Tietoja Apple ID:n sähköpostiosoitteista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä, vaihtaa tai poistaa Apple ID -tilin yhteydessä käytettäviä sähköpostiosoitteita.

Apple ID:n kanssa käyttämäsi sähköpostiosoitteet

Apple ID:si tarvitsee sähköpostiosoitteen Apple-tilillesi kirjautumiseen. Apple ID:si avulla voit käyttää palveluita, joita ovat esimerkiksi App Store, Apple Music, iCloud, iMessage ja FaceTime. Sähköpostiosoitteesi avulla vastaanotat meiltä tietoja tilistäsi ja välität ja jaat tietoa ystävillesi ja perheellesi.

Apple ID -sähköpostiosoite
Tämä on sähköpostiosoite, jota käytät salasanasi kanssa kirjautuessasi Applen palveluihin. Se on myös tilisi ensisijainen sähköpostiosoite.

Lisäsähköpostiosoitteetes
Voit lisätä tiliisi sähköpostiosoitteita, joiden avulla sinut voidaan löytää Applen palveluista, kuten FaceTimesta, iMessagesta ja Etsi ystäväni -ohjelmasta.

Palautussähköpostiosoite
Voit parantaa turvallisuutta lisäämällä tiliisi palautussähköpostiosoitteen. Näet sen kirjautuessasi Apple ID -tilisivullesi.

Ennen kuin voit käyttää uutta tai päivitettyä Apple ID:täsi, varmistamme, että sähköpostiosoite on todella sinun, lähettämällä sinulle vahvistussähköpostin.

Apple ID -sähköpostiosoite

Kun luot Apple ID:n, annat sähköpostiosoitteen. Tämä sähköpostiosoitteesi on Apple ID:si ja käyttäjätunnus, jolla kirjaudut Applen palveluihin, kuten iTunesiin ja iCloudiin. Se on myös tilisi yhteyssähköpostiosoite. Tarkistathan sähköpostiosoitteesi säännöllisesti. Lähettämällä sinulle sähköposti-ilmoituksia autamme sinua hallinnoimaan tiliäsi ja hyödyntämään Apple ID:täsi parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue ohjeet Apple ID:n vaihtamiseen.

Lisäsähköpostiosoitteet

Monilla meistä on käytössä useampi sähköpostiosoite, joista ystävät ja perheenjäsenet tavoittavat meidät. Lisää usein käyttämäsi sähköpostiosoite Apple ID -tiliisi, jotta muut löytävät sinut helposti Applen palveluista, kuten FaceTimesta, iMessagesta ja Etsi ystäväni -ohjelmasta, ja voivat viestiä kanssasi.

Lisää sähköpostiosoitteita seuraavasti:

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Valitse Tili-kohdassa Muokkaa.
  3. Valitse Tavoitettavissa-kohdasta Lisää.
  4. Anna lisäsähköpostiosoitteesi. Lähetämme siihen vahvistuksen. Eikö sähköposti tullut perille?
  5. Anna vahvistuskoodi ja valitse Vahvista.

Varmista, että annat sähköpostiosoitteen, joka ei ole vielä käytössä Apple ID:nä. Jos haluat poistaa jonkin lisäsähköpostiosoitteistasi, klikkaa osoitteen vieressä olevaa kuvaketta  .

Palautussähköpostiosoite

Palautussähköpostiosoite on valinnainen, mutta suositeltava. Jos unohdat turvakysymyksesi, voit nollata ne palautussähköpostiosoitteen avulla. Jos sinulla ei ole palautussähköpostiosoitetta, sinun on otettava yhteyttä Apple-tukeen. Lähetämme palautussähköpostiosoitteeseesi myös tilisi turvallisuuteen liittyviä ilmoituksia.

Näin lisäät palautussähköpostiosoitteen tai muokkaat sitä:

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Valitse Turvallisuus-kohdassa Muokkaa. Sinua saatetaan pyytää vastaamaan vähintään yhteen turvakysymykseen, ennen kuin voit jatkaa.
  3. Jos haluat lisätä palautussähköpostiosoitteen:
    • Valitse Palautussähköposti-kohdasta Lisää sähköpostiosoite ja anna sitten palautussähköpostiosoitteesi. Lähetämme osoitteeseen vahvistuksen. Eikö sähköposti tullut perille?
    • Anna vahvistuskoodi ja valitse Vahvista.
  4. Jos haluat muokata palautussähköpostiosoitetta:
    • Valitse Vaihda sähköpostiosoite muokattavan osoitteen alapuolelta ja anna sitten uusi osoite. Lähetämme osoitteeseen vahvistuksen. Eikö sähköposti tullut perille?
    • Anna vahvistuskoodi ja valitse Vahvista.
  5. Jos haluat poistaa palautussähköpostiosoitteen, klikkaa osoitteen vieressä olevaa kuvaketta  .

Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta tai kaksiosaista todennusta, sinulla on palautussähköpostiosoitteen sijasta ilmoitussähköpostiosoite. Kaksiosaisen todennuksen ja kaksivaiheisen vahvistuksen ansiosta et tarvitse palautussähköpostiosoitetta. Voit myös muokata ilmoitussähköpostiosoitettasi tai lisätä ilmoitussähköpostiosoitteen näiden vaiheiden avulla.

Lisätietoja

Apple ID -tiliisi liittyvät Applen sähköpostiviestit lähetetään aina osoitteesta appleid@id.apple.com. Jos saat epäilyttäviä sähköpostiviestejä, lue kuinka voit tunnistaa vilpilliset sähköpostit.

Lue lisätietoja muiden Apple ID -tilitietojen päivittämisestä.

FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai alueilla.