Apple-näppäimistön käyttäminen Windowsissa Boot Campin avulla

Voit käyttää Macin kanssa Apple-näppäimistöä tai Microsoft Windowsille suunniteltua näppäimistöä. Jotkin näppäimet saattavat toimia eri tavalla macOS:ssä ja Windowsissa.

Windowsia vastaavat Macin näppäimet

Windows-tietokoneessa esiintyvillä monilla näppäimillä on vastaavat näppäimet Applen näppäimistössä.

Windows: paina komentonäppäintä (⌘).

Askelpalautin tai poistonäppäin: paina poistonäppäintä.

Enter tai ⏎: paina rivinvaihtonäppäintä.

Alt (vasen): paina optionäppäintä (⌥).

Alt GR (oikea): paina ctrl- ja optionäppäimiä.

Apit: tämä näppäin ei ole käytettävissä Apple-näppäimistössä.

Näyttönäppäimistön käyttäminen muihin toimintoihin

Jos Apple-näppäimistössäsi ei ole näitä näppäimiä, voit luoda ne Windowsissa näyttönäppäimistöllä.

• Tauko/keskeytys
  • Lisää
  • Eteenpäin poisto
  • Koti
  • Loppu
  • Sivu ylös
  • Sivu alas
  • Num Lock
  • Scroll Lock

Näytön tulostaminen kuvakaappaustyökalulla

Voit luoda Tulosta näyttö- ja Tulosta aktiivinen ikkuna -toiminnon uudelleen Windowsissa kuvakaappaustyökalulla.

Jos näppäimistö ei toimi odotetulla tavalla Windowsissa

Jos Apple-näppäimistö toimii odotetulla tavalla macOS:ssä, mutta ei Windowsissa, kokeile seuraavia ratkaisuja:

Lisätietoja

• Microsoftin näppäinmäärityksiä käsittelevässä artikkelissa on ohjeita Windows-näppäimistön käyttöön macOS:ssä.
  • Microsoft Keyboard Layout Creatorin avulla voit selvittää Apple-näppäimistösi tukeman kielen ja maan mukaan, mitä näppäinyhdistelmiä tarvitaan erikoismerkkien käyttöön:
    1. Lataa, asenna ja avaa Microsoft Keyboard Layout Creator.
    2. Valitse File (Tiedosto) > Load Existing Keyboard (Lataa nykyinen näppäimistö).
    3. Valitse näppäimistö, jota haluat tarkastella.
    4. Etsi näppäimistöluettelosta maan tai alueen nimi, jonka lopussa on sana ”(Apple)”.
    5. Noudata ohjelman ohjeita. Voit tulostaa kuvia näppäimistöstä, mukaan lukien siitä, miltä näppäimet näyttävät painettaessa muuntonäppäintä (kuten vaihto-, optio- tai fn-näppäintä).

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.