Apple-näppäimistön käyttäminen Windowsissa Boot Campin avulla

Voit käyttää Macin kanssa Apple-näppäimistöä tai Microsoft Windowsille suunniteltua näppäimistöä. Jotkin näppäimet saattavat toimia eri tavalla macOS:ssä ja Windowsissa.

Windows-näppäinten kartoittaminen Apple-näppäimistöihin

Windows-tietokoneessa esiintyvillä monilla näppäimillä on vastaavat näppäimet Applen näppäimistössä:

Windows: paina komento (⌘)

Askelpalautin tai poistonäppäin: paina poistonäppäin

Enter tai ⏎: paina rivinvaihtonäppäin

Alt (vasen): paina optio

Alt Gr (oikea): paina optio + ctrl

Ohjelmat: tämä näppäin ei ole käytettävissä Apple-näppäimistössä

Windowsin virtuaalisen näppäimistön käyttö muihin toimintoihin

Jos näppäimistössäsi ei ole näitä näppäimiä, voit luoda ne virtuaalisen näppäimistön avulla Microsoft-tukiartikkelin ohjeiden mukaan.

• Tauko/keskeytys
  • Lisää
  • Eteenpäin poisto
  • Koti
  • Loppu
  • Sivu ylös
  • Sivu alas
  • Num Lock
  • Scroll Lock

Tulostus näytöstä

Voit luoda Tulosta näyttö- ja Tulosta aktiivinen ikkuna -toiminnon uudelleen Windowsissa kuvakaappaustyökalulla Microsoftin tukiartikkelin ohjeiden mukaan.

Numeronäppäimistön vastaavuudet

Numerojen syöttöön Applen langattomassa näppäimistössä käytetään tavallisia numeronäppäimiä, jotka sijaitsevat funktionäppäinten alla. Applen ulkoisissa näppäimistöissä, joissa on numeronäppäimistö, on samat toiminnot kuin Microsoft-yhteensopivissa numeronäppäimistöissä.

Jos näppäimistö ei toimi

Boot Camp asentaa Windows-tukiohjelmiston (ohjaimet), jonka avulla voit käyttää Apple-näppäimistöjen ominaisuuksia Windowsissa. Jos näppäimistö toimii, kun Mac on käynnistetty macOS:ään, mutta ei silloin, kun se on käynnistetty Windowsiin, kokeile asentaa Windows-tukiohjelmisto uudelleen Boot Camp -apurin avulla.

Lisätietoja

Microsoft Keyboard Layout Creator -ohjelman avulla voit selvittää Apple-näppäimistösi tukeman kielen ja maan mukaan, mitä näppäinyhdistelmiä tarvitaan erikoismerkkien käyttöön:

1. Lataa, asenna ja avaa Microsoft Keyboard Layout Creator -ohjelma.
  2. Valitse File (Tiedosto) > Load Existing Keyboard (Lataa nykyinen näppäimistö).
  3. Valitse näppäimistö, jota haluat tarkastella.
  4. Etsi näppäimistöluettelosta maan tai alueen nimi, jonka lopussa on sana ”(Apple)”.
  5. Noudata ohjelman ohjeita. Voit tulostaa kuvia näppäimistöstä, mukaan lukien siitä, miltä näppäimet näyttävät painettaessa muuntonäppäintä (kuten vaihto-, optio- tai fn-näppäintä).

Microsoftin näppäinmäärityksiä käsittelevässä artikkelissa on ohjeita Windows-näppäimistön käyttöön macOS:ssä.

Apple ei tarjoa teknistä puhelintukea Microsoft Windowsin asennusta, käyttöä tai palautusta varten. Tukea annetaan Boot Campin käyttöönottoapurin käyttöön sekä Boot Camp -ohjelmiston asentamiseen tai palauttamiseen, kun Mac on käynnistetty Windowsiin. Tukiartikkeleita ja keskusteluja voi myös olla saatavilla Applen tukisivustossa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.