Virhe 9, 4005, 4013 tai 4014 palautettaessa iOS-laitetta

Kun yrität päivittää tai palauttaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin, iTunes saattaa näyttää jonkin seuraavista viesteistä.

Yritä päivittää iOS-laite uudelleen

Jokin seuraavista viesteistä voi näkyä, jos iOS-laitteen yhteys katkeaa päivityksen tai palautuksen aikana tai jos iTunes ei voinut antaa laitteelle palautuskomentoa:

• iPhonea [laitteen nimi] ei voitu palauttaa. Tapahtui tuntematon virhe (9).
  • iPhonea [laitteen nimi] ei voitu palauttaa. Tapahtui tuntematon virhe (4005).
  • iPhonea [laitteen nimi] ei voitu palauttaa. Tapahtui tuntematon virhe (4013).
  • iPhonea [laitteen nimi] ei voitu palauttaa. Tapahtui tuntematon virhe (4014).

Kokeile seuraavia ohjeita:

1. Asenna iTunesin uusin versio.
  2. Pakota laite käynnistymään uudelleen:
    • iPad Pro (11 tuumaa) tai iPad Pro (12,9 tuumaa) (3. sukupolvi): Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä sitten yläpainiketta painettuna, kunnes näet Apple-logon.
    • iPhone 8 tai uudempi: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä sitten sivupainiketta painettuna, kunnes näet Apple-logon.
    • iPhone 7 ja iPhone 7 Plus: Pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina vähintään 10 sekuntia, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
    • iPhone 6s ja aiemmat versiot, iPad ja iPod touch: Pidä Koti- ja ylä- tai sivupainikkeita painettuina vähintään 10 sekuntia, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
  3. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  4. Kun iTunes kysyy, haluatko päivittää vai palauttaa, klikkaa Päivitä (ei Palauta). Tällöin iOS asennetaan uudelleen, mutta henkilökohtaisia tietojasi ei poisteta.

Jos tarvitset edelleen apua, kokeile seuraavia toimenpiteitä

Jos päivittäminen onnistuu, mutta laite käynnistyy palautustilassa, noudata edellä olevia ohjeita uudelleen. Valitse kohdassa 4 päivittämisen sijaan Palauta. Kun palautus on valmis, ota laite käyttöön varmuuskopiosta.

Jos virheilmoitus toistuu päivityksen aikana:

1. Tarkista Macille tai PC:lle saatavissa olevat päivitykset. Jos päivitys edellyttää tietokoneen käynnistämistä uudelleen, tarkista päivitykset uudelleen tietokoneen käynnistyttyä.
  2. Kokeile palauttaa laitteen ohjelmisto käyttämällä toista USB-kaapelia.
  3. Kokeile palauttaa laitteen ohjelmisto toisella tietokoneella.

Jos virhe 9, 4005, 4013 tai 4014 näkyy edelleen, kun yrität palauttaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin, ota yhteys Appleen.

Lue lisätietoja muista päivitys- ja palautusvirheistä.