MacBook Air (15-tuumainen, M3, 2024) – ohjauslevy ja ohjauslevyn joustava kaapeli

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• ESD-suojatut pinsetit

• välyspaketti

• Kapton-teippi

• Nailontikku (musta tikku)

• tarralaput (3 x 3 tuumaa)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx Plus 5IP 50 mm -vaihtopää

Katso täydellinen luettelo kaikista korjauksissa vaadittavista työkaluista.

Tärkeää

Tämä toimenpide saattaa vaatia ohjauslevyn sovitesarjan, joka toimitetaan vain uuden ohjauslevyn mukana. Se ei ole erikseen tilattavissa oleva osa.

Irrottaminen

1. Avaa näyttö. Aseta tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin.

2. Vedä polyesterikalvon molempia päitä varovasti irti ohjauslevyn liittimen suojakotelosta ESD-suojatuilla pinseteillä, jotta pääset käsiksi kahteen 3IP-ruuviin.

• Tärkeää: älä irrota polyesterikalvoa suojakotelosta.

3. Irrota ohjauslevyn liittimen suojakotelosta kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

4. Nosta ohjauslevyn joustavan kaapelin pää irti liittimestä.

5. Irrota kymmenen 5IP-ruuvia (923-08979) ohjauslevystä säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 5IP-vaihtopäällä.

6. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

7. Irrota ohjauslevyn joustava kaapeli varovasti kotelon yläosasta kuvassa näkyviltä alueilta (1 ja 2).

8. Nosta tietokone pois pöydältä (1). Anna ohjauslevyn joustavan kaapelin kulkea kotelon yläosan aukon läpi (2). Jätä ohjauslevy makaamaan tasaisesti pöydälle, jotta sovitepalat pysyvät paikoillaan.

9. Jos asennat takaisin vanhan ohjauslevyn ja ohjauslevyn joustavan kaapelin, aseta ohjauslevy ja ohjauslevyn joustava kaapeli sivuun odottamaan kokoamista.

• Tärkeää: Jos sovitepalat irtoavat, ne on asennettava takaisin alkuperäisille paikoilleen. Jos et pysty määrittämään sovitepalojen alkuperäistä sijaintia, vaihda ne. Sovitesarja on saatavilla vain uuden ohjauslevyn mukana.

10. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

11. Jos ohjauslevyn joustava kaapeli on vaurioitunut, käännä joustavan kaapelin liittimen lukitusvipu ylös (1). Irrota joustavan kaapelin pää ohjauslevystä. Liu'uta sitten joustavan kaapelin pää ulos liittimestä (2).

• Huomautus: ohjauslevyn joustavan kaapelin ja ohjauslevyn välissä on vähän liimaa.

Kokoaminen

Tärkeää

Jos asennat uuden ohjauslevyn joustavan kaapelin alkuperäiseen ohjauslevyyn tai uuteen ohjauslevyyn, suorita kokoamisvaihe 1. Muussa tapauksessa siirry kokoamisvaiheeseen 2.

1. Työnnä uuden ohjauslevyn joustavan kaapelin pää ohjauslevyn liittimeen (1). Käännä sitten lukitusvipu alas (2). Kiinnitä ohjauslevyn joustavan kaapelin pää ohjauslevyyn painamalla kaapelin päätä.

2. Aseta tietokone siten, että näppäimistö on alaspäin. Anna näytön roikkua pöydän reunan yli. Pidä sitten kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

3. Varmista, että ohjauslevyn sovitepalat ovat paikoillaan ohjauslevyn päällä. Jos sinun tarvitsee asentaa uudet sovitepalat, jatka kokoamisvaiheeseen 4. Muussa tapauksessa siirry kokoamisvaiheeseen 5.

4. Asenna sovitepalat niille tarkoitettuihin paikkoihin ohjauslevyllä ESD-suojatuilla pinseteillä. Aseta neljä soikeaa sovitepalaa ulompien ruuvinreikien päälle. Aseta sitten kaksi pyöreää sovitepalaa keskimmäisten ruuvinreikien kohdalle.

• Huomautus: Uuden ohjauslevyn sovitepalasarja sisältää kolme erikokoista soikeaa sovitepalaa ja kolme erikokoista pyörää sovitepalaa. Aloita soikeasta 0,225 mm:n sovitepalasta ja pyöreästä 0,250 mm:n sovitepalasta.

• 0,175 mm soikea (806-06499)

• 0,225 mm soikea (806-06501)

• 0,275 mm, soikea (806-06503)

• 0,200 mm, pyöreä (806-05810)

• 0,250 mm pyöreä (806-05026)

• 0,300 mm pyöreä (806-05813)

5. Nosta tietokone ja reititä ohjauslevyn joustavan kaapelin pää kotelon yläosan läpi kuvan mukaisesti.

6. Jatka ohjauslevyn joustavan kaapelin vetämistä varovasti kotelon yläosan (1) aukon läpi. Laske tietokone hitaasti ohjauslevyn päälle ja kohdista kotelon yläosan ruuvinreiät ohjauslevyn ruuvinreikiin. Anna näytön roikkua pöydän reunan yli (2).

7. Paina ohjauslevyn joustavan kaapelin pää emolevyn liittimeen.

8. Vedä polyesterikalvon molempia päitä varovasti irti ohjauslevyn joustavan kaapelin suojakotelosta ESD-suojatuilla pinseteillä.

9. Kiinnitä takaisin kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä. Paina sitten polyesterikalvo molempien ruuvien päälle.

10. Kiinnitä ohjauslevyn joustava kaapeli kotelon yläosaan painamalla kahta kuvassa näkyvää aluetta.

• Jos asennat uuden ohjauslevyn joustavan kaapelin, irrota liimataustapaperi ennen joustavan kaapelin kiinnittämistä kotelon yläosaan.

11. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

12. Kiinnitä kymmenen 5IP-ruuvia (923-08979) osittain takaisin ohjauslevyyn säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 5IP-vaihtopäällä.

13. Aseta tietokone oikein päin. Aloita ohjauslevyn vasemmasta alakulmasta ja aseta yhden välyspalan kaksi kärkeä ohjauslevyn ja kotelon yläosan väliseen rakoon. Paina sitten välyspala varovasti paikalleen. Kiinnitä välyspala ohjauslevyyn Kapton-teippipalalla.

14. Aseta pala Kapton-teippiä ohjauslevyn (1) keskelle. Pidä teipin toista päätä kuvan mukaisesti. Paina ja vedä (2), jotta ohjauslevyn ja kotelon yläosan väliin tulee pieni rako oikeaan yläkulmaan (3).

15. Aseta toinen välyspala ohjauslevyn oikeaan yläkulmaan toistamalla vaihe 13. Jatka sitten vaiheeseen 16.

16. Aseta jäljellä olevat kaksi välyspalaa ohjauslevyn oikeaan alakulmaan ja vasempaan yläkulmaan toistamalla vaiheet 13 ja 14. Jatka sitten vaiheeseen 17.

17. Varmista, että jokainen välyspala on kiinnitetty ohjauslevyyn Kapton-teipillä.

18. Aseta tietokone siten, että näppäimistö on alaspäin. Anna näytön roikkua pöydän reunan yli.

19. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 16 Ncm. Kiinnitä neljä uloimpien kulmien 5IP-ruuvia kokonaan takaisin ohjauslevyyn säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

20. Käännä tietokone oikein päin. Varmista, että ohjauslevyn yläreuna on oikealla korkeudella. Voit tehdä sen kohdistamalla yhden tarralapun ohjauslevyn yläreunaan. Varmista, että tarralappu on samalla tasolla kotelon yläosan kanssa.

21. Varmista, että ohjauslevyn alareuna on oikealla korkeudella. Voit tehdä sen kohdistamalla kaksi tarralappua päällekkäin ohjauslevyn alareunaan. Varmista, että kaksi päällekkäistä tarralappua ovat samalla tasolla kotelon yläosan kanssa.

22. Jos ohjauslevy on oikealla korkeudella, jatka vaiheeseen 23. Jos ohjauslevyn reunat ovat korkeammalla tai alempana kuin kotelon yläosa tai jos ohjauslevyn ja kotelon yläosan ympärillä olevat raot ovat epätasaiset, irrota tarralaput, välyspalat ja Kapton-teippi. Aseta tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin. Toista irrotusvaiheet 2–11. Suorita sitten kokoamisvaiheet 2–22.

• Tärkeää:

• Jos ohjauslevy on kotelon yläosaa korkeammalla, asenna ohuemmat sovitepalat.

• Jos ohjauslevy on kotelon yläosaa alempana, asenna paksummat sovitepalat.

23. Käännä tietokone näppäimistö on alaspäin. Anna näytön roikkua pöydän reunan yli.

24. Pidä säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomenttina 16 Ncm. Kiinnitä loput kuusi 5IP-ruuvia kokonaan takaisin paikoilleen säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

25. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

26. Käännä tietokone oikein päin. Nosta välyspalat ja Kapton-teippi irti ohjauslevystä mustan tikun tylpällä päällä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen: