AirPods Maxien yhdistäminen ja käyttäminen

AirPods Maxien avulla voit muun muassa kuunnella musiikkia, soittaa puheluita ja käyttää Siriä.

Ota AirPods Maxit käyttöön iOS- tai iPadOS-laitteesi avulla

Jos otat AirPods Maxit käyttöön ensimmäistä kertaa, varmista, että laite, johon haluat liittää kuulokkeet, on ajan tasalla. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa Koti-valikko.

2. Poista AirPods Maxit Smart Casesta, aseta ne 60 sekunnin kuluessa sen laitteen viereen, johon haluat muodostaa AirPods Maxeista laiteparin, ja odota, kunnes näet pariksi liitettävässä laitteessa käyttöönottoanimaation. Jos animaatiota ei näytetä, varmista, että iOS- tai iPadOS-laitteesi on ajan tasalla, tai yhdistä AirPods Maxit iOS- tai iPadOS-laitteeseesi manuaalisesti kohdassa Asetukset > Bluetooth. Jos tilan valo ei vilku valkoisena AirPods Maxeissa, pidä Melunhallinta-painiketta painettuna, kunnes valo vilkkuu valkoisena.

3. Napauttamalla Yhdistä voit yhdistää AirPods Maxit laitteeseen tai määrittää ominaisuuksia, kuten Hei Siri, jos et ole jo tehnyt niin.

ios16-iphone13-pro-airpods-maxien-yhdistaminen
  4. Jos haluat kokea tilaäänen, napauta Katso ja kuule, miten se toimii ja aloita sen määritys.

5. Napauta Valmis. Jos olet kirjautunut iCloudiin, AirPods Maxit otetaan automaattisesti käyttöön kaikissa tuetuissa laitteissa, joilla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.

Katso, miten voit määrittää AirPods Maxisi Macilla tai muulla kuin Applen laitteella, kuten Android-puhelimella.

Kuuntele ja hallitse ääntä AirPods Maxeillasi

airpods-max-side-button-digital-crown-tech-spec

Kun asetat AirPods Maxit päähäsi samalla, kun toistat ääntä laitteeltasi, AirPods Maxit toistavat laitteesi ääntä automaattisesti. Jos poistat AirPods Maxit päästäsi, ääni keskeytetään. Jos asetat ne takaisin päähäsi 15 sekunnin kuluessa, toisto jatkuu automaattisesti. AirPods Maxit keskeyttävät äänen myös silloin, jos nostat toisen kuulokkeen irti korvastasi.

AirPods Maxien kuuloketyynyt on merkitty merkinnöillä L ja R. Varmista, että asetat L-merkinnällä merkityn vasemman kuulokkeen vasemman korvan päälle ja R-merkinnällä merkityn oikean kuulokkeen oikean korvan päälle, jotta voisit nauttia parhaasta mahdollisesta äänenlaadusta ja suorituskyvystä.

Säilytä AirPods Maxit niille tarkoitetussa Smart Case -kotelossa, jotta kuulokkeiden akku ei kuluisi turhaan. AirPods Maxien säilyttäminen irrallisina laukussasi voi vaurioittaa niitä.

Jos haluat yhdistää AirPods Maxit lentokoneen viihdejärjestelmään, yhdistä Lightning-liitäntään 3,5 mm:n äänikaapelisovitin, jotta voit käyttää kuulokkeita langallisessa tilassa.

Äänenvoimakkuutta voidaan säätää Digital Crownin avulla. Jos äänenvoimakkuus ei vaikuta muuttuvan, säädä äänenvoimakkuutta puhelimessasi.1 Voit säätää suuntaa, johon Digital Crownia kääntämällä äänenvoimakkuus pienenee tai kasvaa, kohdassa Asetukset > Bluetooth > AirPods Max > Digital Crown.

Jos olet määrittänyt Hei Sirin, voit sanoa ”Hei Siri” ja kysyä kysymyksiä tai soittaa puheluita sekä hallita musiikkiasi. Voit myös pitää Digital Crownia painettuna ja käyttää Siriä.

Aktiivisen taustamelun vaimennuksen ja läpikuulumistilan välillä vaihtaminen

AirPods Maxit antavat sinun päättää, haluatko kuulla ympäristösi. Melunhallinta-painiketta painamalla voit vaihtaa aktiivisen taustamelun vaimennuksen ja läpikuulumistilan välillä. Voit valita, minkä tilojen välillä painikkeen painallus vaihtaa, kohdassa Asetukset > Bluetooth > AirPods Max > Painike vaihtaa välillä.

Äänen hallinta

Voit hallita ääntä Digital Crownin avulla:

• Voit toistaa ääntä ja keskeyttää toiston tai mykistää äänesi puhelun aikana painamalla Digital Crownia kerran. Kun haluat jatkaa toistoa tai poistaa mykistyksen, paina sitä uudelleen.

• Voit siirtyä eteenpäin painamalla Digital Crownia kaksi kertaa.

• Voit siirtyä taaksepäin painamalla Digital Crownia kolme kertaa.

Puhelimen käyttö ja viestien vastaanottaminen

Voit hallita puheluita Digital Crownin avulla seuraavasti:

• Voit vastata puheluun ja lopettaa puhelun painamalla Digital Crownia kerran.

• Voit hylätä puhelun painamalla Digital Crownia kaksi kertaa.

• Voit vastata toiseen saapuvaan puheluun ja asettaa ensimmäisen puhelun pitoon painamalla Digital Crownia kerran.

• Kun kaksi puhelua on aktiivisena, voit lopettaa nykyisen puhelun painamalla Digital Crownia kaksi kertaa ja siirtyä toiseen puheluun.

• Voit hylätä toisen saapuvan puhelun pitämällä Digital Crownia painettuna.

• Voit lopettaa kuulokkeiden käytön ja siirtää puhelun puhelimeesi painamalla Digital Crownia kahdesti.

Kun saat puhelun AirPods Maxien ollessa päässäsi, Siri voi ilmoittaa puhelusta. Siri voi myös lukea saapuvat viestisi AirPods Maxiesi kautta.

Laitteen vaihtaminen

Katso, miten voit vaihtaa laitetta, jota kuuntelet AirPods Maxeillasi.

Automaattinen vaihtaminen

Sinun on käytettävä iOS 14.3:a tai uudempaa, iPadOS 14.3:a tai uudempaa tai macOS Big Sur 11.1:tä tai uudempaa, jotta AirPods Maxisi voivat vaihtaa laitteiden välillä automaattisesti.2 Sinun on kirjauduttava laitteisiin samalla Apple ID:llä kaksiosaisen todennuksen avulla. Oletetaan, että vastaat esimerkiksi puheluun iPhonella, kun kuuntelet musiikkia iPadilla. AirPods Maxit vaihtavat automaattisesti iPadin toistamasta musiikista iPhonen puheluun.

Joissakin tilanteissa macOS Big Suria käyttävissä Maceissa tulee näkyviin AirPods Maxeja koskeva ilmoitus. Kun pidät osoitinta ilmoituksen päällä, näkyviin tulee Yhdistä-painike. Voit vahvistaa, että haluat AirPods Maxien vaihtavan Maciin tai pysyvän yhteydessä siihen, painamalla Yhdistä.

Jos haluat poistaa automaattisen vaihtamisen käytöstä iPhonessa tai iPadissa, valitse Asetukset > Bluetooth kyseisessä laitteessa, kun AirPods Maxit ovat päässäsi. Napauta laiteluettelossa AirPods Maxien vieressä olevaa Tiedot-painikettaTiedot-painike. Napauta Yhdistä tähän iPhoneen [tai iPadiin] ja napauta sitten Kun yhdistettiin viimeksi tähän iPhoneen [tai iPadiin]. Jos haluat ottaa tämän toiminnon takaisin käyttöön, napauta Automaattisesti.

Jos haluat poistaa automaattisen vaihtamisen käytöstä Macissa, avaa Macin Bluetooth-asetukset, kun AirPods Maxit ovat päässäsi. Klikkaa laiteluettelossa AirPods Maxien vieressä olevaa Valinnat-painiketta. Klikkaa Yhdistä tähän Maciin ja valitse Kun yhdistettiin viimeksi tähän Maciin. Jos haluat ottaa tämän toiminnon takaisin käyttöön, valitse Automaattisesti.

Manuaalinen vaihtaminen

Alla annettujen ohjeiden avulla voit tarvittaessa valita toisen laitteen, jonka ääniä toistetaan, tai vaihtaa äänet toisiin kuulokkeisiin tai kaiuttimiin.

iOS- tai iPadOS-laitteella

1. Avaa Ohjauskeskus iPhonessa, iPod touchissa tai iPadissa.

2. Pidä Ohjauskeskuksen oikeassa yläkulmassa olevaa äänikorttia painettuna, jos haluat hallita äänentoistoa.

3. Napauta AirPlay-kuvakettaNapauta ja valitse sitten haluamasi laite luettelosta.3

ios-16-iphone-13-pro-control-center-audio-card-music-playing-airpods-max

Mac

Klikkaa äänenvoimakkuuden säädintääänenvoimakkuuden säädin valikkorivillä ja valitse AirPods Maxit tai muut kaiuttimet Toistolaite-kohdasta.3

AirPods Maxien lataaminen

Voit ladata AirPods Maxit kytkemällä AirPods Maxien mukana tulleen Lightning-kaapelin oikean kuulokkeen alaosaan. Voit käyttää USB-C–Lightning-kaapelia tai USB–Lightning-kaapelia. Kytke sitten kaapelin toinen pää USB-laturiin tai -porttiin.

Kun et käytä AirPods Maxejasi, säilytä niitä niille tarkoitetussa Smart Case -kotelossa, jotta kuulokkeiden akku ei kuluisi turhaan.

Lue lisää lataamisesta.

Mitä tarvitset

Tarvitset ainakin yhden seuraavista:

1. Jos et näe äänenvoimakkuuden säädintä valikkorivillä, lue, miten voit lisätä sen.

2. Äänen ei pitäisi vaihtua laitteesta toiseen automaattisesti puhelun, FaceTime-puhelun, videoneuvottelun tai muun keskustelun aikana.

3. AirPods Maxit ovat näkyvissä vain, kun ne ovat lähellä ja valmiina käyttöön.