Jos olet unohtanut Apple ID:n salasanan

Jos Apple ID -salasanallasi kirjautumisessa on ongelmia, voit seuraavien ohjeiden avulla nollata sen ja saada tilisi takaisin käyttöösi.

Salasanan nollaus

Toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan voit nollata salasanasi millä tahansa luotetulla iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla. Voit myös käyttää ystävän tai perheenjäsenen iPhonea, iPadia tai iPod touchia. Jos tämä ei toimi, et ehkä ole kirjautunut iCloudiin yhteensopivassa laitteessa tai ottanut kaksiosaista todennusta käyttöön Apple ID:llesi. Toimi tällöin näiden ohjeiden mukaan.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta [nimesi] > Salasana ja suojaus > Vaihda salasana.
  3. Jos olet kirjautunut iCloudiin ja sinulla on pääsykoodi käytössä, sinua pyydetään antamaan laitteen pääsykoodi.
  4. Päivitä salasanasi näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Mac

macOS Catalina:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Apple ID.
  2. Klikkaa Salasana ja suojaus.
  3. Jos sinua pyydetään antamaan Apple ID:n salasana, valitse Unohditko Apple ID:n tai salasanan? Noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita. Voit ohittaa alla olevat loppuvaiheet.
  4. Klikkaa Vaihda salasana. Ennen kuin voit nollata Apple ID:si salasanan, sinun täytyy antaa salasana, jolla Macisi lukitus avataan.

macOS Mojave, High Sierra tai Sierra:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Valitse Tilin tiedot.
  3. Jos sinua pyydetään antamaan Apple ID:n salasana, valitse Unohditko Apple ID:n tai salasanan? ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Voit ohittaa alla olevat loppuvaiheet.
  4. Klikkaa Suojaus > Nollaa salasana tai Vaihda salasana. Ennen kuin voit nollata Apple ID:si salasanan, sinun täytyy antaa salasana, jolla Macisi lukitus avataan.

Luotetun puhelinnumeron, luotetun sähköpostiosoitteen tai palautusavaimen käyttäminen

Joissakin tapauksissa saatat pystyä palauttamaan salasanasi luotetulla puhelinnumerolla ja luotetulla sähköpostilla. Jos käytät palautusavainta tilin suojaamiseen, voit käyttää sitä salasanan palauttamiseen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Lisätietoja palautusavaimen käytöstä.

Jos et pääse käyttämään mitään laitteistasi

Voit nollata Apple ID -salasanan ystävän tai perheenjäsenen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla käyttämällä Apple-tuki-appia tai Etsi iPhoneni -appia.

Apple-tuki-apin käyttäminen

Jotta voit nollata salasanasi käyttämällä Apple-tuki-appia ystävän tai perheenjäsenen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, jossa on iOS 12 tai uudempi, laitteen omistajan on ladattava Apple-tuki-appi.

Pyydä laitteen omistajaa avaamaan App Store iPhonessaan, iPadissaan tai iPod touchissaan, hakemaan Apple-tuki ja lataamaan appi. Avaa sitten Apple-tuki-appi ja toimi seuraavasti:

1. Napauta Aiheet-kohdassa Salasanat ja suojaus.
  2. Napauta Apple ID -salasanan nollaaminen.
  3. Napauta Aloita ja sitten Toinen Apple ID.
  4. Kirjoita Apple ID, jonka salasanan haluat nollata.
  5. Napauta Seuraava ja noudata sitten näytössä näkyviä ohjeita, kunnes saat vahvistuksen siitä, että Apple ID:n salasanasi on vaihdettu.

Antamiasi tietoja ei tallenneta laitteelle.

Etsi iPhoneni -apin käyttäminen

Jos ystäväsi tai perheenjäsenesi käyttää iOS:n versioita 9–12 eikä hän pysty lataamaan Apple-tuki-appia, käytä sen sijaan Etsi iPhoneni -appia.

1. Avaa Etsi iPhoneni -appi.
  2. Jos kirjautumisnäyttö tulee näkyviin, varmista, että Apple ID -kenttä on tyhjä. Jos näet jonkin muun käyttäjätunnuksen, poista se.
  3. Napauta Unohditko Apple ID:n tai salasanan? ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Eikö kirjautumisnäyttöä näy? Napauta Kirjaudu ulos. Varmista uloskirjautumisen jälkeen, että Apple ID -kenttä on tyhjä. Napauta sen jälkeen Unohditko Apple ID:n tai salasanan? ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Jos kokeilit yllä olevien ohjeiden noudattamista tai asut maassa tai alueella, jossa tai jolla Tuki-appi ei ole saatavana, voit silti nollata salasanasi ja saada tilisi uudelleen käyttöön tilin palauttamisen avulla. Joissain tapauksissa sinulla voi olla mahdollisuus nopeuttaa tilin palautusprosessia tai nollata salasanasi välittömästi vahvistamalla ensisijaiseen sähköpostiosoitteeseesi lähetetty kuusinumeroinen koodi. Lisätietoja tilin palautuksesta.

Jos et pysty vaihtamaan tai nollaamaan salasanaa

Jos kokeilit edellisiä toimia etkä pystynyt vaihtamaan tai nollaamaan salasanaa, et ehkä ole kirjautunut iCloudiin yhteensopivassa laitteessa tai ottanut kaksiosaista todennusta käyttöön Apple ID:llesi. Sinun on tällöin kokeiltava seuraavia toimia.

Tilit, joilla on tai ei ole käytössä turvakysymykset

1. Siirry Apple ID -tilisivullesi ja valitse ”Unohditko Apple ID:n tai salasanan”.
  2. Anna Apple ID:si. Unohditko Apple ID:si?
  3. Valitse salasanan nollausvaihtoehto ja valitse sitten Jatka.
  4. Valitse salasanan nollaustapa:

Apple ID -näyttö, jossa näkyy Salasanan palautuksen sähköpostiviesti lähetettiin

Kun olet nollannut salasanasi, sinua pyydetään kirjautumaan uudelleen sisään uudella salasanalla. Sinun on ehkä myös päivitettävä salasanasi laitteiden Asetukset-kohdassa.

Tilit, joilla käytetään kaksivaiheista vahvistusta

1. Siirry Apple ID -tilisivullesi ja valitse ”Unohditko Apple ID:n tai salasanan”.
  2. Anna Apple ID:si, valitse salasanan nollausvaihtoehto ja valitse sitten Jatka. Unohditko Apple ID:si?
  3. Anna palautusavaimesi kaksivaiheista vahvistusta varten.*Apple ID -näyttö, jossa näkyy Syötä palautusavain
  4. Valitse luotettu laite.* Lähetämme vahvistuskoodin laitteeseesi.
  5. Anna vahvistuskoodi.
  6. Luo uusi salasana ja valitse Nollaa salasana.

Kun olet nollannut salasanasi, sinua pyydetään kirjautumaan uudelleen sisään uudella salasanalla. Sinun on ehkä myös päivitettävä salasanasi laitteiden Asetukset-kohdassa.

* Jos olet menettänyt palautusavaimen pysyvästi tai et voi käyttää luotettua laitettasi, et voi vaihtaa salasanaasi.

Lisäohjeet