Windowsin asentaminen Maciin Boot Campin avulla

Microsoft Windowsin voi asentaa Maciin Boot Campin avulla. Asennuksen jälkeen voit vaihtaa macOS:n ja Windowsin välillä käynnistämällä Macin uudelleen.

Boot Camp -apuri MacBook Prossa

Ennen kuin aloitat

Varmista, että sinulla on kaikki tarvittava:

• Tarpeeksi vapaata levytilaa Boot Camp -kovalevyosion* luomista varten, vähintään 64 Gt. Parasta mahdollista käyttökokemusta varten suosittelemme 128 Gt:n kokoa.
  • Ulkoinen näppäimistö ja hiiri tai ohjauslevy (jos käytössäsi on Mac-pöytäkone).
  • Vähintään 16 Gt:n tyhjä USB 2 -muistitikku. Jos sinulla on jokin näistä Mac-malleista, muistitikkua ei tarvita.

* APFS-alustetuilla levyillä varustetuissa Maceissa Boot Camp tarvitsee osion taltion sijasta.

1. Selvitä, onko Macisi Windows 10 -yhteensopiva

Nämä Mac-mallit tukevat Boot Campin avulla asennettua 64-bittistä Windows 10:n Home- tai Pro-versiota. Selvitä Tietoja tästä Macista -toiminnon avulla, mikä Mac sinulla on käytössäsi. Katso sitten, onko se tässä luettelossa:

• MacBook Pro (2012 tai uudempi)
  • MacBook Air (2012 tai uudempi)
  • MacBook (2015 tai uudempi)
  • iMac Pro (2017)
  • iMac (2012 tai uudempi)*
  • Mac mini (2012 tai uudempi)
  • Mac mini -palvelin (loppuvuosi 2012)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

* Lue lisätietoja Windowsin ja macOS Mojaven asentamisesta malleihin iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2012), iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2013) ja iMac (Retina 5K, 27-tuumainen, loppuvuosi 2014), joissa on 3 Tt:n kovalevyt.

2. Hanki Windows-levytiedosto

Tarvitset Microsoft Windows -levytiedoston (ISO) tai asennusmedian, joka sisältää 64-bittisen Microsoft Windows 10:n Home- tai Pro-version. Jos asennat Windowsia ensimmäistä kertaa, käytä täysasennusta. Älä käytä päivitystä.

Kun ostat Windowsin, se tulee joko ladattavana levytiedostona (ISO) tai asennuslevyllä tai USB-muistitikulla. Jos lataat Windowsin, käytä vain Microsoftin ohjelmistolatauksien sivua. Jos Windows-kopiosi tulee DVD-levyllä, voi olla tarpeen luoda levytiedosto, jotta Windows toimisi Boot Campin kanssa. Jos Windows-versiosi tulee USB-muistitikulla, voit ladata ISO-levytiedoston Microsoftilta.

3. Avaa Boot Camp -apuri

Boot Camp -apuri ohjaa Windowsin asentamisessa Macille. Avaa tämä ohjelma Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiossa. Osioi sen jälkeen käynnistyslevy uudelleen ja lataa Windowsiin liittyvät ohjelmisto-ohjaimet noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Liitä tyhjä USB 2 -muistitikku tietokoneeseen, jos siihen kehotetaan asennuksen aikana.

4. Alusta Windows-osio

Kun apuri on suoritettu, Mac käynnistyy uudelleen ja Windowsin asennusohjelma avautuu. Jos käytät muistitikkua tai optista asemaa Windowsin asennuksessa, sinulta kysytään Windowsin asennuspaikkaa. Valitse BOOTCAMP-osio ja klikkaa Alusta. Jos et käytä muistitikkua tai optista asemaa, oikea osio on automaattisesti valittu ja alustettu.

5. Asenna Windows ja Windows-tukiohjelmisto

Irrota ulkoiset laitteet, kuten näytöt ja levyt, jotka eivät ole välttämättömiä asennuksen aikana. Asenna sitten Windows noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.

Kun asennus on valmis, Mac käynnistyy Windowsissa ja avaa Windows-tukiohjelmiston asentajan. Jos Tervetuloa Boot Camp -asentajaan -näyttö ei tule näkyviin automaattisesti, voit asentaa Windows-tukiohjelmiston manuaalisesti.

6. Vaihda macOS:n ja Windowsin välillä

Kun olet asentanut sekä Windowsin että Windows-tukiohjelmiston, voit vaihtaa takaisin macOS:ään Boot Campin ilmaisinaluekuvakkeen avulla Windowsissa. Valitse macOS-taltio ja käynnistä Mac sitten uudelleen.

Jos haluat vaihtaa macOS:stä Windowsiin, valitse Boot Camp -taltio Käynnistyslevy-asetuspaneelista, ja käynnistä Mac sitten uudelleen. Voit myös vaihtaa macOS:n ja Windowsin välillä pitämällä optionäppäintä painettuna Macin uudelleenkäynnistämisen jälkeen.

Lisätietoja

Näissä malleissa on sisäinen asema Windowsin asentamiseen tarvittavien tiedostojen tilapäistä tallennusta varten, joten OS X El Capitan 10.11:tä tai uudempaa käytettäessä USB-muistitikkua ei tarvita:

• MacBook Pro (2015 tai uudempi)*
  • MacBook Air (2015 tai uudempi)*
  • MacBook (2015 tai uudempi)
  • iMac (2015 tai uudempi)
  • iMac Pro
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Lisätietoja Windowsin käyttämisestä Macissa saat klikkaamalla Boot Camp -apurissa olevaa Avaa Boot Camp -ohje -painiketta. Saat hyödyllisiä tietoja myös näistä resursseista:

* Näille Mac-malleille tarjottiin 128 Gt:n kovalevyvalintaa. Vähintään 256 Gt:n kovalevyvalintaa suositellaan parasta käyttökokemusta varten.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.