Käynnistettävän macOS-asentajan luominen

Voit käyttää ulkoista asemaa tai toissijaista osiota käynnistyslevynä, josta Mac-käyttöjärjestelmän voi asentaa.

Käynnistettävästä asentajasta voi olla hyötyä, kun haluat asentaa macOS:n useaan tietokoneeseen lataamatta asentajaa joka kerta erikseen tai muodostamatta internet-yhteyttä.

Nämä ohjeet on tarkoitettu lähinnä kokeneille käyttäjille, eli pääasiassa järjestelmien ylläpitäjille ja muille, jotka ovat tottuneet käyttämään komentorivityökaluja. Sinun ei tarvitse luoda käynnistettävää asentajaa macOS:n asentamista varten.

Lataa macOS App Storesta

1. Lataa macOS Mac App Storesta. Se latautuu Ohjelmat-kansioon yhtenä tiedostona, jonka nimi alkaa sanalla Install (Asenna), esimerkiksi Install macOS High Sierra (Asenna macOS High Sierra).
    Jos olet luomassa käynnistettävää asentajaa macOS High Sierraa varten, lataa ohjelmisto Macilla, jossa on käytössä High Sierra, Sierra 10.12.5 tai uudempi tai El Capitan 10.11.6. Yrityksen ylläpitäjä: lataa ohjelmisto Applelta, ei paikallisesti ylläpidetyltä ohjelmistojen päivityspalvelimelta.
  2. Kun asentaja avautuu, sulje se jatkamatta asennusta.

Käytä sen jälkeen Päätteen createinstallmedia-komentoa

1. Kun asentaja on latautunut, tuo käynnistettävänä asentajana käytettävä USB-muistitikku tai muu taltio näkyviin. Varmista, että siinä on vähintään 12 Gt vapaata tallennustilaa.
  2. Avaa Pääte Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  3. Kirjoita Pääte-ohjelmassa jokin seuraavista komennoista: Niissä kaikissa oletetaan, että asentaja on Ohjelmat-kansiossa ja että käynnistettävänä asentajana käytettävän taltion nimi on MyVolume. Jos taltio on nimetty toisin, vaihda MyVolume taltiosi nimeksi.

High Sierra:
    sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume

Sierra:
    sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app

El Capitan:
    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app

Yosemite:
    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app

Mavericks:
    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app

4. Paina rivinvaihtonäppäintä komennon kirjoittamisen jälkeen.
  5. Anna pyydettäessä ylläpitäjän salasana ja paina rivinvaihtonäppäintä uudelleen. Pääte ei näytä mitään merkkejä, kun kirjoitat salasanaa.
  6. Kirjoita pyydettäessä Y vahvistaaksesi, että haluat tyhjentää taltion, ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä. Pääte näyttää edistymisen käynnistettävää asentajaa luotaessa.
  7. Lopeta Pääte, kun olet valmis. Käynnistettävä asentaja on nyt valmiina käytettäväksi yhteensopivassa Macissa. Lue, miten voit valita sen käynnistyslevyksi.

Lisätietoja

Jos haluat lisätietoja edellä olevissa esimerkeissä käytetystä createinstallmedia-komennosta, varmista, että macOS-asentaja on Ohjelmat-kansiossa, ja anna sitten oikea polku Pääte-ohjelmassa:

High Sierra:

/Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia

Sierra:

/Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia

El Capitan:

/Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia

Yosemite:

/Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia

Mavericks:

/Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia