Windows 8.1:n käyttäminen Macissa Boot Campin avulla

Windows 8:n voi asentaa tuettuihin, OS X Yosemitella, OS X El Capitanilla tai macOS Sierralla varustettuihin Mac-malleihin Boot Camp -apurin avulla.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Järjestelmävaatimukset

Windows 8.1:n käyttöön tarvitaan Boot Campin yhteydessä asennettu tukiohjelmisto (ohjaimet). Se latautuu automaattisesti, kun käytät Boot Camp -apuria. Boot Camp tukee Windows 8.1 Homen ja Windows 8.1 Pron 64-bittisiä versioita tuetun Macin kanssa.

Windows 8.1 on saatavilla Microsoftilta ISO-tiedostona tai asennus-DVD-levynä. Tarvitset Windows 8.1 -asentajan 64-bittisen täysasennusversion ISO-tiedoston, jotta voit asentaa Windowsin Maciisi. Jos sinulla ei ole ISO-tiedostoa, voit luoda sellaisen Levytyökalun avulla Windowsin asennus-DVD-levystä.

Windows 8.1:n uuden asennuksen suorittaminen

Toimi seuraavasti, jos asennat Windowsin Maciisi ensimmäistä kertaa.

1. Varmista tämän artikkelin lopussa olevasta luettelosta, että Macisi tukee Windows 8.1:tä.
  2. Tarkista ohjelmistopäivitykset. Näin varmistat, että macOS, Macin laiteohjelmisto ja Boot Camp -apuri ovat ajan tasalla.
  3. Avaa Boot Camp -apuri Lisäohjelmat-kansiosta (tai etsi se Spotlightin avulla).
  4. Asenna Windowsin uusi kopio Boot Camp -apurin avulla.

Windows 8.1:n päivitysasennuksen suorittaminen

Jos Macissasi on jo Windowsin aiempi versio, voit päivittää Windows 8.1:een seuraavien ohjeiden avulla:

Päivittäminen Windowsin 64-bittisistä versioista

Voit päivittää Windows 7:n tai Windows 8:n 64-bittisen asennuksen Windows 8.1:een. Windows-osiossa täytyy tätä varten olla vähintään 10 gigatavua vapaata tilaa:

1. Käynnistä Mac macOS:ään.
  2. Kun Macin työpöytä tulee näkyviin, valitse Omenavalikosta App Store. Tarkista ohjelmistopäivitykset avaamalla Päivitykset-välilehti App Store -ikkunassa. Varmista, että macOS ja Macin laiteohjelmisto ovat ajan tasalla.
  3. Käynnistä Macisi sen nykyiseen Windows-versioon.
  4. Avaa Apple Software Update Windowsille ja asenna saatavilla olevat päivitykset.
  5. Päivitä Windows käyttämällä Windows-asentajaa.
  6. Kun asennus on valmis, avaa Apple Software Update Windowsille uudelleen ja asenna saatavilla olevat päivitykset. Näin varmistat, että Boot Campin Windows-tukiohjelmisto (ohjaimet) on ajan tasalla. Mac saattaa käynnistyä uudelleen yhden tai useamman kerran ohjainten asennuksen yhteydessä.

Jos saat asennuksen aikana viestin ”Poista USB 3.0 eXtensible Host Controller -ohjaimen asennus”, älä poista ohjaimen asennusta. Lue sen sijaan artikkeli Windows 8: Poista USB 3.0 eXtensible Host Controller -ohjaimen asennus -viesti päivitettäessä Windows 7:stä

Päivittäminen Windowsin 32-bittisistä versioista

Jos Macissasi on Windowsin 32-bittinen versio, varmuuskopioi tärkeät tiedostosi. Poista sitten nykyinen Windows-osio ja asenna Windowsin 64-bittinen versio.

1. Varmuuskopioi tärkeät tiedostosi Windows-osiolta.
  2. Poista nykyinen Windows-osio Boot Camp -apurin avulla.
  3. Asenna sitten Maciisi Windows 8.1:n 64-bittinen versio Boot Camp -apurin avulla.
  4. Kun olet asentanut Windowsin, kopio tärkeät tiedostosi takaisin Windows-asemaasi.

Windows 8.1:ssä käytettävissä olevat Mac-ominaisuudet

Boot Camp 6 tukee seuraavia Macin ominaisuuksia Windows 8.1:ssä:

Voit asentaa Windows 8.1:n Macisi sisäiseen asemaan. Boot Camp -apuri auttaa luomaan asemaan osion, joka on yhteensopiva Windowsin kanssa. Jos asennat Windowsin Maciin, jossa on Fusion Drive, Windows-osio luodaan Fusion Driven mekaaniselle kovalevylle (ei SSD:lle). Microsoft BitLocker ei tue Boot Camp -taltioita.

Kun olet asentanut Windowsin, voit asentaa iTunesin uusimman Windows-version musiikin kuuntelua ja videoiden katselua varten. Valtuuta Windowsin iTunes, jotta voit toistaa iTunes Storesta ostamaasi musiikkia ja videoita.

Jos jotkin ominaisuudet eivät toimi, kun käynnistät Macin Windows 8.1:een, kokeile asentaa Boot Camp -tukiohjelmisto uudelleen Boot Camp -apurin avulla.

Windows 8.1:n kanssa käytettävissä olevat Mac-mallit

Nämä Mac-mallit tukevat Windows 8.1:n 64-bittisiä versioita, jotka on asennettu Boot Campin avulla. Tarkista Tietoja tästä Macista -ikkunasta, mitä Macia käytät. Tarkista sitten seuraavasta luettelosta, tukeeko se Windows 8.1:tä:

MacBook Pro

• MacBook Pro (Retina, 15-tuumainen, vuoden 2015 puoliväli)
  • MacBook Pro (Retina, 13-tuumainen, alkuvuosi 2015)
  • MacBook Pro (Retina, 15-tuumainen, vuoden 2014 puoliväli)
  • MacBook Pro (Retina, 13-tuumainen, vuoden 2014 puoliväli)
  • MacBook Pro (Retina, 15-tuumainen, loppuvuosi 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 13-tuumainen, loppuvuosi 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 15-tuumainen, alkuvuosi 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 13-tuumainen, alkuvuosi 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 13-tuumainen, loppuvuosi 2012)
  • MacBook Pro (Retina, vuoden 2012 puoliväli)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)
  • MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (17-tuumainen, alkuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, loppuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, alkuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, loppuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, alkuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)
  • MacBook Pro (17-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)

MacBook Air

• MacBook Air (13-tuumainen, alkuvuosi 2015)
  • MacBook Air (11-tuumainen, alkuvuosi 2015)
  • MacBook Air (13-tuumainen, alkuvuosi 2014)
  • MacBook Air (11-tuumainen, alkuvuosi 2014)
  • MacBook Air (13-tuumainen, vuoden 2013 puoliväli)
  • MacBook Air (11-tuumainen, vuoden 2013 puoliväli)
  • MacBook Air (13-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)
  • MacBook Air (11-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)
  • MacBook Air (13-tuumainen, vuoden 2011 puoliväli)
  • MacBook Air (11-tuumainen, vuoden 2011 puoliväli)

iMac

• iMac (Retina 5K, 27-tuumainen, loppuvuosi 2015)
  • iMac (Retina 4K, 21,5-tuumainen, loppuvuosi 2015)
  • iMac (21,5-tuumainen, loppuvuosi 2015)
  • iMac (Retina 5K, 27-tuumainen, vuoden 2015 puoliväli)
  • iMac (Retina 5K, 27-tuumainen, loppuvuosi 2014)
  • iMac (21,5-tuumainen, vuoden 2014 puoliväli)
  • iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2013)
  • iMac (21,5-tuumainen, loppuvuosi 2013)
  • iMac (21,5-tuumainen, alkuvuosi 2013)
  • iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2012)
  • iMac (21,5-tuumainen, loppuvuosi 2012)
  • iMac (21,5-tuumainen, loppuvuosi 2011)
  • iMac (27-tuumainen, vuoden 2011 puoliväli)
  • iMac (21,5-tuumainen, vuoden 2011 puoliväli)
  • iMac (27-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)

Mac mini

• Mac mini (loppuvuosi 2014)
  • Mac mini -palvelin (loppuvuosi 2012)
  • Mac mini (loppuvuosi 2012)
  • Mac mini -palvelin (vuoden 2011 puoliväli)
  • Mac mini (vuoden 2011 puoliväli)

Mac Pro

• Mac Pro (loppuvuosi 2013)
  • Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli)
  • Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli)
  • Mac Pro (alkuvuosi 2009)

Boot Camp ei tue RAID-kokoonpanoja.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.