Jos olet unohtanut Apple ID:n salasanan

Näin voit nollata Apple ID:n salasanan ja saada tilin taas käyttöösi.

Salasana on nopeinta ja helpointa nollata iPhonella tai muulla luotetulla Apple-laitteella, johon olet jo kirjautunut Apple ID:lläsi. Näin tiedämme, että se on sinun.

Tarvitset laitteessa käyttöönotetun pääsykoodin (tai salasanan Macissa).

Apple ID:n salasanan nollaaminen iPhonessa tai muussa luotetussa Apple-laitteessa

1. Valitse Asetukset.
  2. Napauta nimeäsi > Salasana ja suojaus > Vaihda salasana.
  3. Nollaa salasana näytön ohjeiden mukaisesti.
    iPhonen asetusten Vaihda salasana

Voit noudattaa näitä ohjeita myös luotetussa iPadissa, iPod touchissa tai Apple Watchissa.

Jos haluat nollata salasanan luotetussa Macissa, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi (tai Apple ID). Klikkaa sitten Salasana ja suojaus, valitse Vaihda salasana ja noudata näytön ohjeita.

Jos sinulla on uusi Apple-laite

Jos sinulla on uusi Apple-laite tai Apple-laite, johon et ole kirjautunut Apple ID:llä, voit valita Unohtuiko Apple ID tai salasana? aina kun valinta on näkyvissä.

Laitteen käyttöönoton aikana löydät Unohtuiko Apple ID tai salasana? ‑kohdan Apple ID ‑kirjautumisnäytöstä. Käyttöönoton jälkeen voit valita apin tai muun vaihtoehdon, joka kehottaa sinua kirjautumaan sisään:

• iPhone, iPad tai iPod touch: valitse Asetukset-appi ja napauta Viestit.
  • Mac: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Klikkaa sitten Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja anna Apple ID:si.

Apple ID:n salasanan nollaaminen Apple-tuki-apilla lainatussa laitteessa

Jos sinulla ei ole Apple-laitetta mutta voit käyttää luotettua puhelinnumeroa, voit lainata Apple-laitteen ystävältä tai perheenjäseneltä tai käyttää Apple Storen laitetta.

1. Avaa Apple-tuki-appi lainatussa Apple-laitteessa. Voit tarvittaessa ladata Apple-tuki-apin App Storesta.
  2. Vieritä kohtaan Tukityökalut ja napauta Nollaa salasana.
  3. Valitse Toinen Apple ID.
  4. Anna Apple ID:si, napauta Seuraava ja nollaa salasana noudattamalla näytön ohjeita.

Antamiasi tietoja ei tallenneta laitteelle.

Apple ID:n salasanan nollaaminen verkossa

Jos sinulla ei ole luotettua laitetta, voit nollata salasanan verkossa. Se voi kuitenkin kestää hieman kauemmin.

Verkossa tehtävä nollaus ohjaa sinut käyttämään luotettua laitetta. Jos pääset käyttämään luotettua laitetta pian, salasana voi olla nopeampi ja helpompi nollata silloin.

Salasanan nollaaminen osoitteessa iforgot.apple.com