MacBook Air (15-tuumainen, M3, 2024) – akku

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• akun liimakiinnitys

• akun joustavan kaapelin kohdistustyökalu

• akkupuristinlevy ja tukikehys

• ESD-suojatut pinsetit

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

• iPhonen näyttöpuristin

• nailontikku (musta tikku)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx Plus 3IP 25 mm -vaihtopää

Katso täydellinen luettelo kaikista korjauksissa vaadittavista työkaluista.

Huomautus: uusi akku sisältää akun liiman, jonka voit myös tilata erikseen.

Irrottaminen

1. Vedä polyesterikalvoa irti ohjauslevyn liittimen suojakotelon molemmista päistä ESD-suojatuilla pinseteillä, jotta pääset käsiksi kahteen 3IP-ruuviin.

• Tärkeää: älä irrota polyesterikalvoa suojakotelosta.

2. Irrota kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) ohjauslevyn liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopäällä.

3. Nipistä ohjauslevyn joustavan kaapelin suojakoteloa (1) ja nosta se irti liittimestä (2).

4. Irrota neljä 3IP-ruuvia (923-10475) akun pidikkeen sivuista säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 3IP-vaihtopäällä.

5. Irrota kaksi 3IP-ruuvia (923-08991) akun pidikkeen keskiosasta säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 25 mm ‑vaihtopäällä.

6. Tartu akun ensimmäiseen liimakiinnitykseen ESD-suojatuilla pinseteillä (1). Irrota liimakiinnitys kotelon yläosasta varovasti.

7. Tartu akun toiseen liimakiinnitykseen ESD-suojatuilla pinseteillä (2). Irrota liimakiinnitys kotelon yläosasta varovasti.

8. Irrota molemmat liimakiinnitykset akun pidikkeestä ja kotelon yläosasta vetämällä (3).

• Tärkeää: Kun pidät kiinni akun kahdesta liimakiinnityksestä, vedä liimanauhaa kotelon yläosan reunan ohi hieman viistosti ylöspäin, kunnes liimanauha irtoaa kokonaan (4). Älä anna liimanauhojen koskettaa kotelon yläosan reunaa.

9. Irrota jäljellä olevat kolme akun liimanauhaa (2–4) toistamalla vaiheet 6–8. Jatka sitten vaiheeseen 10.

•  Varoitus:

• Jos liimakiinnitys tai liimanauha katkeaa, mutta näet sen edelleen, irrota muut jäljellä olevat liimanauhat. Yritä sitten saada kiinni katkenneesta liimanauhasta ESD-suojatuilla pinseteillä.

• Jos et näe liimakiinnitystä tai liimanauha katkeaa etkä saa siitä kiinni, älä väännä akkua väkisin. Lopeta korjaus ja katso lisätietoja Akkuturvallisuus-kohdasta. Korjauksen suorittamiseen tarvitaan uusi kotelon yläosa ja akku.

10. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

11. Irrota ohjauslevyn joustava kaapeli varovasti kotelon yläosasta (1, 2).

•  Varoitus: älä taita tai rypistä joustavaa kaapelia (3).

12. Nosta akkua varovasti ja tue sitä alapuolelta (1). Tartu akun joustavaan kaapeliin ja liu’uta se pois emolevyn alta (2), kun nostat akkua pois kotelon yläosasta.

•  Varoitus: Älä kosketa akun keskiosaa (näkyy punaisella). Käsittele akkua vain koskettamalla akun pidikkeeseen.

•  Varoitus: älä irrota akkua akun pidikkeestä.

Kokoaminen

1. Puhdista kaikki liimajäämät kotelon yläosasta etanoli- tai IPA-liinoilla.

2. Taita akun jokaista liimakiinnitystä 90 astetta katkoviivan kohdalta kuva mukaisesti. Poista sitten liimataustapaperi.

3. Kohdista akun liimakiinnitys kotelon yläosan kulmien päälle kuvan osoittamalla tavalla.

4. Paina akun liimanauhat kotelon yläosaan kuvan mukaisesti.

5. Tue akkua alapuolelta, kun lasket sitä kotelon yläosaan. Liu’uta akun joustava kaapeli emolevyn alle (1) samalla kun kohdistat joustavan kaapelin päässä olevan liittimen emolevyssä olevaan liittimeen (2).

•  Varoitus: Älä kosketa akun keskiosaa (näkyy punaisella). Käsittele akkua vain koskettamalla akun pidikkeeseen.

