Jos saat Asennusta ei voida jatkaa, kun Boot Camp on määritettynä -ilmoituksen

Tämä ilmoitus saattaa tulla näkyviin, kun asennat macOS Mojaven tai uudemman tiettyihin iMac-malleihin, joissa on 3 Tt:n kovalevy. Lue, mitä voit tehdä.

Jos Boot Camp on määritettynä jossakin seuraavista iMac-malleista, saatat nähdä Asennusta ei voida jatkaa, kun Boot Camp on määritettynä -ilmoituksen, kun yrität päivittää macOS Mojaveen tai uudempaan. Tämä ilmoitus tulee näkyviin, koska Boot Campin näissä malleissa luoma Windows-osio ei ole yhteensopiva macOS:n uuden version käyttämän tiedostojärjestelmän kanssa.

• iMac (Retina 5K, 27-tuumainen, loppuvuosi 2014): poista Windows, päivitä macOS ja asenna Windows uudelleen noudattamalla alla olevia ohjeita.

• iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2013):poista Windows, päivitä macOS ja asenna Windows uudelleen noudattamalla alla olevia ohjeita.

• iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2012):poista Windows ja päivitä macOS noudattamalla alla olevia ohjeita. Päivityksen jälkeen Boot Campia ei enää voi käyttää Windowsin asentamiseen.

iMac (Retina 5K, 27-tuumainen, loppuvuosi 2014) tai iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2013)

Jos sinulla on jompikumpi näistä malleista 3 Tt:n kovalevyllä varustettuna, sinun on poistettava Boot Camp -osio, ennen kuin voit päivittää macOS Mojaveen tai uudempaan. Tällöin poistetaan myös Microsoft Windows ja kaikki tiedot, jotka olet tallentanut Windowsissa Maciin. macOS:n päivittämisen jälkeen voit asentaa Windowsista yhteensopivan version.

1. Jos haluat tallentaa Windowsin tiedot, käynnistä Mac Windowsissa

2. Käynnistä Mac macOS:ssä ja avaa sitten Boot Camp -apuri Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.

3. Klikkaa Jatka ja valitse sitten Poista Windows [versio] tai uudempi -valintaneliö.

4. Klikkaa taas Jatka ja poista Boot Camp noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

5. Lopeta Boot Camp -apuri, kun olet valmis.

6. Voit nyt päivittää macOS Mojaveen tai uudempaan.

7. macOS:n asentamisen jälkeen voit käyttää Boot Camp -apuria Windows 10:n asennukseen.

iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2012)

Jos sinulla on tämä malli 3 Tt:n kovalevyllä varustettuna, sinun on poistettava Boot Camp -osio, ennen kuin voit päivittää macOS Mojaveen tai uudempaan. Tällöin poistetaan myös Microsoft Windows ja kaikki tiedot, jotka olet tallentanut Windowsissa Maciin.

Päivityksen jälkeen Boot Campia ei enää voi käyttää Windowsin asentamiseen tähän Maciin. Boot Camp näyttää ilmoituksen, jonka mukaan Windowsin uusia asennuksia ei tueta tässä Macissa.

1. Jos haluat tallentaa Windowsin tiedot, käynnistä Mac Windowsissa

2. Käynnistä Mac macOS:ssä ja avaa sitten Boot Camp -apuri Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.

3. Klikkaa Jatka ja valitse sitten Poista Windows [versio] tai uudempi -valintaneliö.

4. Klikkaa taas Jatka ja poista Boot Camp noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

5. Lopeta Boot Camp -apuri, kun olet valmis.

6. Voit nyt päivittää macOS Mojaveen tai uudempaan.

Lisätietoja

Opi tunnistamaan iMac-mallisi.