Vahvistus- tai palautussähköpostiviesti ei tullut perille

Etkö ole varma, minne sähköpostiviesti lähetettiin? Seuraavassa on vinkkejä sen löytämiseen.

Kun teet tiettyjä muutoksia Apple ID:hesi, Apple lähettää sinulle sähköpostiviestin, jotta voit viimeistellä muutoksen. Olet esimerkiksi ehkä palauttanut salasanasi, nollannut turvakysymyksesi tai lisännyt uuden sähköpostiosoitteen tiliisi. Jos et löydä Applen lähettämää viestiä, näistä ohjeista voi olla apua.

Etsi sähköpostiviestiä

Viestin lähettäjänä on Apple, joten voit nopeasti hakea sitä. Jos sitä ei ole Saapuneet-kansiossa, tarkista muut kansiot. Jos roskapostisuodatin tai sähköpostisääntö on siirtänyt viestin, se saattaa olla Roskaposti-, Roskakori-, Poistetut kohteet- tai Arkisto-kansiossa.

Varmista, että olet tarkistanut oikean sähköpostitilin

Jos etsit salasanan palautuksen sähköpostiviestiä, varmista, että etsit sitä oikean sähköpostitilin Saapuneet-kansiosta. Kyseessä on joko ensisijainen Apple ID -sähköpostiosoitteesi tai erillinen palautus- tai ilmoituksen sähköpostiosoite, jonka olet lisännyt tiliisi.

Jos etsit vahvistussähköpostiviestiä, voit kirjautua Apple ID -tilisivullesi ja tarkistaa kaikki tiedoissasi olevat sähköpostiosoitteet, mukaan lukien sen, jota yrität vahvistaa. Jos sähköpostiosoite on virheellinen, voit päivittää sen ja lähettää uuden vahvistussähköpostiviestin.

Lähetä viesti uudelleen

Voit lähettää palautussähköpostiviestin uudelleen toistamalla salasanan tai turvakysymysten nollaustoimenpiteet. Sen jälkeen Apple lähettää viestin ensisijaiseen Apple ID -sähköpostiosoitteeseesi tai -palautussähköpostiosoitteeseesi.

Voit lähettää vahvistussähköpostiviestin uudelleen kirjautumalla Apple ID -tilisivullesi. Klikkaa Lähetä uudelleen sen sähköpostiosoitteen vieressä, jonka haluat vahvistaa, niin Apple lähettää viestin kyseiseen osoitteeseen.

Varmista, että saat sähköpostia

Jos et saa mitään sähköpostiviestejä, sinun täytyy ehkä pyytää ohjeita sähköpostipalveluntarjoajaltasi. Myös näistä ohjeista voi olla apua viestien vastaanottamisessa OS X Mailiin tai iCloud-sähköpostiosoitteeseen.

Ota yhteyttä

Käy Järjestelmän tila -sivulla ja tarkista, onko Apple ID käytettävissä. Jos et edelleenkään löydä palautus- tai vahvistussähköpostiviestiä, ota yhteys Apple-tukeen.