Tilausten tarkasteleminen, muuttaminen ja peruuttaminen

Lue ohjeet siihen, miten voit tarkastella käynnissä olevia, umpeutuvia ja hiljattain päättyneitä tilauksia sekä peruuttaa tilauksia ja jäsenyyksiä.

Jotkin ohjelmat ja palvelut tarjoavat tilaukseen perustuvan käyttöoikeuden sisältöihinsä. Toisin kuin yksittäiset ostot (kuten kolikoiden ja jalokivien kaltaiset pelivaluutat), tilaukset uusiutuvat automaattisesti, kunnes päätät lopettaa ne.

Automaattisesti uusiutuvia tilauksia ovat esimerkiksi seuraavat:

• Apple Music -tilaukset
  • Apple News-, sanomalehti- ja aikakauslehtitilaukset
  • sisältöjen tai palveluiden (kuten HBO NOW:n, Spotifyn, Netflixin, Pandoran ja Hulun) ohjelman sisäiset tilaukset.

Jos et ole kirjautunut samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät hallittavan tilauksen kanssa, jos käytät toista laitetta tai jos et näe tilaustasi, toimi alla olevien ohjeiden mukaan.

Tilausten peruuttaminen on hieman erilaista Israelissa, Etelä-Afrikassa ja Turkissa. Perehdy näiden maiden ja alueiden erikoisolosuhteisiin.

Hallitse tilauksia

Noudata seuraavia ohjeita, jos haluat tarkastella, muokata tai peruuttaa tilauksia iPhonella, iPadilla tai iPod touchillaMacilla tai Windows-tietokoneella tai Apple TV 4K:lla tai Apple TV:llä (4. sukupolvi).

Joistakin tilauksista saattaa olla saatavilla alennushintainen tai ilmainen kokeiluversio. Jos et peruuta tilaustasi viimeistään 24 tuntia ennen uusimisajankohtaa, tilauksesi saattaa uusiutua.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta näytön ylälaidassa olevaa Apple ID:täsi.
  3. Napauta Näytä Apple ID. Sinun täytyy ehkä todentaa Apple ID:si.
  4. Napauta Tilaukset.
  5. Napauta tilausta, jota haluat hallita.
    Jos sinua laskutetaan tilauksesta, mutta et näe kyseistä tilausta tilausluettelossa, laskuttaja voi olla joku muu kuin Apple. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään näe tilaustasi.
  6. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi. Voit valita jonkin toisen tilausvaihtoehdon tai peruuttaa tilauksen napauttamalla Peruuta tilaus. Jos peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.

Mac tai Windows-tietokone

1. Avaa iTunes.
  2. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  3. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  4. Todenna Apple ID:si ja klikkaa sitten vaihtoehtoa Näytä tili.

Toimi tilitietosivulla seuraavasti:

1. Siirry alas Asetukset-osioon.
  2. Klikkaa Tilaukset-kohdan oikealta puolelta Hallitse.
  3. Klikkaa haluamasi tilauksen oikealta puolelta Muokkaa.
    Jos sinua laskutetaan tilauksesta, mutta et näe kyseistä tilausta tilausluettelossa, laskuttaja voi olla joku muu kuin Apple. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään näe tilaustasi.
  4. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi. Voit valita jonkin toisen tilausvaihtoehdon tai peruuttaa tilauksen klikkaamalla Peruuta tilaus. Jos peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.

Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi)

Voit muokata vain sellaisten tvOS-appien tilauksia, jotka ovat asennettuna Apple TV:ssä. Apple TV:ssä (3. sukupolvi tai aiemmat) tarvitset tilausten hallintaan myös iOS-laitteen tai tietokoneen.

1. Avaa Asetukset.
  2. Valitse Tilit.
  3. Valitse Tilaukset-kohdasta Hallitse tilauksia.
  4. Valitse tilaus, jota haluat hallita.
    Jos sinua laskutetaan tilauksesta, mutta et näe kyseistä tilausta tilausluettelossa, laskuttaja voi olla joku muu kuin Apple. Jos hallittavaa tilausta ei ole asennettu Apple TV:seen, sinun on tehtävä muutokset iPhonen, iPadin, iPod touchin, Macin tai Windows-tietokoneen kautta. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään näe tilaustasi.
  5. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi. Voit valita jonkin toisen tilausvaihtoehdon tai peruuttaa tilauksen valitsemalla Peruuta tilaus. Jos peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.

Jos et voi vieläkään tarkastella tilauksiasi

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Julkaisupäivämäärä:Wed Apr 25 17:29:31 GMT 2018