Windows 10:n asentaminen Maciin Boot Camp -apurin avulla

Voit asentaa Microsoft Windows 10:n Maciin Boot Campin avulla ja vaihtaa sitten macOS:n ja Windowsin välillä, kun uudelleenkäynnistät Macin.

Boot Camp -apuri MacBook Prossa

Windows 10:n Maciin asentamiseen tarvittavat asiat

Jokin seuraavista Mac-malleista:

• iMac (2012 tai uudempi)1
  • iMac Pro (kaikki mallit)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Uusimmat macOS-päivitykset, jotka saattavat sisältää Boot Camp -apurin päivityksiä. Käytät Boot Camp -apuria Windows 10:n asentamiseen.

Vähintään 64 Gt vapaata tallennustilaa Macin käynnistyslevyllä:

• Vapaata tallennustilaa voi olla niinkin vähän kuin 64 Gt, mutta vähintään 128 Gt tarjoaa parhaan kokemuksen. Windowsin automaattiset päivitykset vaativat vähintään sen verran tilaa.
  • Jos Macissasi on 128 Gt muistia (RAM) tai enemmän, Windowsin asennusohjelma tarvitsee vähintään saman verran vapaata tallennustilaa kuin Macissa on muistia. Jos Macissasi on esimerkiksi 256 Gt muistia, Windowsia varten tarvitaan vähintään 256 Gt vapaata tallennustilaa.

Ulkoinen USB-muistitikku vähintään 16 Gt:n tallennuskapasiteetilla, paitsi jos käytössäsi on Mac-malli, johon Windowsia ei tarvitse asentaa muistitikulta.

Windows 10 Homen tai Windows 10 Pron 64-bittinen versio levytiedostona (ISO) tai muuna asennusmediana:

• Jos asennat Windowsia Maciin ensimmäistä kertaa, asenna Windowsin täysversio. Älä käytä päivitystä.
  • Jos Windows-kopiosi on USB-muistitikulla tai sinulla on Windows-tuoteavain, mutta ei asennuslevyä, lataa levytiedosto Microsoftilta.
  • Jos Windows-kopiosi on DVD-levyllä, sinun pitää ehkä luoda levytiedosto DVD:stä.

Windows 10:n asentaminen Maciin

Asenna Windows Boot Camp -apurin avulla. Löydät sen Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.

1. Luo Boot Camp -apurilla Windows-osio

Jos käytössäsi on macOS Mojave 10.14.5 iMacissa tai Mac minissä, jossa on Fusion Drive, lataa ja asenna uusin Boot Camp -apuri ennen jatkamista. Aiemmat versiot saattavat lakata vastaamasta (yhteys katkeaa tai ne pysähtyvät) näiden levyjen osioinnin aikana.

Avaa Boot Camp -apuri ja noudata näyttöön tulevia ohjeita:

• Jos sinua pyydetään asettamaan USB-asema, liitä USB-muistitikkusi Maciin. Boot Camp -apuri luo sen avulla käynnistettävän USB-aseman Windowsin asennusta varten.
  • Kun Boot Camp -apuri pyytää määrittämään Windows-osion koon, muista edellisessä osassa mainitut tallennustilan vähimmäiskoot. Määritä osiolle koko, joka vastaa tarpeitasi, koska tätä kokoa ei voi vaihtaa myöhemmin.

2. Alusta Windows-osio (BOOTCAMP)

Kun Boot Camp -apuri on valmis, Macisi käynnistyy uudelleen Windows-asentajaan. Jos asennusohjelma kysyy Windowsin asennuspaikkaa, valitse BOOTCAMP-osio ja klikkaa Alusta. Asentaja valitsee ja alustaa BOOTCAMP-osion yleensä automaattisesti.

3. Asenna Windows, Windows-tukiohjelmisto ja Boot Camp

Irrota ulkoiset laitteet, kuten lisänäytöt ja -levyt, jotka eivät ole välttämättömiä asennuksen aikana. Aloita sitten Windowsin asennus klikkaamalla Seuraava ja noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Kun Windows on asennettu, Macisi käynnistyy Windowsiin ja asentaa Windows-tukiohjelmiston ja Boot Campin. Jos Tervetuloa Boot Camp -asentajaan -ikkuna ei tule missään vaiheessa näkyviin, suorita Windows-tukiohjelmiston asennus loppuun manuaalisesti.

macOS:n ja Windowsin välillä vaihtaminen

1. Käynnistä tai uudelleenkäynnistä Mac ja pidä sitten heti painettuna näppäimistön optionäppäintä (tai alt-näppäintä) ⌥.
  2. Vapauta näppäin, kun näkyviin tulee Startup Manager -ikkuna, joka sisältää jokaisen käynnistyslevyn nimen ja kuvakkeen.
  3. Valitse macOS- tai Windows-käynnistyslevy ja klikkaa sitten nuolta tai paina rivinvaihtonäppäintä.

Toista nämä toimenpiteet aina, kun haluat vaihtaa käyttöjärjestelmää.

Lisätietoja

Jos sinulla on jokin seuraavista Mac-malleista ja OS X El Capitan 10.11 tai uudempi, Windowsin asennukseen ei tarvita USB-muistitikkua:

• iMac (2015 tai uudempi)
  • iMac Pro (kaikki mallit)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Saat lisätietoja Windowsin käyttämisestä Macissa avaamalla Boot Camp -apurin ja klikkaamalla Avaa Boot Camp -ohje -painiketta.

1. Jos olet asentamassa Windowsia ja macOS Mojavea malliin iMac (27 tuumaa, loppuvuosi 2012), iMac (27 tuumaa, loppuvuosi 2013) tai iMac (Retina 5K, 27 tuumaa, loppuvuosi 2014) ja Macissasi on määritettynä 3 Tt:n kovalevy, lue lisätietoja varoituksesta, jonka saatat saada asennuksen aikana.

2. Näissä Mac-malleissa oli valittavana 128 Gt:n kovalevy. Apple suosittelee vähintään 256 Gt:n kovalevyä, jotta voit luoda kooltaan vähintään 128 Gt:n Boot Camp -osion.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.