Jos olet unohtanut Apple ID:n salasanan

Jos Apple ID -salasanallasi kirjautumisessa on ongelmia, voit seuraavien ohjeiden avulla nollata sen ja saada tilisi takaisin käyttöösi.

Palvelut, joihin Apple ID:llä kirjaudut

Tarvitset Apple ID -tiliä kaikessa asioinnissa Applen kanssa. Sen avulla voit esimerkiksi tehdä ostoksia iTunes Storessa, kirjautua iCloudiin ja ostaa appeja. Salasanan nollaaminen edellyttää, että tiedät Apple ID:si sähköpostiosoitteen. Etkö tiedä Apple ID:si sähköpostiosoitetta?

Salasanan nollaus

Ohjeet vaihtelevat sen mukaan, miten olet suojannut Apple ID:si. Jos sinua pyydetään esimerkiksi vahvistamaan puhelinnumerosi, käytä kaksiosaisen todennuksen ohjeita. Valitse käyttämäsi tyyppi:

Kaksiosainen todennus

Jos olet ottanut kaksiosaisen todennuksen käyttöön Apple ID:llesi, voit nollata salasanasi mistä tahansa luotetusta iPhonesta, iPadista, iPod touchista tai Macista salasanalla tai käyttöön otetulla pääsykoodillaEtkö pääse käyttämään mitään laitteistasi?

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Varmista, että laitteessasi on iOS 10 tai uudempi.
  2. Siirry kohtaan Asetukset.
  3. Napauta [nimesi] > Salasana ja suojaus > Vaihda salasana. Päivitä sitten salasanasi näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta iCloud > [nimesi] > Salasana ja suojaus > Vaihda salasana. Noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.
    iPhonen Salasana ja suojaus -näyttö, jossa näkyy, että kaksiosainen todennus on päällä

Tarvitsetko apua edellisessä vaiheessa? Et ole ehkä kirjautunut iCloudiin. Avaa Asetukset, napauta Kirjaudu [laitteeseesi] > Eikö sinulla ole Apple ID:tä tai unohditko sen? ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta iCloud > Unohditko Apple ID:n tai salasanan? ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

Mac

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.
  2. Valitse Tilin tiedot.
  3. Jos sinua pyydetään antamaan Apple ID:n salasana, valitse Unohditko Apple ID:n tai salasanan? ja nouda näyttöön tulevia ohjeita. Voit ohittaa alla olevat loppuvaiheet.
  4. Klikkaa Suojaus > Nollaa salasana. Ennen Apple ID:n salasanan nollaamista joudut antamaan salasanan, jolla Macisi lukitus avataan.

Tarvitsetko apua näissä vaiheissa? Et ole ehkä kirjautunut iCloudiin. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud. Klikkaa Unohditko Apple ID:n tai salasanan? ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Palautusavaimen käyttäminen

Jos olet päivittänyt Apple ID:n kaksivaiheisesta vahvistuksesta kaksiosaiseen todennukseen iOS 11:ssä ja uudemmissa tai macOS High Sierrassa ja uudemmissa ja sinulla on palautusavain, voit nollata salasanasi palautusavaimella.

Jos et pääse käyttämään mitään laitteistasi

Lainaa ystävän tai perheenjäsenen iPhonea, iPadia tai iPod touchia ja toimi seuraavasti:

1. Avaa Etsi iPhoneni -appi.
  2. Jos kirjautumisnäyttö tulee näkyviin, varmista, että Apple ID -kenttä on tyhjä. Jos näet jonkun muun käyttäjätunnuksen, poista se.
  3. Napauta Unohditko Apple ID:n tai salasanan? ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Eikö kirjautumisnäyttöä näy? Napauta Kirjaudu ulos. Varmista uloskirjautumisen jälkeen, että Apple ID -kenttä on tyhjä. Napauta sen jälkeen Unohditko Apple ID:n tai salasanan? ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Kokeilitko edellisiä vaiheita, mutta tarvitset edelleen apua? Voit kuitenkin nollata salasanasi ja saada tilisi takaisin käyttöösi tilin palautuksella

Sähköposti, salasana ja turvakysymykset

1. Siirry Apple ID -tilisivullesi ja valitse ”Unohditko Apple ID:n tai salasanan”.
  2. Anna Apple ID:si. Unohditko Apple ID:si?
  3. Valitse salasanan nollausvaihtoehto ja valitse sitten Jatka.
  4. Valitse salasanan nollaustapa:

Apple ID -näyttö, jossa näkyy Salasanan palautussähköposti lähetetty

Kun olet nollannut salasanasi, sinua pyydetään kirjautumaan uudelleen sisään uudella salasanalla. Sinun on ehkä myös päivitettävä salasanasi laitteiden Asetukset-kohdassa.

Kaksivaiheinen vahvistus

1. Siirry Apple ID -tilisivullesi ja valitse ”Unohditko Apple ID:n tai salasanan”. Jos sinua pyydetään vahvistamaan puhelinnumerosi, käytä kaksiosaisen todennuksen ohjeita.
  2. Anna Apple ID:si, valitse salasanan nollausvaihtoehto ja valitse sitten Jatka. Unohditko Apple ID:si?
  3. Anna palautusavaimesi kaksivaiheista vahvistusta varten.*Apple ID -näyttö, jossa näkyy Anna palautusavain
  4. Valitse luotettu laite.* Lähetämme vahvistuskoodin laitteeseesi.
  5. Anna vahvistuskoodi.
  6. Luo uusi salasana ja valitse Nollaa salasana.

Kun olet nollannut salasanasi, sinua pyydetään kirjautumaan uudelleen sisään uudella salasanalla. Sinun on ehkä myös päivitettävä salasanasi laitteiden Asetukset-kohdassa.

* Jos olet menettänyt palautusavaimen pysyvästi tai et voi käyttää luotettua laitettasi, et voi vaihtaa salasanaasi.

Lisäohjeet