Tilausten tarkasteleminen, muuttaminen ja peruuttaminen

Hallitse tilauksia iOS-laitteen Asetukset-valikossa, Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa tai Apple TV:ssä.

iPhone X, jossa näkyvät HBO NOW-, Apple Music- ja Hulu-tilaukset

Jotkin apit ja palvelut tarjoavat tilaukseen perustuvan käyttöoikeuden sisältöihinsä. Tällaiset tilaukset uusiutuvat automaattisesti, kunnes perut ne.

Automaattisesti uusiutuvia tilauksia ovat esimerkiksi seuraavat:

• sisältöjen tai palveluiden (kuten HBO NOW:n, Spotifyn, Pandoran ja Hulun) apin sisäiset tilaukset
  • Apple Music ja Apple News+

Jos et ole kirjautunut samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät käsiteltävän tilauksen kanssa, jos käytät toista laitetta tai jos et näe tilaustasi, toimi alla olevien ohjeiden mukaan.

Joistakin tilauksista saattaa olla saatavilla alennushintainen tai ilmainen kokeiluversio. Jos et peru tilaustasi viimeistään 24 tuntia ennen uusimisajankohtaa, tilauksesi saattaa uusiutua.

Tilausten muuttaminen tai peruuttaminen

Noudata seuraavia ohjeita, jos haluat tarkastella, muokata tai perua tilauksia iPhonella, iPadilla tai iPod touchillaMacilla tai Windows-tietokoneella tai Apple TV:llä.

Jos sinulla ei enää ole Apple-laitetta, lataa iTunes Windows-tietokoneeseen tai ota yhteyttä Apple-tukeen tilaustesi peruuttamiseksi. Voit myös peruuttaa Apple Music -tilauksesi Android-laitteessa.

Tilausten peruuttaminen on hieman erilaista Israelissa, Etelä-Afrikassa ja Turkissa. Perehdy näiden maiden ja alueiden erikoisolosuhteisiin.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta näytön ylälaidassa olevaa Apple ID:täsi ja napauta sitten Näytä Apple ID. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi.
    iPhone X, jossa näkyy iTunes ja App Store -osion asetusnäyttö. Valikko näkyy näytön etualalla ja Näytä Apple ID korostettuna.
  3. Selaa Tilaukset-kohtaan ja napauta sitä.
    iPhone X, jossa näkyy Tiliasetukset-näyttö. Tilaukset-painike näkyy korostettuna.
  4. Napauta tilausta, jota haluat hallita.
    Jos sinua laskutetaan tilauksesta, mutta et näe kyseistä tilausta tilausluettelossa, laskuttaja voi olla joku muu kuin Apple. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään näe tilaustasi.
  5. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi. Voit valita jonkin toisen tilausvaihtoehdon tai peruuttaa tilauksen napauttamalla Peruuta tilaus. Jos peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.1
    Jos et näe jonkin tietyn tilauksen peruutusvaihtoehtoa, tilaus on jo peruutettu, eikä sitä uusita. Jos tilaus on vanhentunut hiljattain, sinun pitäisi nähdä voimassaolon päättymispäivä. Jos olet peruuttanut tilauksen hiljattain, sinun pitäisi nähdä päivämäärä, johon asti voit käyttää tilausta.
    iPhone X, jossa näkyy Apple Music -tilaus. Näytön etualalla on ponnahdusikkuna, jossa pyydetään vahvistamaan tilauksen peruutus.

Pystyt ehkä hallitsemaan tilauksiasi App Store -apissa: Napauta Tänään-välilehteä ja sitten profiilikuvaasi tai profiilipainiketta  näytön ylälaidassa. Napauta Hallitse tilauksia -vaihtoehtoa ja sitten hallittavaa tilausta.

Mac tai Windows-tietokone

App Store

1. Avaa Macissa App Store -ohjelma.
  2. Klikkaa sivupalkin alalaidassa olevaa Apple ID:täsi.
  3. Klikkaa ikkunan ylälaidassa Katso tiedot. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  4. Vieritä Tilitiedot-sivulla Hallitse-osioon. Valitse Tilaukset-kohdan oikealta puolelta Hallitse.
  5. Klikkaa käsiteltävän tilauksen oikealla puolella Muokkaa.
    Jos sinua laskutetaan tilauksesta, mutta et näe kyseistä tilausta tilausluettelossa, laskuttaja voi olla joku muu kuin Apple. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään näe tilaustasi.
  6. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi. Voit valita jonkin toisen tilausvaihtoehdon tai peruuttaa tilauksen klikkaamalla Peruuta tilaus. Jos peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.1

Jos et näe jonkin tietyn tilauksen peruutusvaihtoehtoa, tilaus on jo peruutettu, eikä sitä uusita. Jos tilaus on vanhentunut hiljattain, sinun pitäisi nähdä voimassaolon päättymispäivä. Jos olet peruuttanut tilauksen hiljattain, sinun pitäisi nähdä päivämäärä, johon asti voit käyttää tilausta.

iTunes

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
    iTunes-ikkuna, jonka edessä on Tili-valikko avoinna. Valikosta on valittu vaihtoehto Näytä oma tili.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja klikkaa Näytä tili.
  4. Vieritä Tilitiedot-sivulla Asetukset-osioon. Valitse Tilaukset-kohdan oikealta puolelta Hallitse.
  5. Klikkaa käsiteltävän tilauksen oikealla puolella Muokkaa.
    Jos sinua laskutetaan tilauksesta, mutta et näe kyseistä tilausta tilausluettelossa, laskuttaja voi olla joku muu kuin Apple. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään näe tilaustasi.
  6. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi. Voit valita jonkin toisen tilausvaihtoehdon tai peruuttaa tilauksen klikkaamalla Peruuta tilaus. Jos peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.1
    Jos et näe jonkin tietyn tilauksen peruutusvaihtoehtoa, tilaus on jo peruutettu, eikä sitä uusita. Jos tilaus on vanhentunut hiljattain, sinun pitäisi nähdä voimassaolon päättymispäivä. Jos olet peruuttanut tilauksen hiljattain, sinun pitäisi nähdä päivämäärä, johon asti voit käyttää tilausta.iTunes-ikkuna, jossa näkyy Apple Music -tilaus. Ikkunan etualalla näkyy viesti, jossa pyydetään vahvistamaan tilauksen peruuttaminen.

Apple TV

Voit muokata vain sellaisten tvOS-appien tilauksia, jotka on asennettu Apple TV:seen. Apple TV:ssä (3. sukupolvi ja aiemmat) tarvitset tilausten hallintaan myös iOS-laitteen tai tietokoneen.

1. Avaa Asetukset.
  2. Valitse Tilit.
  3. Valitse Tilaukset-kohdasta Tilauksien hallinta.
    Apple TV, jossa on Tilit-asetusnäyttö avoinna. Tilauksien hallinta -vaihtoehto on valittuna.
  4. Valitse tilaus, jota haluat hallita.
    Jos sinua laskutetaan tilauksesta, mutta et näe kyseistä tilausta tilausluettelossa, laskuttaja voi olla joku muu kuin Apple. Jos hallittavaa tilausta ei ole asennettu Apple TV:seen, sinun on tehtävä muutokset iPhonen, iPadin, iPod touchin, Macin tai Windows-tietokoneen kautta. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään näe tilaustasi.
  5. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi. Voit valita jonkin toisen tilausvaihtoehdon tai peruuttaa tilauksen valitsemalla Peruuta tilaus. Jos peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.1
    Jos et näe jonkin tietyn tilauksen peruutusvaihtoehtoa, tilaus on jo peruutettu, eikä sitä uusita. Jos tilaus on vanhentunut hiljattain, sinun pitäisi nähdä voimassaolon päättymispäivä. Jos olet peruuttanut tilauksen hiljattain, sinun pitäisi nähdä päivämäärä, johon asti voit käyttää tilausta.Apple TV, jossa näkyy Apple Music -tilaus. Peruuta tilaus -vaihtoehto on valittuna.

Jos et voi vieläkään tarkastella tilauksiasi

Lisätietoja

1. Jos peruutat tilauksen maksuttoman kokeilujakson aikana, saatat menettää sisältöjen käyttöoikeuden välittömästi.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.