Macissa käytetyn macOS:n selvittäminen

Selvitä Maciin asennettu Mac-käyttöjärjestelmä ja se, onko kyseessä uusin versio, Tietoja tästä Macista -ominaisuuden avulla.

Onko Macisi ajan tasalla eli onko siinä Mac-käyttöjärjestelmän (macOS tai OS X) uusin versio? Onko siinä käytössä versio, jota jokin tuote tai toiminto edellyttää? Mitkä versiot ovat vanhempia tai uudempia kuin tällä hetkellä asennettuna oleva? Selvitä asia katsomalla, mikä versio on nyt asennettuna.

Jos käyttämäsi macOS ei ole ajan tasalla, voit mahdollisesti päivittää uudempaan versioon.

Mikä macOS-versio on asennettuna?

Valitse näytön kulmassa olevasta Omenavalikosta  Tietoja tästä Macista. Näet macOS:n nimen, kuten macOS Mojave, ja sen versionumeron. Jos jonkin tuotteen tai toiminnon takia tarvitset tietoosi myös koonnosnumeron, saat sen näkyviin klikkaamalla versionumeroa.

macOS Catalinan Tietoja tästä Macista -ikkuna

Tässä esimerkissä näkyy macOS Catalinan versio 10.15, koonnos 19A583.

Mikä macOS-versio on uusin?

Tässä on lueteltu kaikki Mac-käyttöjärjestelmät uusimmasta alkaen. Kun uusi macOS-pääversio julkaistaan, se saa uuden nimen, kuten macOS Catalina. Kun macOS-versionumeroa muuttavia päivityksiä tulee saataville, tämä artikkeli päivitetään kyseisen macOS:n uusimman version mukaisesti.

Jos Macissasi on käytössä jonkin Mac-käyttöjärjestelmän vanhempi versio, sinun kannattaa asentaa uusimmat Apple-ohjelmistopäivitykset, jotka voivat sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä ja päivityksiä macOS:n asentamiin appeihin, kuten Safari, Kirjat, Viestit, Mail, Musiikki, Kalenteri ja Kuvat.

macOS Uusin versio
macOS Catalina
macOS Mojave 10.14.6
macOS High Sierra 10.13.6
macOS Sierra 10.12.6
OS X El Capitan 10.11.6
OS X Yosemite 10.10.5
OS X Mavericks 10.9.5
OS X Mountain Lion 10.8.5
OS X Lion 10.7.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8
Mac OS X Leopard 10.5.8
Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac OS X Panther 10.3.9
Mac OS X Jaguar 10.2.8
Mac OS X Puma 10.1.5
Mac OS X Cheetah 10.0.4