MacBook Air (15-tuumainen, M3, 2024) – USB-C-levyt

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• liitäntälevyn liittimen suojakotelon teippi

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx Plus 5IP 50 mm -vaihtopää

• USB‑C-latauskaapeli

Katso täydellinen luettelo kaikista korjauksissa vaadittavista työkaluista.

Huomautus

• Tämä toimenpide edellyttää liitäntälevyn liittimen suojakotelon teippiä, joka tulee uuden emolevyn mukana, mutta voidaan tilata myös erikseen.

• Näiden ohjeiden kuvissa näytetään vain yhden USB-C-levyn irrottaminen ja kokoaminen. Työvaiheet ovat kuitenkin samat molemmille.

Irrottaminen

1. Irrota liitäntälevyn liittimen suojakotelon teipin oikea alakulma mustan tikun litteällä päällä. Vedä sitten teippi irti liitäntälevyn liittimen suojakotelosta. Hävitä teippi.

2. Irrota kolme 3IP-ruuvia (923-08925) liitäntälevyn liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä. Irrota suojakotelo ja laita se talteen odottamaan kokoamista.

3. Nosta USB-C-levyn joustavan kaapelin pää irti liittimestä mustan tikun litteällä päällä.

4. Nosta USB-C-levyn joustavan kaapelin (1) päätä samalla, kun irrotat liimaa mustalla tikulla (2). Irrota sitten USB-C-levyn joustava kaapeli kotelon yläosasta.

5. Irrota kaksi 5IP-ruuvia (923-08978) USB-C-levystä säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 5IP-vaihtopäällä.

6. Kallista USB-C-levyä ylöspäin ja nosta se pois kotelon yläosasta.

Kokoaminen

1. Jos asennat uuden USB-C-levyn, irrota suojakalvo USB-C-levyn joustavasta kaapelista.

2. Aseta USB-C-levy kotelon yläosaan.

3. Kiinnitä kaksi 5IP-ruuvia (923-08978) osittain takaisin USB-C-levyyn säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 5IP-vaihtopäällä.

4. Liitä USB-C-latauskaapelin toinen pää porttiin ja varmista, että USB-C-levy on kohdistettu oikein (1). Säädä USB‑C-levyn kohdistusta, kunnes johdon pää on helppo liittää ja irrottaa.

•  Vaara: varmista, ettei USB-C-latauskaapelia ole kytketty virtalähteeseen.

5. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 11,5 Ncm. Kiinnitä sitten kaksi 5IP-ruuvia kokonaan takaisin USB-C-levyyn säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä (2).

6. Irrota USB-C-latauskaapeli.

7. Paina USB-C-levyn joustavaa kaapelia varovasti USB-C-levyä vasten mustan tikun litteällä päällä ja pidä sitä painettuna (1). Paina sitten USB-C-levyn joustavan kaapelin pää liittimeen (2).

8. Kiinnitä USB-C-kortin joustava kaapeli kotelon yläosaan painamalla joustavaa kaapelia 10 sekuntia.

9. Aseta liitäntälevyn liittimen suojakotelo joustavien kaapeleiden päiden päälle.

10. Kiinnitä kolme 3IP-ruuvia (923-08925) takaisin liitäntälevyn liittimen suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

11. Irrota liimataustapaperi uuden liitäntälevyn liittimen suojakotelon teipistä. Kohdista sitten teippi liitäntälevyn liittimen suojakotelon oikeaan reunaan kuvan mukaisesti.

•  Varoitus: varmista, että liitäntälevyn liittimen suojakotelon teippi ei ulotu suojakotelon reunan yli.

12. Paina liitäntälevyn liittimen suojakotelon teippi koko pituudelta kiinni liitäntälevyn liittimen suojakoteloon.

13. Irrota irrotettavaa yläsuojakalvoa hieman vasemmasta yläkulmasta. Vedä sitten suojakalvo hitaasti irti liitäntälevyn liittimen suojakotelon teipistä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen: