MacBook Air (15-tuumainen, M3, 2024) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• ESD-suojatut pinsetit

• liitäntälevyn liittimen suojakotelon teippi

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx Plus 3IP 25 mm -vaihtopää

• Torx Plus 5IP 50 mm -vaihtopää

Katso täydellinen luettelo kaikista korjauksissa vaadittavista työkaluista.

Varoitus

• Tämä toimenpide edellyttää System Configuration ‑prosessia. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration -prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos asennat uuden emolevyn, sinun on asennettava myös uusi Touch ID ‑levy.

Huomautus: tämä toimenpide edellyttää liitäntälevyn liittimen suojakotelon teippiä, joka tulee uuden emolevyn mukana, mutta voidaan tilata myös erikseen.

Irrottaminen

1. Poista seuraavat viisi suojakoteloa irrotusvaiheiden 2–11 mukaisesti:

• Äänikortin liittimen suojakotelo (1)

• interposer-liitäntälevyn liittimen suojakotelo (2)

• ohjauslevyn liittimen suojakotelo (3)

• näytön liittimien suojakotelo (4)

• liitäntälevyn liittimen suojakotelo (5).

2. Irrota liitäntälevyn liittimen suojakotelon teipin oikea alakulma mustan tikun litteällä päällä. Vedä sitten teippi irti liitäntälevyn liittimen suojakotelosta. Hävitä teippi.

3. Irrota kolme 3IP-ruuvia (923-08925) liitäntälevyn liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopäällä. Irrota suojakotelo ja laita se talteen odottamaan kokoamista.

4. Nosta hieman äänikortin liittimen suojakotelon vaahtomuovisuojusta mustan tikun litteällä päällä (1). Irrota sitten yksi 3IP-ruuvi (923-08925) suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopäällä (2). Irrota suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

• Tärkeää: älä poista vaahtomuovisuojusta äänikortin liittimen suojakotelosta.

5. Vedä polyesterikalvoa irti ohjauslevyn liittimen suojakotelon molemmista päistä ESD-suojatuilla pinseteillä, jotta pääset käsiksi kahteen 3IP-ruuviin.

• Tärkeää: älä irrota polyesterikalvoa suojakotelosta.

6. Irrota kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) ohjauslevyn liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopäällä.

7. Vedä vaahtomuovisuojusta varovasti irti näytön liittimien suojakotelon molemmista päistä ESD-suojatuilla pinseteillä, jotta pääset käsiksi neljään 3IP-ruuviin.

• Tärkeää: älä irrota vaahtomuovisuojusta suojakotelosta.

8. Irrota neljä 3IP-ruuvia (923-08925) näytön liittimien suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑-puolikuuvaihtopäällä.

• Huomautus: kaksi 3IP-ruuvia sijaitsee suojakotelon reunoissa (1) ja kaksi 3IP-ruuvia suojakotelon keskiosan lähellä (2).

9. Irrota näytön liittimien suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

10. Irrota 3IP-ruuvi (923-08925) interposer-liitäntälevyn liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm‑vaihtopäällä.

11. Paina interposer-liitäntälevyn liittimen suojakotelon takaosaa mustan tikun litteällä päällä. Nosta suojakotelo pois emolevystä ja laita se talteen odottamaan kokoamista.

12. Nosta seuraavan kahdeksan joustavan kaapelin päät irti liittimistä mustalla tikulla:

•  Varoitus: älä koske emolevyssä oleviin pieniin osiin, kun irrotat joustavia kaapeleita.

• interposer-liitäntälevyn joustava kaapeli (1)

• mikrofonin joustava kaapeli (2)

• näytön joustavat kaapelit (3, 4)

• MagSafe 3 ‑levyn joustava kaapeli (5)

• USB-C-levyn joustavat kaapelit (6, 7)

• auki/kiinni (AMR) ‑tunnistimen joustava kaapeli (8).

•  Varoitus: Nosta auki/kiinni (AMR) ‑tunnistimen joustavan kaapelin pää (8) irti emolevystä mustan tikun terävällä päällä kuvan mukaisesti, jotta punaisella merkityt pienet osat eivät vaurioidu.

13. Nipistä ohjauslevyn joustavan kaapelin suojakoteloa (1) ja nosta se irti liittimestä (2).

14. Irrota emolevystä kaksi seuraavaa 3IP-ruuvia säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 3IP 25 mm ‑vaihtopäällä:

• 923-08981 (1)

• 923-09231 (2).

15. Irrota seuraavat kuusi 5IP-ruuvia emolevystä säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä:

• kolme 5IP-ruuvia (923-09560) (1)

• kaksi 5IP-ruuvia (923-08980) (2)

• yksi 5IP-ruuvi (923-09233) (3).

16. Pitele emolevyn reunoja kuvan mukaisesti. Liu’uta emolevyä vasemmalle (1) ja ulos itseäsi kohti (2). Siirrä kaapelit pois tieltä irrottaessasi emolevyä kotelon yläosasta.

•  Varoitus: Älä pidä kiinni jäähdytyselementistä (3).

Kokoaminen

1. Jos asennat uudelleen alkuperäisen emolevyn, siirry vaiheeseen 2. Jos asennat uuden emolevyn, asenna ensin uusi Touch ID ‑levy. Jatka sitten vaiheeseen 2.

2. Laske emolevy kotelon yläosaan (1) ja liu’uta sitä oikealle (2). Siirrä sivuun akun joustava kaapeli (3), joustavat I/O-kaapelit (4) sekä mikrofonin ja näytön joustavat kaapelit (emolevyn yläreunan takana alla olevan kuvan mukaisesti).

•  Varoitus: älä pidä kiinni jäähdytyselementistä.

3. Varmista, ettei mikään joustavista kaapeleista (1–8) ole jäänyt jumiin emolevyn alle.

•  Varoitus: Jotta emolevy ei vaurioidu, älä liitä punaisella merkittyä akun joustavaa kaapelia.

4. Aseta 10–34 Ncm:n säädettävän momenttiruuvimeisselin kiristysmomentiksi 16 Ncm. Kiinnitä yksi 5IP-ruuvi (923-09233) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

5. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 14,5 Ncm. Kiinnitä yksi 3IP-ruuvi (923-09231) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 25 mm‑vaihtopäällä.

6. Pidä säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomenttina 14,5 Ncm. Kiinnitä kaksi 5IP-ruuvia (923-08980) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

7. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 10 Ncm. Kiinnitä kolme 5IP-ruuvia (923-09560) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

8. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 11,5 Ncm. Kiinnitä yksi 3IP-ruuvi (923-08981) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 25 mm‑vaihtopäällä.

9. Paina seuraavien yhdeksän joustavan kaapelin päät emolevyn liittimiin:

•  Varoitus: Jotta emolevy ei vaurioidu, älä liitä punaisella merkittyä akun joustavaa kaapelia.

• interposer-liitäntälevyn joustava kaapeli (1)

• ohjauslevyn joustava kaapeli (2)

• mikrofonin joustava kaapeli (3)

• näytön joustavat kaapelit (4, 5)

• MagSafe 3 ‑levyn joustava kaapeli (6)

• USB-C-levyn joustavat kaapelit (7, 8)

• auki/kiinni (AMR) ‑tunnistimen joustava kaapeli (9).

10. Aseta äänikortin liittimen suojakotelo joustavan kaapelin päälle.

• Tärkeää: Huomioi suojakotelon sijainti alla olevassa kuvassa. Varmista, että suojakotelon reuna on jäähdytyselementin alla ja vaahtomuovisuojus jäähdytyselementin päällä.

11. Nosta vaahtomuovisuojusta (1) varovasti mustalla tikulla. Kiinnitä sitten yksi 3IP-ruuvi (923-08925) takaisin äänikortin liittimen suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopäällä (2).

12. Kallista interposer-liitäntälevyn liittimen suojakotelon oikeaa puolta liittimen oikealla puolella olevan reunan alta. Laske sitten suojakotelo liittimen päälle. Kiinnitä yksi 3IP-ruuvi (923-08925) takaisin suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopäällä.

13. Vedä polyesterikalvoa irti ohjauslevyn liittimen suojakotelon molemmista päistä ESD-suojatuilla pinseteillä.

14. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) takaisin ohjauslevyn liittimen suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑vaihtopäällä. Paina sitten polyesterikalvo molempien ruuvien päälle.

15. Aseta näytön liittimien suojakotelo mikrofonin ja näytön joustavien kaapelien päiden päälle.

16. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) takaisin näytön liittimien suojakotelon ulompiin päihin sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopäällä.

17. Vedä vaahtomuovia irti näytön liittimien suojakotelon molempien päiden läheltä ESD-suojatuilla pinseteillä, jotta pääset käsiksi keskimmäisiin ruuvinreikiin.

• Tärkeää: älä irrota vaahtomuovisuojusta suojakotelosta.

18. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) takaisin näytön liittimien suojakotelon keskikohtaan sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopäällä.

19. Paina sitten vaahtomuovi varovasti molempien ruuvien päälle.

20. Aseta liitäntälevyn liittimen suojakotelo joustavien kaapeleiden päiden päälle. Kiinnitä sitten kolme 3IP-ruuvia (923-08925) takaisin suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopäällä.

21. Irrota liimataustapaperi uuden liitäntälevyn liittimen suojakotelon teipistä. Kohdista sitten teippi liitäntälevyn liittimen suojakotelon oikeaan reunaan kuvan mukaisesti.

•  Varoitus: varmista, että liitäntälevyn liittimen suojakotelon teippi ei ulotu suojakotelon reunan yli.

22. Paina liitäntälevyn liittimen suojakotelon teippi koko pituudelta kiinni liitäntälevyn liittimen suojakoteloon.

23. Irrota irrotettavaa yläsuojakalvoa hieman vasemmasta yläkulmasta. Vedä sitten suojakalvo hitaasti irti liitäntälevyn liittimen suojakotelon teipistä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.