Windowsin asentaminen Maciin Boot Campin avulla

Microsoft Windowsin voi asentaa Maciin Boot Campin avulla. Asennuksen jälkeen voit vaihtaa macOS:n ja Windowsin välillä käynnistämällä Macin uudelleen.

Varmista ensin, että sinulla on kaikki tarvittava:

• Intel-pohjainen Mac
  • Microsoft Windowsin asennusmedia tai levytiedosto (ISO), joka sisältää 64-bittisen version Microsoft Windows 8:sta tai sitä uudemmasta käyttöjärjestelmästä (Home- ja Pro-versiot).* Jos asennat Windowsin ensimmäistä kertaa, käytä täysasennukseen (ei päivitykseen) tarkoitettua levyä tai levytiedostoa.
  • Applen näppäimistö, hiiri tai ohjauslevy tai USB-näppäimistö ja -hiiri
  • vähintään 55 gigatavua vapaata tilaa käynnistyslevyllä
  • tyhjä, vähintään 16 gigatavun USB 2 -muistitikku. (Jos sinulla on jokin näistä Mac-malleista, muistitikkua ei tarvita).

*Lue lisätietoja järjestelmävaatimuksista, niin saat selville, tukeeko Mac-mallisi tietyn Windows-version asennusta vai onko sinun asennettava vanhempi Windows-versio. Voit myös selvittää vaatimukset ja toimenpiteet Windows 7:n asentamiseksi Maciin.

Tarkista järjestelmävaatimukset

Jotkin Windows-versiot vaativat tietyn prosessorin sekä enemmän kovalevytilaa ja RAM-muistia. Tarkista vaatimukset Windowsin mukana toimitetusta dokumentaatiosta. Tarkista sitten Macisi tämänhetkinen kokoonpano Järjestelmän tiedoista.

Hanki Windows-levytiedosto

Kun ostat Windowsin, se tulee joko levytiedostona (ISO), jonka voi ladata, asennuslevyllä tai USB-muistitikulla. Jos Windows-kopiosi tulee DVD-levyllä, voi olla tarpeen luoda levytiedosto, jotta Windows toimisi Boot Campin kanssa. Jos Windows-versiosi tulee USB-muistitikulla, voit ladata ISO:n Microsoftilta.

Avaa Boot Camp -apuri

Boot Camp -apuri ohjaa Windowsin asentamisessa Macille. Avaa tämä ohjelma Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiossa. Osioi sen jälkeen käynnistyslevy uudelleen ja lataa Windowsiin liittyvät ohjelmisto-ohjaimet noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. Liitä tyhjä USB 2 -muistitikku tietokoneeseen, jos siihen kehotetaan asennuksen aikana.

Alusta Windows-osio

Kun apuri on suoritettu, Mac käynnistyy uudelleen ja Windowsin asennusohjelma avautuu. Kun asennusohjelma kysyy, mihin Windows asennetaan, valitse BOOTCAMP-osio ja klikkaa Alusta.

Tämä vaihe on suoritettava vain silloin, jos käytät Windowsin asentamiseen muistitikkua tai optista asemaa. Kaikissa muissa tapauksissa oikea osio valitaan ja alustetaan automaattisesti.

Asenna Windows ja Windows-tukiohjelmisto

Irrota ulkoiset laitteet, kuten näytöt ja levyt, jotka eivät ole välttämättömiä asennuksen aikana. Asenna sitten Windows noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita. Kun asennus on valmis, Mac käynnistyy Windowsissa ja avaa Windows-tukiohjelmiston asentajan. Jos Tervetuloa Boot Camp -asentajaan -näyttö ei tule näkyviin automaattisesti, voit asentaa Windows-tukiohjelmiston manuaalisesti.

Vaihda macOS:n ja Windowsin välillä

Kun olet asentanut sekä Windowsin että Windows-tukiohjelmiston, voit vaihtaa takaisin macOS:ään Boot Campin ilmaisinaluekuvakkeen avulla Windowsissa. Valitse macOS-taltio ja käynnistä Mac sitten uudelleen. Jos haluat vaihtaa macOS:stä Windowsiin, valitse Boot Camp -taltio Käynnistyslevy-asetuspaneelista, ja käynnistä Mac sitten uudelleen. Voit myös vaihtaa macOS:n ja Windowsin välillä pitämällä optionäppäintä painettuna Macin uudelleenkäynnistämisen jälkeen.

Lisätietoja

Näissä malleissa on sisäinen asema Windowsin asentamiseen tarvittavien tiedostojen tilapäistä tallennusta varten, joten OS X El Capitan 10.11:tä tai uudempaa käytettäessä USB-muistitikkua ei tarvita:

• MacBook Pro (2015 tai uudempi)
  • MacBook Air (2015 tai uudempi)
  • MacBook (2015 tai uudempi)
  • iMac (2015 tai uudempi)
  • iMac Pro
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Lisätietoja Windowsin käyttämisestä Macissa saat klikkaamalla Boot Camp -apurissa olevaa Avaa Boot Camp -ohje -painiketta. Saat hyödyllisiä tietoja myös näistä resursseista:

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.