6. Aseta akun joustavan kaapelin kohdistustyökalun tapit ruuvien reikien viereen kuvan mukaisesti (1).

7. Aseta työkalu vaakasuoraan, kun asetat kohdistustapit ruuvinreikiin (2).

8. Paina akun joustavan kaapelin pää liittimeen (3). Irrota sitten akun joustavan kaapelin kohdistustyökalu.

9. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-10475) osittain takaisin akun pidikkeen yläkulmiin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 3IP-vaihtopäällä.

•  Varoitus: Jotta akun pidike ei vaurioidu seuraavissa vaiheissa, älä kiristä ruuveja enempää kuin kaksi kierrosta myötäpäivään.

10. Kallista akkua hieman ylöspäin noin 2,5 cm (1) ja tue sitä alapuolelta.

•  Varoitus: Älä kallista akkua yli 2,5 cm, jotta et taivuta akun pidikettä kohdasta, johon kaksi ruuvia on kiinnitetty osittain takaisin (2).

11. Tartu akun pidikkeen toisen sivun alla olevaan akun liimakiinnityksen suojakalvon taitettuun osaan ESD-suojatuilla pinseteillä. Irrota sitten irrotettava yläsuojakalvo akun liimakiinnityksistä. Toista tämä vaihe toisella puolella.

12. Laske akku kotelon yläosaan.

13. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 16 Ncm. Kiinnitä kaksi alempaa 3IP-ruuvia (923-10475) (1) takaisin akun pidikkeeseen säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 25 mm ‑vaihtopäällä. Kiinnitä sitten kaksi ylempää 3IP-ruuvia kokonaan takaisin paikoilleen (923-10475) (2).

14. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-08991) takaisin akun pidikkeen keskiosaan säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 25 mm ‑vaihtopäällä.

15. Tartu ESD-suojatuilla pinseteillä akun joustavassa kaapelissa olevaan polyesterikalvon kielekkeeseen. Nosta sitten akun joustavan kaapelin pää irti liittimestä vetämällä kielekettä suoraan ylöspäin.

• Tärkeää: Nosta polyesterikalvon kielekettä suoraan ylöspäin. Jos kieleke repeää, nosta akun joustavan kaapelin pää irti liittimestä mustan tikun litteällä päällä.

16. Aseta ohjauslevyn joustava kaapeli akun päälle (1). Paina ohjauslevyn joustavan kaapelin pää emolevyn liittimeen (2).

17. Kiinnitä ohjauslevyn joustava kaapeli kotelon yläosaan painamalla kaapelia varovasti kuvassa näkyviltä alueilta.

18. Vedä polyesterikalvoa irti ohjauslevyn liittimen suojakotelon molemmista päistä ESD-suojatuilla pinseteillä.

19. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) takaisin ohjauslevyn liittimen suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 44 mm ‑vaihtopäällä.

20. Paina sitten polyesterikalvo molempien ruuvien päälle.

21. Avaa näyttö. Aseta sitten tietokone tukikehykseen siten, että näyttö roikkuu pöydän reunan yli.

22. Aseta akkupuristinlevy akun (1) päälle. Kohdista akkupuristinlevyn reiät tukikehyksen kohdistustappien kohdalle (2).

•  Varoitus:varmista, että ohjauslevyn joustava kaapeli on tasaisesti akkua vasten, jotta et vaurioita sitä puristinlevyllä.

23. Aseta tukikehys iPhonen näyttöpuristimeen.

24. Varmista, että tukikehys on kohdistettu iPhonen näyttöpuristimen takaosan kanssa.

25. Vedä vipua alas, kunnes se lukkiutuu.

26. Odota, kunnes iPhonen näyttöpuristin piippaa ja sen ajastin näyttää nollan. Vedä vipua hieman alas (1) ja vedä vapautusnuppi (2) ulos. Nosta sitten vipua (3).

27. Irrota tukikehys iPhonen näyttöpuristimesta. Aseta tukikehys pöydän reunan lähelle siten, että näyttö roikkuu reunan yli. Nosta sitten puristinlevy pois akusta.

28. Irrota tietokone tukikehyksestä. Sulje näyttö ja aseta tietokone näyttöpuoli alaspäin.

29. Poista irrotettava suojakalvo akun liimakiinnityksistä ESD-suojatuilla pinseteillä.

30. Paina akun liimakiinnitysten kielekkeet kiinni kotelon yläosaan mustan tikun tylpällä päällä.

31. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen: