Windows 10:n asentaminen Maciin Boot Camp -apurin avulla

Voit asentaa Microsoft Windows 10:n Maciin Boot Campin avulla ja vaihtaa sitten macOS:n ja Windowsin välillä, kun uudelleenkäynnistät Macin.

Boot Camp -apuri MacBook Prossa

Windows 10:n Maciin asentamiseen tarvittavat asiat

Jokin seuraavista Mac-malleista:

• iMac (2012 tai uudempi)1
  • iMac Pro (kaikki mallit)
  • Mac Pro (2013 tai uudempi)

Uusimmat macOS-päivitykset, jotka saattavat sisältää Boot Camp -apurin päivityksiä. Käytät Boot Camp -apuria Windows 10:n asentamiseen.

Vähintään 64 Gt vapaata tallennustilaa Macin käynnistyslevyllä:

• Macissa vapaata tallennustilaa voi olla niinkin vähän kuin 64 Gt, mutta vähintään 128 Gt tarjoaa parhaan kokemuksen. Windowsin automaattiset päivitykset vaativat vähintään sen verran tilaa.
  • Jos sinulla on iMac Pro tai Mac Pro, jossa on vähintään 128 Gt muistia (RAM), käynnistyslevyllä on oltava vähintään Macin muistia vastaava määrä vapaata tallennustilaa.2

Ulkoinen USB-muistitikku vähintään 16 Gt:n tallennuskapasiteetilla, paitsi jos käytössäsi on Mac-malli, johon Windowsia ei tarvitse asentaa muistitikulta.

Windows 10 Homen tai Windows 10 Pron 64-bittinen versio levytiedostona (ISO) tai muuna asennusmediana. Jos asennat Windowsia Maciin ensimmäistä kertaa, sen on oltava Windowsin täysversio, ei päivitys.

Windows 10:n asentaminen Maciin

Käytä Windowsin asentamiseen Boot Camp -apuria, joka toimitetaan Macin mukana.

1. Luo Boot Camp -apurilla Windows-osio

Avaa Boot Camp -apuri Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta. Noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

• Jos sinua pyydetään asettamaan USB-asema, liitä USB-muistitikkusi Maciin. Boot Camp -apuri luo sen avulla käynnistettävän USB-aseman Windowsin asennusta varten.
  • Kun Boot Camp -apuri pyytää määrittämään Windows-osion koon, muista edellisessä osassa mainitut tallennustilavaatimukset. Määritä osiolle koko, joka vastaa tarpeitasi, koska tätä kokoa ei voi vaihtaa myöhemmin.

2. Alusta Windows-osio (BOOTCAMP)

Kun Boot Camp -apuri on valmis, Macisi käynnistyy uudelleen Windows-asentajaan. Jos asennusohjelma kysyy Windowsin asennuspaikkaa, valitse BOOTCAMP-osio ja klikkaa Alusta. Asentaja valitsee ja alustaa BOOTCAMP-osion yleensä automaattisesti.

3. Asenna Windows

Irrota ulkoiset laitteet, jotka eivät ole välttämättömiä asennuksen aikana. Aloita sitten Windowsin asennus klikkaamalla Seuraava ja noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

4. Käytä Boot Camp -asentajaa Windowsissa

Kun Windowsin asennus on valmis, Mac käynnistyy Windowsissa ja avaa Tervetuloa Boot Camp -asentajaan -ikkunan. Asenna Boot Camp ja Windows-tukiohjelmisto (ajurit) näytöllä näkyvien ohjeiden mukaisesti. Kun olet valmis, sinua pyydetään käynnistämään tietokone uudelleen.

Vaihtaminen Windowsin ja macOS:n välillä

Käynnistä uudelleen ja pidä sitten pohjassa optionäppäintä (tai alt-näppäintä) ⌥ käynnistymisen aikana , jotta voit vaihtaa Windowsin ja macOS:n välillä.

Lisätietoja

Jos sinulla on jokin seuraavista Mac-malleista ja OS X El Capitan 10.11 tai uudempi, Windowsin asennukseen ei tarvita USB-muistitikkua:

• iMac (2015 tai uudempi)
  • iMac Pro (kaikki mallit)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Jos haluat poistaa Windowsin Macista, käytä Boot Camp -apuria, ei mitään muuta työkalua.

Saat lisätietoja Windowsin käyttämisestä Macissa avaamalla Boot Camp -apurin ja klikkaamalla Avaa Boot Camp -ohje -painiketta.

1. Jos käytät iMacia (Retina 5K, 27 tuumaa, loppuvuosi 2014), iMacia (27 tuumaa, loppuvuosi 2013) tai iMacia (27 tuumaa, loppuvuosi 2012), jossa on 3 Tt:n kovalevy ja macOS Mojave tai uudempi, lue lisätietoja ilmoituksesta, joka saattaa tulla näkyviin asennuksen aikana.

2. Jos Macissasi on esimerkiksi 128 Gt muistia, sen käynnistyslevyllä on oltava Windowsia varten vähintään 128 Gt tallennustilaa. Voit tarkistaa Macin muistin määrän valitsemalla Omenavalikko  > Tietoja tästä Macista. Jos haluat tarkistaa käytettävissä olevan tallennustilan määrän, klikkaa samassa ikkunassa Tallennus-välilehteä.

3. Näissä Mac-malleissa oli valittavana 128 Gt:n kovalevy. Apple suosittelee vähintään 256 Gt:n kovalevyä, jotta voit luoda kooltaan vähintään 128 Gt:n Boot Camp -osion.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.