Mitä sinun tulee tehdä ennen kuin myyt, annat pois tai vaihdat iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi

Toimimalla näiden ohjeiden mukaan voit siirtää tiedot uuteen laitteeseen ja sitten poistaa henkilökohtaiset tietosi vanhasta laitteesta.

Ennen kuin myyt, annat pois tai vaihdat laitteesi, sinun on ensin siirrettävä tiedot uuteen laitteeseen ja sitten poistettava henkilökohtaiset tietosi vanhasta laitteesta.

Älä poista manuaalisesti yhteystietoja, kalentereita, muistutuksia, dokumentteja, kuvia tai muita iCloud-tietoja, kun olet kirjautuneena iCloudiin Apple ID:lläsi. Muussa tapauksessa sisältösi poistetaan myös iCloud-palvelimilta ja kaikista laitteista, joissa olet kirjautuneena iCloudiin.

Jos iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi on edelleen sinulla

Noudata näitä vaiheita tietojen siirtämiseksi uuteen laitteeseesi ja poista sitten henkilökohtaiset tietosi vanhasta laitteestasi.

Siirrä tiedot uuteen laitteeseen

Jos sinulla on uusi iPhone, iPad tai iPod touch, voit siirtää tiedot Pika-aloituksen avulla automaattisesti vanhasta laitteesta uuteen laitteeseen, jos käytössäsi on iOS 11 tai uudempi. Siirrä tiedot uuteen laitteeseen iCloudilla, iTunesilla tai Finderilla, jos käytössäsi on iOS 10 tai aiempi.

Jos puhelinnumerosi muuttuu uuden laitteen mukana, lisää muita luotettuja puhelinnumeroita tiliisi, jotta käyttöoikeutesi säilyvät. Jos et enää pysty käyttämään vanhaa puhelinnumeroasi, voit luoda koodin kaksiosaista todennusta varten vanhassa laitteessa, jos se on tarpeen.

Poista henkilökohtaiset tietosi vanhasta laitteesta

1. Jos olet tehnyt Apple Watchista ja iPhonesta parin, poista Apple Watch laiteparista.
  2. Varmuuskopioi laitteesi.
  3. Kirjaudu ulos iCloudista, iTunes Storesta ja App Storesta.
    • Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, napauta Asetukset > [nimesi]. Vieritä alas ja napauta Kirjaudu ulos. Anna Apple ID:si salasana ja napauta Laita pois päältä.
    • Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Kirjaudu ulos. Napauta uudelleen Kirjaudu ulos, napauta Poista [laitteesta] ja anna Apple ID:si salasana. Valitse sitten Asetukset > iTunes Store ja App Store > Apple ID > Kirjaudu ulos.
  4. Jos olet vaihtamassa muun kuin Applen valmistamaan puhelimeen, poista iMessagen rekisteröinti.
  5. Palaa takaisin Asetuksiin ja napauta Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Jos olet laittanut Etsi [laite] -toiminnon päälle, sinun täytyy ehkä antaa Apple ID ja salasana. Jos laitteessasi käytetään eSIMiä, valitse kysyttäessä laitteessa olevien tietojen ja eSIM-profiilin poistovaihtoehto.
  6. Jos sinulta pyydetään laitteen tai rajoitusten pääsykoodia, anna se. Napauta sitten Tyhjennä [laite].
  7. Kysy operaattorilta, miten liittymä siirretään uudelle omistajalle. Jos et käytä SIM-korttia laitteessasi, voit pyytää operaattorilta ohjeita liittymän siirtämiseen uudelle omistajalle.
  8. Poista vanha laitteesi luotettujen laitteiden luettelosta.

Kun poistat iPhonen, iPadin tai iPod touchin tiedot, Etsi [laite] -toiminto ja sen aktivointilukitus poistetaan käytöstä.

Oletko unohtanut Apple ID:si tai Apple ID:si salasanan?

Jos iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi ei ole enää sinulla

Jos et suorittanut edellä mainittuja toimenpiteitä eikä laite enää ole hallussasi, noudata seuraavia ohjeita:

1. Pyydä uutta omistajaa poistamaan laitteen sisältö ja asetukset yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Jos käytät laitteella iCloudia ja Etsi [laite] -toimintoa, kirjaudu sisään osoitteessa iCloud.com/find tai toisen laitteen Missä on…? -apissa, valitse laite ja klikkaa Tyhjennä. Kun laite on tyhjennetty, valitse Poista tililtä.
  3. Jos et voi suorittaa kumpaakaan edellisistä toimenpiteistä, vaihda Apple ID:si salasana. Salasanan vaihtaminen ei poista vanhassa laitteessa olevia henkilökohtaisia tietoja, mutta se estää uutta omistajaa poistamasta tietojasi iCloudista.
  4. Jos olet vaihtamassa muun kuin Applen valmistamaan puhelimeen, poista iMessagen rekisteröinti
  5. Jos käytät Apple Payta, voit poistaa luotto- tai pankkikortit iCloud.comissa. Valitse Tiliasetukset tarkistaaksesi, mitkä laitteet käyttävät Apple Payta, ja klikkaa sitten laitetta. Klikkaa sitten laitettasi ja valitse Apple Pay -kohdan vierestä Poista.
  6. Poista vanha laitteesi luotettujen laitteiden luettelosta.

Jos olet vaihtamassa Android-laitteen Applen laitteeseen

Ennen kuin lähetät Android-laitteen vaihdossa Applelle, toimi seuraavasti:

• Varmuuskopioi tietosi.
  • Tyhjennä laite.
  • Poista kaikki SIM-kortit, muistikortit, kuoret ja näyttösuojat.

Ota yhteyttä laitteen valmistajaan, jos tarvitset apua.

Kun napautat Poista kaikki sisältö ja asetukset, laitteestasi poistetaan kaikki tiedot, kuten Apple Payta varten lisäämäsi luotto- ja pankkikortit sekä kuvat, yhteystiedot, musiikki ja apit. Myös iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center ja muut palvelut laitetaan pois päältä. iCloudissa olevaa sisältöäsi ei poisteta, kun tyhjennät laitteen.