Tietoja Apple ID:n sähköpostiosoitteista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä, vaihtaa tai poistaa Apple ID -tilin yhteydessä käytettäviä sähköpostiosoitteita.

Apple ID:n kanssa käyttämäsi sähköpostiosoitteet

Apple ID:si tarvitsee sähköpostiosoitteen Apple-tilillesi kirjautumiseen. Apple ID:si avulla voit käyttää palveluita, joita ovat esimerkiksi App Store, Apple Music, iCloud, iMessage ja FaceTime. Sähköpostiosoitteesi avulla vastaanotat meiltä tietoja tilistäsi ja välität ja jaat tietoa ystävillesi ja perheellesi.

Apple ID -sähköpostiosoite
Useimmiten Apple ID on myös Apple ID -tilin ensisijainen sähköpostiosoite.

Lisäsähköpostiosoitteetes
Voit lisätä tiliisi sähköpostiosoitteita, joiden avulla sinut voidaan löytää Applen palveluista, kuten FaceTimesta, iMessagesta ja Missä on…? -apista.

Palautussähköpostiosoite
Useimmilla ihmisillä on ilmoitussähköpostiosoite palautussähköpostiosoitteen sijaan. Apple käyttää sitä lähettääkseen sinulle tiliin ja tietoturvaan liittyviä tärkeitä tietoja. Jos et käytä kaksiosaista todennusta tai kaksivaiheista vahvistusta (ota selvää, miten voit tarkistaa, mitä suojausmenetelmää sinun kannattaa käyttää), voit halutessasi lisätä tiliisi palautussähköpostiosoitteen suojauksen parantamiseksi. Näet sen kirjautuessasi Apple ID -tilisivullesi.

Ennen kuin voit käyttää uutta tai päivitettyä Apple ID:täsi, varmistamme, että sähköpostiosoite on todella sinun, lähettämällä sinulle vahvistussähköpostin.

Apple ID -sähköpostiosoite

Kun luot Apple ID:n, annat sähköpostiosoitteen. Tämä sähköpostiosoitteesi on Apple ID:si ja käyttäjätunnus, jolla kirjaudut Applen palveluihin, kuten Apple Musiciin ja iCloudiin. Se on myös tilisi yhteyssähköpostiosoite. Tarkistathan sähköpostiosoitteesi säännöllisesti. Lähettämällä sinulle sähköposti-ilmoituksia autamme sinua hallinnoimaan tiliäsi ja hyödyntämään Apple ID:täsi parhaalla mahdollisella tavalla.

Apple ID:n sähköpostiosoitteen vaihtaminen

Apple ID:n salasanan nollaaminen

Jos tiedät Apple ID:si nykyisen salasanan ja haluat vaihtaa sen, toimi iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa seuraavien ohjeiden mukaan. Jos olet unohtanut Apple ID:si salasanan ja sinun on nollattava se, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.*

Vahvistuskoodin hankkiminen

Kun käytät kaksiosaista todennusta, tarvitset vahvistuskoodin, jotta voit kirjautua Apple ID:llä uudessa laitteessa tai selaimessa. Ota selvää, miten voit hankkia koodin ja käyttää sitä luotetussa laitteessa, tai saada sen tekstiviestitse tai puhelimitse.

* Jos käytät kaksiosaista todennusta, joissakin tapauksissa pystyt ehkä nopeuttamaan tilin palautusprosessia tai nollaamaan salasanasi välittömästi vahvistamalla ensisijaiseen sähköpostiosoitteeseesi lähetetyn kuusinumeroisen koodin.

Lisäsähköpostiosoitteet

Monilla meistä on käytössä useampi sähköpostiosoite, joista ystävät ja perheenjäsenet tavoittavat meidät. Lisää usein käyttämäsi sähköpostiosoite Apple ID -tiliisi, jotta muut löytävät sinut helposti Applen palveluista, kuten FaceTimesta, iMessagesta, Jaetuista albumeista, iWork-yhteistyöstä ja Missä on...? -apista.

