Tilausten tarkasteleminen, muuttaminen ja peruuttaminen

Hallitse Apple Music-, Apple News+-, Apple Arcade-, Apple TV+- ja Apple TV -kanavien tilauksiasi sekä tilauksia, joita olet tehnyt apeissa (esimerkiksi Hulu, Spotify, Pandora tai HBO NOW).

iPhone näyttää tilaukset, kuten Apple Arcade, Apple Music ja Apple News+. Jokaiselle tilaukselle näytetään uusiutumispäivä.

Jos haluat muuttaa tilausta, peruuttaa sen tai tarkistaa, liittyykö Applen tekemä tunnistamaton veloitus tilaukseen, napauta tai klikkaa tätä painiketta:

Hallitse tilauksiasi

Etkö näe luetteloa tilauksistasi, kun napautat tai klikkaat painiketta? Valitse laite ja noudata seuraavia ohjeita:

Mikä tilaus on?

Tilauksessa maksat oikeudesta käyttää apin tai palvelun sisältöä tietyn ajan. Sinulla voi esimerkiksi olla suoratoistopalveluiden kuukausitilauksia. Tilaukset uusitaan automaattisesti, ellet peruuta niitä. Lue lisää tilaustyypeistä ja muista appien sisäisistä ostoista.

Jos olet rekisteröinyt maksuttoman kokeilutilauksen tai alennushintaisen kokeilutilauksen ja jos et halua uusia sitä, peruuta tilaus vähintään 24 tuntia ennen kokeilujakson päättymistä.

Jos peruutat tilauksen, voit jatkaa sen käyttöä seuraavaan laskutuspäivään saakka. Jos peruutat tilauksen kokeilujakson aikana, saatat menettää sisällön käyttöoikeuden välittömästi.

Tilausten peruuttaminen on hieman erilaista Israelissa, Etelä-Afrikassa ja Turkissa. Perehdy näiden maiden ja alueiden erikoisolosuhteisiin.

Kuvassa on iPhone, josta näet, mistä tilaukset löytyvät asetuksissa.

Ohjeet tilausten muuttamiseen ja peruuttamiseen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta nimeäsi ja napauta sitten Tilaukset.*
  3. Napauta tilausta, jota haluat hallita. Etkö näe etsimääsi tilausta?
  4. Valitse toinen tilausvaihtoehto tai napauta Peruuta tilaus. Jos et näe Peruuta tilaus -toimintoa, tilaus on jo peruutettu, jolloin sitä ei enää uusita.

*Jos et näe Tilaukset-kohtaa Asetukset-apissa, napauta sen sijaan iTunes ja App Store. Napauta Apple ID:täsi (joka on yleensä sähköpostiosoitteesi) ja napauta sitten Näytä Apple ID. Kirjaudu sisään, vieritä alas kohtaan Tilaukset ja napauta sitten Tilaukset.

Ohjeet tilausten muuttamiseen ja peruuttamiseen Macilla

1. Avaa App Store -appi.
  2. Klikkaa kirjautumispainiketta tai nimeäsi sivupalkin alaosassa.
  3. Klikkaa ikkunan ylälaidassa Katso tiedot. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.
  4. Vieritä näkyviin tulevalla sivulla alas, kunnes näet kohdan Tilaukset, ja klikkaa sitten Hallitse.
    Kuvassa on Mac, jossa on näkyvissä Tilitiedot-sivu, jolle pääsee klikkaamalla Katso tiedot.
  5. Klikkaa haluamasi tilauksen kohdalta Muokkaa. Etkö näe etsimääsi tilausta?
  6. Valitse toinen tilausvaihtoehto tai klikkaa Peruuta tilaus. Jos et näe Peruuta tilaus -toimintoa, tilaus on jo peruutettu, jolloin sitä ei enää uusita.

Tilausten tarkasteleminen, muuttaminen ja peruuttaminen Apple TV:llä

Voit muokata vain sellaisten tvOS-appien tilauksia, jotka on asennettu Apple TV:seen. Apple TV:ssä (3. sukupolvi ja aiemmat) tarvitset tilausten hallintaan myös iOS- tai iPadOS-laitteen tai tietokoneen.

1. Avaa Asetukset.
  2. Valitse Käyttäjät ja tilit ja valitse sitten tilisi.
  3. Valitse Tilaukset.
    Kuvassa on Apple TV, jossa näkyy asetusten Tilaukset-painike.
  4. Valitse tilaus, jota haluat hallita. Etkö näe etsimääsi tilausta?
  5. Valitse toinen tilausvaihtoehto tai valitse Peruuta tilaus. Jos et näe Peruuta tilaus -toimintoa, tilaus on jo peruutettu, jolloin sitä ei enää uusita.

Applen tilausten muuttaminen ja peruuttaminen, jos sinulla ei ole Apple-laitetta

Jos sinulla ei enää ole Applen laitetta, lataa iTunes tietokoneelle, niin voit muuttaa tai peruuttaa tilauksiasi. Voit myös ottaa yhteyttä Apple-tukeen.

Tilausten muuttaminen ja peruuttaminen Windowsin iTunesilla

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse iTunes-ikkunan yläosan valikkopalkista Tili ja sitten Näytä oma tili. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  3. Klikkaa Näytä tili.
  4. Siirry alas Asetukset-osioon. Valitse Tilaukset-kohdasta Hallitse.
  5. Klikkaa haluamasi tilauksen kohdalta Muokkaa. Etkö näe etsimääsi tilausta?
  6. Valitse toinen tilausvaihtoehto tai klikkaa Peruuta tilaus.
    Jos et näe Peruuta tilaus -toimintoa, tilaus on jo peruutettu, jolloin sitä ei enää uusita.

Apple Musicin muuttaminen tai peruuttaminen Android- tai Chromebook-laitteella

Avaa Android- tai Chromebook-laitteella Apple Music -appi. Napauta valikkopainiketta . Napauta Tili ja napauta sitten Hallitse jäsenyyttä.

Apple TV+:n peruuttaminen verkossa

Avaa tv.apple.com ja kirjaudu Apple ID:lläsi. Pidä osoitinta tilikuvakkeen päällä oikeassa ylänurkassa. Klikkaa Tilin asetukset, vieritä sitten alas Tilaukset-kohtaan ja klikkaa Hallitse. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Apple TV+- tai Apple TV-tilausten muuttaminen tai peruuttaminen älytelevisiolla tai suoratoistolaitteella

Jos käytät Apple TV -appia älytelevisiossa tai suoratoistolaitteessa, avaa Asetukset ja valitse sitten Tili > Hallitse tilauksia.

Jos et näe etsimääsi tilausta

Jos noudatit edellä kuvattuja ohjeita mutta et silti löydä etsimääsi tilausta, kokeile seuraavia:

Laskutetaanko tilaus toisen yrityksen kautta?

Etsi tilauksen veloitus tiliotteeltasi. Jos siinä ei lue iTunes, Apple tai vastaava, tilausta ei ehkä laskuteta Applen kautta.

Tukea tilauksille, joita ei laskuteta Applen kautta

Kirjauduitko toisella Apple ID:lla?

Näet toisen Apple ID:n tilaukset, kun kirjaudut sisään kyseisellä Apple ID:lla ja noudatat tässä artikkelissa olevia ohjeita.

Oletko unohtanut Apple ID:si?

Onko toinen perheenjäsen rekisteröinyt tilauksen?

Perhejaon järjestäjä ei voi hallita muiden perheenjäsenten tilauksia. Pyydä perheenjäseniäsi muuttamaan tai perumaan tilauksensa omilla laitteillaan tai kirjautuneina omilla Apple ID:illään. Pyydä ostamaan -toiminnoilla voit hallita sitä, mitä lapset ostavat.

Pyydä ostamaan -toiminnon ottaminen käyttöön

Saitko epäilyttävän sähköpostin tilauksesta?

Jos olet saanut vilpillisen sähköpostin koskien tilausta tai Apple Music -veloitusta, et näe tilausta, kun tarkistat asian laitteellasi. Jos sait sähköpostin etkä ole varma sen aitoudesta, tarkista, että kyseessä on varmasti aito sähköposti Applelta.

Applen lähettämien sähköpostien tunnistaminen

Etkä vieläkään näe tilaustasi?

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.