Tilausten tarkasteleminen, muuttaminen ja peruuttaminen

Hallitse Apple Music-, Apple News+-, Apple Arcade ja Apple TV -kanavien tilauksiasi sekä tilauksia, joita olet tehnyt apeissa (esimerkiksi Hulu, Spotify, Pandora tai HBO NOW).

Kuvassa on iPhone, jossa näkyvät Apple News+- ja Apple Music -tilaukset.

Jos haluat muokata tilausta tai peruuttaa tilauksen, napauta tai klikkaa alla olevaa painiketta. Jos näet Applelle tehdyn maksun, jota et tunnista, tarkista, onko se tilauksen maksu:

Hallitse tilauksiasi

Jos et näe luetteloa tilauksistasi, kun napautat tai klikkaat painiketta, valitse laite alla olevasta luettelosta ja toimi ohjeiden mukaisesti.

Mikä tilaus on?

Tilauksessa maksat oikeudesta käyttää apin tai palvelun sisältöä tietyn ajan. Sinulla voi esimerkiksi olla suoratoistopalveluiden kuukausitilauksia. Tilaukset uusitaan automaattisesti, ellet peruuta niitä. Lue lisää tilaustyypeistä ja muista appien sisäisistä ostoista.

Jos olet rekisteröinyt maksuttoman kokeilutilauksen tai alennushintaisen kokeilutilauksen ja jos et halua uusia sitä, peruuta tilaus vähintään 24 tuntia ennen kokeilujakson päättymistä.

Jos peruutat tilauksen, voit jatkaa sen käyttöä seuraavaan laskutuspäivään saakka. Jos peruutat tilauksen kokeilujakson aikana, saatat menettää sisällön käyttöoikeuden välittömästi.

Tilausten peruuttaminen on hieman erilaista Israelissa, Etelä-Afrikassa ja Turkissa. Perehdy näiden maiden ja alueiden erikoisolosuhteisiin.

Kuvassa on iPhone, josta näet, mistä tilaukset löytyvät asetuksissa.

Ohjeet tilausten muuttamiseen ja peruuttamiseen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Tilaukset.
  2. Napauta tilausta, jota haluat hallita.
    Toimi näiden ohjeiden mukaisesti, jos et näe haluamaasi tilausta.
  3. Valitse toinen tilausvaihtoehto tai napauta Peruuta tilaus. Jos et näe Peruuta tilaus -toimintoa, tilaus on jo peruutettu, jolloin sitä ei enää uusita.

Voit myös hallita tilauksiasi valitsemalla Asetukset > [nimesi] > iTunes & App Store. Napauta näytön ylälaidassa olevaa Apple ID:täsi ja napauta sitten Näytä Apple ID. Selaa Tilaukset-kohtaan ja napauta sitä.

Ohjeet tilausten muuttamiseen ja peruuttamiseen Macilla

1. Avaa App Store -appi.
  2. Klikkaa kirjautumispainiketta tai Apple ID:täsi sivupalkin alaosassa.
  3. Klikkaa  Katso tiedot. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  4. Vieritä Tilitiedot-sivulla Hallitse-osioon. Valitse Tilaukset-kohdasta Hallitse.
    Kuvassa on Mac, jossa on näkyvissä Tilitiedot-sivu, jolle pääsee klikkaamalla Katso tiedot.
  5. Klikkaa haluamasi tilauksen kohdalta Muokkaa. Toimi näiden ohjeiden mukaisesti, jos et näe haluamaasi tilausta.
  6. Valitse toinen tilausvaihtoehto tai klikkaa Peruuta tilaus. Jos et näe Peruuta tilaus -toimintoa, tilaus on jo peruutettu, jolloin sitä ei enää uusita.

Tilausten tarkasteleminen, muuttaminen ja peruuttaminen Apple TV:llä

Voit muokata vain sellaisten tvOS-appien tilauksia, jotka on asennettu Apple TV:seen. Apple TV:ssä (3. sukupolvi ja aiemmat) tarvitset tilausten hallintaan myös iOS- tai iPadOS-laitteen tai tietokoneen.

1. Avaa Asetukset.
  2. Valitse Käyttäjät ja tilit ja valitse sitten tilisi.
  3. Valitse Tilaukset.
    Kuvassa on Apple TV, jossa näkyy asetusten Tilaukset-painike.
  4. Valitse tilaus, jota haluat hallita. Toimi näiden ohjeiden mukaisesti, jos et näe haluamaasi tilausta.
  5. Valitse toinen tilausvaihtoehto tai valitse Peruuta tilaus. Jos et näe Peruuta tilaus -toimintoa, tilaus on jo peruutettu, jolloin sitä ei enää uusita.

Muut laitteet

• Jos tilasit Apple Music -apin Android- tai Chromebook-laitteella, avaa Apple Music -appi, napauta valikkopainiketta  ja napauta sitten Tili > Hallitse jäsenyyttä.
  • Jos käytät Apple TV -appia älytelevisiossa, avaa Asetukset ja valitse sitten Tili > Hallitse tilauksia.

Jos sinulla ei enää ole Apple-laitetta ja haluat peruuttaa tai muuttaa tilauksiasi, lataa iTunes Windows-tietokoneeseen tai ota yhteyttä Apple-tukeen.

Tilausten tarkasteleminen, muuttaminen ja peruuttaminen Windowsin iTunesilla

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse iTunes-ikkunan yläreunan valikkoriviltä Tili > Näytä oma tili.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja klikkaa Näytä tili.
  4. Vieritä Tilitiedot-sivulla Asetukset-osioon. Valitse Tilaukset-kohdan oikealta puolelta Hallitse.
  5. Klikkaa käsiteltävän tilauksen oikealla puolella Muokkaa. Toimi näiden ohjeiden mukaisesti, jos et näe haluamaasi tilausta.
  6. Valitse toinen tilausvaihtoehto tai klikkaa Peruuta tilaus.
     Jos et näe Peruuta tilaus -toiminto, tilaus on jo peruutettu, jolloin sitä ei enää uusita.

Jos et näe etsimääsi tilausta

Jos tarkastelet tilauksiasi annettujen ohjeiden mukaisesti ja et näe haluamaasi tilausta, kokeile seuravaaksi alla annettuja keinoja.

Tilausta ei ehkä laskuteta Applen kautta

Olet ehkä tehnyt tilauksen suoraan palveluntarjoajalta etkä Applelta.

Avun hankkiminen tilauksille, joita ei laskuteta Applen kautta

iCloud-tallennustilan muuttaminen tai peruuttaminen

iCloud-tallennustilaa ei ole mainittu tilausten yhteydessä.

Apple-laitteen iCloud-tallennustilatilauksen pienentäminen

Perheenjäsenen tilausten muuttaminen tai peruuttaminen

Perhejaon järjestäjä ei voi hallita muiden perheenjäsenten tilauksia. Pyydä perheenjäseniäsi tarkastelemaan, muuttamaan tai perumaan tilauksensa omilla laitteillaan tai kirjautuneina omilla Apple ID:illään. Pyydä ostamaan- ja Rajoitukset-toiminnoilla voit hallita sitä, mitä lapset ostavat.

Pyydä ostamaan -toiminnon käyttöönotto>

Rajoitusten käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Jos saat huijaussähköposteja tilaukseen liittyen

Jos olet saanut vilpillisen sähköpostin koskien tilausta tai Apple Music -veloitusta, et näe tilausta, kun tarkistat asian laitteellasi. Jos sait sähköpostin etkä ole varma sen aitoudesta, tarkista, että kyseessä on varmasti aito sähköposti Applelta.

Applen aitojen sähköpostien tunnistaminen

Jos tilasit toisella Apple ID:llä

Olet saattanut kirjautua sisään eri Apple ID:llä kuin sillä, jolla teit tilauksen. Kirjaudu sisään kyseisellä Apple ID:llä ja tarkista, laskutetaanko tilaukset siltä tililtä.

Apple ID:llä kirjautuminen

Jos et vieläkään näe tilaustasi ja olet rekisteröitynyt apissa (ei ulkopuolisen palveluntarjoajan kautta), ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.