Lisäsähköpostiosoitteen lisääminen

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Valitse Tili-kohdassa Muokkaa.
  3. Valitse Tavoitettavissa-kohdasta Lisää.
  4. Anna lisäsähköpostiosoitteesi. Varmista, että et vielä käytä sitä Apple ID:nä.
  5. Lähetämme osoitteeseen vahvistuksen. Eikö sähköposti tullut perille?
  6. Anna vahvistuskoodi ja valitse Vahvista.

Lisäsähköpostiosoitteen poistaminen

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Valitse Tili-kohdassa Muokkaa.
  3. Jos haluat poistaa jonkin lisäsähköpostiosoitteistasi, klikkaa osoitteen vieressä olevaa kuvaketta  .

Palautussähköpostiosoite

Palautussähköpostiosoite on valinnainen, mutta suositeltava, jos kaksiosainen todennus tai kaksivaiheinen vahvistus ei ole käytössä. Jos unohdat turvakysymyksesi, voit nollata ne palautussähköpostiosoitteen avulla. Lähetämme palautussähköpostiosoitteeseesi myös tilisi turvallisuuteen liittyviä ilmoituksia. Jos kaksiosainen todennus tai kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, sinulla on ilmoitussähköpostiosoite palautussähköpostiosoitteen sijaan, eikä sinun tarvitse muistaa turvakysymyksiä.

Palautussähköpostiosoitteen lisääminen tai muokkaaminen

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Valitse Turvallisuus-kohdassa Muokkaa. Sinua saatetaan pyytää vastaamaan vähintään yhteen turvakysymykseen, ennen kuin voit jatkaa.
  3. Näin lisäät palautussähköpostiosoitteen:
    • Valitse Palautussähköposti-kohdasta Lisää sähköpostiosoite ja anna sitten palautussähköpostiosoitteesi. Lähetämme osoitteeseen vahvistuksen. Eikö sähköposti tullut perille?
    • Anna vahvistuskoodi ja valitse Vahvista.
  4. Näin muokkaat palautussähköpostiosoitetta:
    • Valitse Vaihda sähköpostiosoite muokattavan osoitteen alapuolelta ja anna sitten uusi osoite. Lähetämme osoitteeseen vahvistuksen. Eikö sähköposti tullut perille?
    • Anna vahvistuskoodi ja valitse Vahvista.

Jos tiliisi oli liitettynä palautussähköpostiosoite päivittäessäsi kaksiosaiseen todennukseen tai kaksivaiheiseen vahvistukseen, voit myös vaihtaa ilmoitussähköpostiosoitteesi näiden ohjeiden avulla. Jos poistat ilmoitussähköpostiosoitteen, et voi lisätä uutta.

Palautussähköpostiosoitteen poistaminen

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Valitse Turvallisuus-kohdassa Muokkaa. Sinua saatetaan pyytää vastaamaan vähintään yhteen turvakysymykseen, ennen kuin voit jatkaa.
  3. Jos haluat poistaa palautussähköpostiosoitteen, klikkaa osoitteen vieressä olevaa kuvaketta  .

Turvakysymysten nollaaminen

Jos olet unohtanut turvakysymystesi vastaukset, vahvista henkilöllisyytesi ja nollaa turvakysymyksesi toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan. Jos olet ottanut kaksiosaisen todennuksen tai kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, sinun ei tarvitse muistaa turvakysymyksiä.

Lisätietoja

Apple ID -tiliisi liittyvät Applen sähköpostiviestit lähetetään aina osoitteesta appleid@id.apple.com. Jos saat epäilyttäviä sähköpostiviestejä, lue, kuinka voit tunnistaa vilpilliset sähköpostit.

Lue, miten voit päivittää Apple ID:si muut tilitiedot tai vaihtaa Apple ID:si salasanan.

FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.