MacBook Air (15-tuumainen, M3, 2024) – kotelon yläosa ja näppäimistö

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx Plus 2IP 44 mm -puolikuuvaihtopää

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Huomautus: uuteen kotelon yläosaan ja näppäimistöön sisältyvät seuraavat lisäosat ja -työkalut:

• 2IP-kiinnitysruuvi

• akun liimakiinnitys

• välyspaketti

• liitäntälevyn liittimen suojakotelon teippi

• Touch ID -kohdistussarja

• Touch ID -levyn joustava suojakotelo

• ohjauslevyn sovitepalat (soikea)

• ohjauslevyn sovitepalat (pyöreä).

Katso täydellinen luettelo kaikista korjauksissa vaadittavista työkaluista.

Irrottaminen

Muita irrotusvaiheita ei ole.

Kokoaminen

Uuteen kotelon yläosaan ja näppäimistöön sisältyvät seuraavat esiasennetut osat:

• Äänikortti (1)

• äänikortin suojakotelo (2)

• interposer-levy (3)

• näppäimistön kaapeli (4)

• mikrofoni ja mikrofonin joustava kaapeli (5)

• auki/kiinni (AMR) ‑tunnistin (6)

• näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7).

1. Kiinnitä uusi 2IP-kiinnitysruuvi (923-08982) osittain uuteen kotelon yläosaan ja näppäimistöön kiertämällä ruuvia yksi kierros myötäpäivään sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 2IP-puolikuuvaihtopäällä (1). Säädät kiinnitysruuvia Touch ID ‑levyn kokoamisvaiheiden aikana.

2. Irrota 3IP-ruuvi (923-08925) uudessa kotelon yläosassa ja näppäimistössä olevasta äänikortin liittimen suojakotelosta (2) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-puolikuuvaihtopäällä. Irrota suojakotelo ja laita se talteen odottamaan emolevyn kokoamisvaiheita.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen: