Windows 10:n käyttäminen Macissa Boot Campin avulla

Windows 10:n voi asentaa OS X Yosemitella tai sitä uudemmalla käyttöjärjestelmällä varustettuihin tuettuihin Mac-malleihin Boot Campin avulla.

Järjestelmävaatimukset

Windows 10:n käyttöön tarvitaan Boot Campin yhteydessä asennettu tukiohjelmisto (ohjaimet). Se latautuu automaattisesti, kun käytät Boot Camp -apuria. Boot Camp tukee Windows 10 Homen ja Windows 10 Pron 64-bittisiä versioita tuetun Macin kanssa.

Windows 10 on saatavilla Microsoftilta ISO-tiedostona ja USB-muistitikulla. Tarvitset Windows 10 -asentajan 64-bittisen version ISO-tiedoston, jotta voit asentaa Windowsin Maciisi. Jos ostit USB-muistitikulla olevan version, voit ladata ISO-tiedoston Microsoftilta ja käyttää muistitikun mukana toimitettua Windowsin asennusavainta. Jos asennat Windowsin ensimmäistä kertaa, varmista, että käyttämäsi Windows-asentaja on täysasennusversio (ei päivitysasennusversio).

Jos olet asentamassa Windows 10 Anniversary Updaten ISO-tiedostoa muistitikulta, varmista, että se on USB 2 -laite. Asennusta ei voi suorittaa USB 3 -muistitikulta.

Windows 10:n uuden asennuksen suorittaminen

Toimi seuraavasti, jos asennat Windowsin Maciisi ensimmäistä kertaa:

1. Varmista tämän artikkelin lopussa olevasta luettelosta, että Macisi tukee Windows 10:tä.
  2. Tarkista ohjelmistopäivitykset. Näin varmistat, että macOS, Macin laiteohjelmisto ja Boot Camp -apuri ovat ajan tasalla.
  3. Avaa Boot Camp -apuri Lisäohjelmat-kansiosta (tai etsi se Spotlightin avulla).
  4. Asenna Windowsin uusi kopio Boot Camp -apurin avulla.

Windows 10:n päivitysasennuksen suorittaminen

Jos Macissasi on jo Windowsin aiempi versio, voit päivittää Windows 10:een seuraavien ohjeiden avulla:

Päivittäminen Windowsin 64-bittisistä versioista

Voit päivittää Windows 7:n tai Windows 8.1:n 64-bittisen asennuksen Windows 10:een. Windows-osiossa täytyy tätä varten olla vähintään 10 gigatavua vapaata tilaa. Jos sinulla on Windows 8.0, päivitä Windows 8.1:een ennen Windows 10:een päivittämistä.

1. Varmista tämän artikkelin lopussa olevasta luettelosta, että Macisi tukee Windows 10:tä.
  2. Käynnistä Mac macOS-käyttöjärjestelmästä.
  3. Kun Macin työpöytä tulee näkyviin, valitse Omenavalikosta App Store. Tarkista ohjelmistopäivitykset avaamalla Päivitykset-välilehti App Store -ikkunassa. Varmista, että macOS ja Macin laiteohjelmisto ovat ajan tasalla.
  4. Käynnistä Macisi sen nykyiseen Windows-versioon.
  5. Avaa Apple Software Update Windowsille ja asenna saatavilla olevat päivitykset, kuten FaceTime-kamerapäivitys.
    FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.
  6. Päivitä Windows käyttämällä Windows-asentajaa.
  7. Kun asennus on valmis, avaa Apple Software Update Windowsille uudelleen ja asenna saatavilla olevat päivitykset. Näin varmistat, että Boot Campin Windows-tukiohjelmisto (ohjaimet) on ajan tasalla. Mac saattaa käynnistyä uudelleen yhden tai useamman kerran ohjainten asennuksen yhteydessä.

Kun ohjaimet on asennettu, kirjaudu Windowsiin, niin voit aloittaa Windows 10:n käytön Macissasi.

Päivittäminen Windowsin 32-bittisistä versioista

Jos Macissasi on Windowsin 32-bittinen versio, varmuuskopioi tärkeät tiedostosi. Poista sitten nykyinen Windows-osio ja asenna Windowsin 64-bittinen versio.

1. Varmuuskopioi tärkeät tiedostosi Windows-osiolta.
  2. Poista nykyinen Windows-osio Boot Camp -apurin avulla.
  3. Asenna sitten Maciisi Windows 10:n 64-bittinen versio Boot Camp -apurin avulla.
  4. Kun olet asentanut Windowsin, kopio tärkeät tiedostosi takaisin Windows-asemaasi.

Windows 10:ssä tuetut ominaisuudet

Boot Camp -apurista saatavilla oleva Windows-tukiohjelmiston (ohjainten) nykyinen versio tukee seuraavia Macin toimintoja Windows 10:ssä:

• USB 3
  • USB-C
  • Thunderbolt
  • sisäinen SD- tai SDXC-korttipaikka
  • sisäinen SuperDrive tai Apple USB SuperDrive
  • Applen näppäimistö, ohjauslevy ja hiiri.

Voit asentaa Windows 10:n Macisi sisäiseen asemaan. Boot Camp -apuri auttaa luomaan asemaan osion, joka on yhteensopiva Windowsin kanssa. Jos asennat Windowsin Maciin, jossa on Fusion Drive, Windows-osio luodaan Fusion Driven mekaaniselle kovalevylle (ei SSD:lle). Microsoft BitLocker ei tue Boot Camp -taltioita.

Kun olet asentanut Windowsin, voit asentaa iTunesin uusimman Windows-version musiikin kuuntelua ja videoiden katselua varten. Valtuuta Windowsin iTunes, jotta voit toistaa iTunes Storesta ostamaasi musiikkia ja videoita.

Jos jotkin ominaisuudet eivät toimi, kun käynnistät Macin Windows 10:llä, kokeile asentaa Boot Camp -tukiohjelmisto uudelleen Boot Camp -apurin avulla.

Windows 10:tä tukevat Mac-tietokoneet

Seuraavat Mac-mallit tukevat Windows 10:n 64-bittisiä versioita, jotka on asennettu Boot Campin avulla. Tarkista Tietoja tästä Macista -ikkunasta, mitä Macia käytät. Tarkista sitten seuraavasta luettelosta, tukeeko se Windows 10:tä:

• MacBook Pro (2012 tai uudempi)
  • MacBook Air (2012 tai uudempi)
  • MacBook (2015 tai uudempi)
  • iMac Pro (2017)
  • iMac (2012 tai uudempi)
  • Mac mini (2012 tai uudempi)
  • Mac mini -palvelin (loppuvuosi 2012)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.