Tilausten tarkasteleminen, muuttaminen ja peruuttaminen

Lue ohjeet siihen, miten voit tarkastella käynnissä olevia, umpeutuvia ja hiljattain päättyneitä tilauksia sekä peruuttaa tilauksia ja jäsenyyksiä.

iPhone X, jossa näkyy HBO NOW-, Apple Music- ja Hulu-tilaukset

Jotkin ohjelmat ja palvelut tarjoavat tilaukseen perustuvan käyttöoikeuden sisältöihinsä. Toisin kuin yksittäiset ostot (kuten kolikoiden ja jalokivien kaltaiset pelivaluutat), tilaukset uusiutuvat automaattisesti, kunnes päätät lopettaa ne.

Automaattisesti uusiutuvia tilauksia ovat esimerkiksi seuraavat:

• Apple Music -tilaukset
  • Apple News-, sanomalehti- ja aikakauslehtitilaukset
  • sisältöjen tai palveluiden (kuten HBO NOW:n, Spotifyn, Netflixin, Pandoran ja Hulun) appien sisäiset tilaukset.

Jos et ole kirjautunut samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät käsiteltävän tilauksen kanssa, jos käytät toista laitetta tai jos et näe tilaustasi, toimi alla olevien ohjeiden mukaan.

Tilausten peruuttaminen on hieman erilaista Israelissa, Etelä-Afrikassa ja Turkissa. Perehdy näiden maiden ja alueiden erikoisolosuhteisiin.

Hallitse tilauksia

Noudata seuraavia ohjeita, jos haluat tarkastella, muokata tai perua tilauksia iPhonella, iPadilla tai iPod touchillaMacilla tai Windows-tietokoneella tai Apple TV:llä.

Joistakin tilauksista saattaa olla saatavilla alennushintainen tai ilmainen kokeiluversio. Jos et peruuta tilaustasi viimeistään 24 tuntia ennen uusimisajankohtaa, tilauksesi saattaa uusiutua.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta näytön ylälaidassa olevaa Apple ID:täsi ja napauta sitten Näytä Apple ID. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi.
    iPhone X, jossa näkyy iTunes ja App Store -osion asetusnäkymä. Valikko näkyy näytön etualalla ja Näytä Apple ID korostettuna.
  3. Selaa Tilauksiin ja napauta sitä.
    iPhone X, jossa näkyy Tiliasetukset-näkymä. Tilaukset-painike näkyy korostettuna.
  4. Napauta tilausta, jota haluat hallita.
    Jos sinua laskutetaan tilauksesta, mutta et näe kyseistä tilausta tilausluettelossa, laskuttaja voi olla joku muu kuin Apple. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään näe tilaustasi.
  5. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi. Voit valita jonkin toisen tilausvaihtoehdon tai peruuttaa tilauksen napauttamalla Peruuta tilaus. Jos peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.
    iPhone X, jossa näkyy Apple Music -tilaus. Näytön etualalla on ponnahdusikkuna, jossa pyydetään vahvistamaan tilauksen peruutus.

Mac tai Windows-tietokone

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
    iTunes-ikkuna, jonka edessä on Tili-valikko avoinna. Valikosta on valittu vaihtoehto Näytä oma tili.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja klikkaa Näytä tili.
  4. Vieritä Tilitiedot-sivulla Asetukset-osioon. Klikkaa Tilaukset-kohdan oikealta puolelta Hallitse.
  5. Klikkaa käsiteltävän tilauksen oikealla puolella Muokkaa.
    Jos sinua laskutetaan tilauksesta, mutta et näe kyseistä tilausta tilausluettelossa, laskuttaja voi olla joku muu kuin Apple. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään näe tilaustasi.
  6. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi. Voit valita jonkin toisen tilausvaihtoehdon tai peruuttaa tilauksen klikkaamalla Peruuta tilaus. Jos peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.
    iTunes-ikkuna, jossa näkyy Apple Music -tilaus. Ikkunan etualalla näkyy viesti, jossa pyydetään vahvistamaan tilauksen peruuttaminen.

Voit myös peruuttaa tilauksen Macisi App Storessa.

Apple TV

Voit muokata vain sellaisten tvOS-appien tilauksia, jotka on asennettu Apple TV:seen. Apple TV:ssä (3. sukupolvi ja aiemmat) tarvitset tilausten hallintaan myös iOS-laitteen tai tietokoneen.

1. Avaa Asetukset.
  2. Valitse Tilit.
  3. Valitse Tilaukset-kohdasta Tilauksien hallinta.
    Apple TV, jossa on Tilit-asetusnäyttö avoinna. Tilauksien hallinta -vaihtoehto on valittuna.
  4. Valitse tilaus, jota haluat hallita.
    Jos sinua laskutetaan tilauksesta, mutta et näe kyseistä tilausta tilausluettelossa, laskuttaja voi olla joku muu kuin Apple. Jos hallittavaa tilausta ei ole asennettu Apple TV:seen, sinun on tehtävä muutokset iPhonen, iPadin, iPod touchin, Macin tai Windows-tietokoneen kautta. Lue, mitä tehdä, jos et vieläkään näe tilaustasi.
  5. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi. Voit valita jonkin toisen tilausvaihtoehdon tai peruuttaa tilauksen valitsemalla Peruuta tilaus. Jos peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.
    Apple TV, jossa näkyy Apple Music -tilaus. Peruuta tilaus -vaihtoehto on valittuna.

Jos et voi vieläkään tarkastella tilauksiasi

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.