Miten toimia ennen iPhonen, iPadin tai iPod touchin myymistä tai luovuttamista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa henkilökohtaiset tiedot laitteesta. Ohjeista on apua, vaikka laite ei enää olisi hallussasi.

Jos iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi on edelleen sinulla

Ennen kuin myyt tai luovutat laitteesi, poista siitä kaikki henkilökohtaiset tiedot. Älä poista manuaalisesti yhteystietoja, kalentereita, muistutuksia, dokumentteja, kuvia tai muita iCloud-tietoja, kun olet kirjautuneena iCloudiin Apple ID:lläsi. Muussa tapauksessa sisältösi poistetaan myös iCloud-palvelimilta ja kaikista laitteista, joissa olet kirjautuneena iCloudiin.

Varmista iOS 10 -laitteellasi (tai uudemmalla), että olet kirjautuneena ulos iCloudista ennen laitteen tietojen tyhjentämistä.

Toimi seuraavasti:

1. Jos olet tehnyt Apple Watchista ja iPhonesta parin, poista Apple Watch laiteparista.
  2. Varmuuskopioi laitteesi.
  3. Kirjaudu ulos iCloudista, iTunes Storesta ja App Storesta.
    • Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, napauta Asetukset > [nimesi]. Vieritä alas ja napauta Kirjaudu ulos. Anna Apple ID:si salasana ja napauta Laita pois päältä.
    • Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Kirjaudu ulos. Napauta uudelleen Kirjaudu ulos, napauta Poista [laitteesta] ja anna Apple ID:si salasana. Valitse sitten Asetukset > iTunes- ja App Store > Apple ID > Kirjaudu ulos.
  4. Palaa takaisin Asetuksiin ja napauta Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Jos olet laittanut Etsi iPhoneni -toiminnon päälle, sinun täytyy ehkä antaa Apple ID ja salasana.
  5. Jos sinulta pyydetään laitteen tai rajoitusten pääsykoodia, anna se. Napauta sitten Tyhjennä [laite].
  6. Kysy operaattorilta, miten liittymä siirretään uudelle omistajalle. Jos et käytä SIM-korttia laitteessasi, voit pyytää operaattorilta ohjeita liittymän siirtämiseen uudelle omistajalle.

Kun poistat iPhonen, iPadin tai iPod touchin tiedot, Etsi iPhoneni -toiminto ja sen aktivointilukitus poistetaan käytöstä.

Jos iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi ei ole enää sinulla

Jos et suorittanut edellä mainittuja toimenpiteitä eikä laite enää ole hallussasi, noudata seuraavia ohjeita:

1. Pyydä uutta omistajaa poistamaan laitteen sisältö ja asetukset yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Jos käytät laitteella iCloudia ja Etsi iPhoneni -toimintoa, kirjaudu sisään osoitteessa iCloud.com tai toisen laitteen Etsi iPhoneni -ohjelmassa, valitse oikea laite ja klikkaa Tyhjennä. Kun laite on tyhjennetty, valitse Poista tililtä.
  3. Jos et voi suorittaa kumpaakaan edellisistä toimenpiteistä, vaihda Apple ID:si salasana. Salasanan vaihtaminen ei poista vanhassa laitteessa olevia henkilökohtaisia tietoja, mutta se estää uutta omistajaa poistamasta tietojasi iCloudista.
  4. Jos olet vaihtamassa muun kuin Applen valmistamaan puhelimeen, poista iMessagen rekisteröinti
  5. Jos käytät Apple Payta, voit poistaa luotto- tai maksukorttisi iCloud.comissa. Valitse Asetukset, niin näet, missä laitteissa Apple Pay on käytössä. Klikkaa sitten laitettasi ja valitse Apple Pay -kohdan vierestä Poista.

Lisätietoja

*Kun napautat Poista kaikki sisältö ja asetukset, laitteestasi poistetaan kaikki tiedot, kuten Apple Payta varten lisäämäsi luotto- ja maksukortit sekä kuvat, yhteystiedot, musiikki ja apit. Myös iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center ja muut palvelut laitetaan pois päältä. iCloudissa olevaa sisältöäsi ei poisteta, kun tyhjennät laitteen.