Windows 10:n asentaminen Maciin Boot Camp -apurin avulla

Voit asentaa Microsoft Windows 10:n Maciisi Boot Camp -apurin avulla. Asennuksen jälkeen voit vaihtaa macOS:n ja Windowsin välillä käynnistämällä Macin uudelleen.

Boot Camp -apuri MacBook Prossa

Ennen kuin aloitat

Varmista ensin, että Macisi tukee Windows 10:tä. Selvitä Tietoja tästä Macista -toiminnon avulla, mikä Mac sinulla on käytössäsi. Katso sitten, onko se tässä luettelossa:

• MacBook Pro (2012 ja uudemmat)
  • MacBook Air (2012 ja uudemmat)
  • MacBook (2015 ja uudemmat)
  • iMac Pro

• iMac (2012 ja uudemmat)1
  • Mac mini (2012 ja uudemmat)
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Varmista seuraavaksi, että sinulla on kaikki tarvittava:

• Tarvitset macOS:n uusimman version. Lue, miten voit päivittää Macin ohjelmiston.2
  • Macissasi on oltava vähintään 64 Gt vapaata levytilaa Boot Camp -osion luomiseen. Automaattiset Windows-päivitykset edellyttävät vähintään 128 Gt:n tilan, joten Apple suosittelee ainakin 128 Gt:n suuruista osiota parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi.
  • Tarvitset vähintään 16 Gt:n tyhjän USB 2 -muistitikun. Kaikki Mac-mallit eivät edellytä asentamista ulkoiselta muistitikulta.

Lopuksi tarvitset levytiedoston (ISO) tai asennusmedian, joka sisältää 64-bittisen Microsoft Windows 10:n Home- tai Pro-version:

• Jos asennat Windowsia Maciin ensimmäistä kertaa, käytä täysasennusta. Älä käytä päivitystä.
  • Jos Windows-kopiosi on DVD-levyllä, voi olla tarpeen luoda levytiedosto
  • Jos Windows-kopiosi on USB-muistitikulla tai sinulla on Windows-tuoteavain, mutta ei asennuslevyä, voit ladata ISO:n Microsoftilta.

Windowsin asentaminen

Voit nyt asentaa Windowsin Maciin noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Avaa Boot Camp -apuri ja luo BOOTCAMP-osio

Avaa Boot Camp -apuri Ohjelmat-kansiossa olevasta Lisäohjelmat-kansiosta, ja noudata sitten näytöllä näkyviä ohjeita. Ohjelma avustaa sinua luomaan BOOTCAMP-osion käynnistyslevylle ja lataamaan asianmukaiset Windows-ohjelmistoajurit.

Et voi muuttaa BOOTCAMP-osion kokoa sen luomisen jälkeen, joten varmista, että määrität tarpeisiisi sopivan osion koon. Apple suosittelee, että valitset kooksi vähintään 128 Gt parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi.

Liitä tyhjä USB 2 -muistitikku tietokoneeseen, jos sinua pyydetään tekemään niin asennuksen aikana.

2. Alusta BOOTCAMP-osio

Kun Boot Camp -apuri on valmis, Macisi käynnistyy uudelleen Windows-asentajaan. Asentaja valitsee ja alustaa oikean osion yleensä automaattisesti. Jos käytät muistitikkua tai optista asemaa Windowsin asennuksessa, asentaja saattaa kysyä, minne haluat asentaa Windowsin. Valitse BOOTCAMP-osio ja klikkaa Alusta.

3. Asenna Windows ja Windows-tukiohjelmisto

Irrota ulkoiset laitteet, kuten näytöt ja levyt, jotka eivät ole välttämättömiä asennuksen aikana. Asenna sitten Windows noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita. Kun asennus on valmis, Mac käynnistyy Windowsissa ja avaa Windows-tukiohjelmiston asentajan.

Jos Tervetuloa Boot Camp -asentajaan -näyttö ei tule näkyviin automaattisesti, sinun pitää asentaa Windows-tukiohjelmisto manuaalisesti.

macOS:n ja Windowsin välillä vaihtaminen

1. Käynnistä Mac uudelleen, ja paina sitten välittömästi optionäppäintä ja pidä sitä painettuna.
  2. Vapauta optionäppäin, kun näet Startup Manager -ikkunan.
  3. Valitse macOS- tai Windows-käynnistyslevy ja klikkaa sitten nuolta tai paina rivinvaihtonäppäintä.

Tee nämä toimenpiteet uudelleen aina, kun haluat vaihtaa käyttöjärjestelmää.

Lisätietoja

Et tarvitse USB-muistitikkua Windowsin asentamiseen, jos sinulla on jokin seuraavista Mac-malleista, jossa on OS X El Capitan 10.11 tai uudempi:

• MacBook Pro (2015 ja uudemmat)3
  • MacBook Air (2015 ja uudemmat)#notes3
  • MacBook (2015 ja uudemmat)

• iMac (2015 ja uudemmat)
  • iMac Pro
  • Mac Pro (loppuvuosi 2013)

Lisätietoja Windowsin käyttämisestä Macissa saat klikkaamalla Boot Camp -apurissa olevaa Avaa Boot Camp -ohje -painiketta.

1. Lue lisätietoja Windowsin ja macOS Mojaven asentamisesta malleihin iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2012), iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2013) ja iMac (Retina 5K, 27-tuumainen, loppuvuosi 2014), joissa on 3 Tt:n kovalevyt.

2. Jos haluat asentaa Windows 10:n Maciin, jossa ei ole macOS:n uusinta versiota, asenna ensin Windows 10:n huhtikuun 2018 versio Boot Camp -apurilla. Asenna sitten lokakuun 2018 versio Windows Updatella.

3. Näissä Mac-malleissa oli valittavana 128 Gt:n kovalevy. Apple suosittelee käytettäväksi vähintään 256 Gt:n kovalevyä, jotta voit luoda vähintään 128 Gt:n Boot Camp -osion.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.