Tietoja häviöttömästä äänestä Apple Musicissa

Sitoutumisemme kuuntelukokemukseesi

Apple Music tarjoaa verrattoman kuuntelukokemuksen, joka vastaa kaikkein korkeimpia äänenlaatustandardeja. Kehitimme oman AAC (Advanced Audio Codec) -versiomme, jonka tuottamaa ääntä ei käytännössä voi erottaa alkuperäisestä studiotallenteesta. Esittelimme myös kaikkein laadukkaimmat tallenteet sisältävän Apple Digital Masters -valikoiman. Nyt tarjoamme Apple Music -tilaajille mahdollisuuden käyttää koko valikoimaamme häviöttömällä äänenpakkauksella koodatussa muodossa ilman lisäkustannuksia.

Mitä on häviötön äänen pakkaus?

Useimmat äänenpakkaustekniikat menettävät jonkin verran alkuperäiseen lähdetiedostoon sisältyviä tietoja. Häviötön pakkaus on pakkausmuoto, joka säilyttää kaikki alkuperäiset tiedot.

Apple on kehittänyt oman häviöttömän äänenpakkaustekniikkansa, jonka nimi on Apple Lossless Audio Codec (ALAC). Koko Apple Music -valikoima on nyt AAC:n lisäksi koodattu myös ALAC:llä 16 bitin ja 44,1 kHz:n tarkkuudesta (CD-laatu) aina 24 bitin ja 192 kHz:n laatuun asti.

Vaikka AAC:n ja häviöttömän äänen välinen ero on käytännössä olematon, tarjoamme Apple Music -tilaajille mahdollisuuden käyttää musiikkia häviöttömällä äänenpakkauksella koodatussa muodossa.

Mitä sinun pitää tietää häviöttömästä äänestä Apple Musicissa?

• Häviöttömän äänen striimaus mobiili- tai Wi-Fi-verkon kautta kuluttaa tavallista paljon enemmän dataa. Häviöttömän äänen lataaminen vie tämän lisäksi laitteessa huomattavasti enemmän tilaa. Suuret tarkkuudet käyttävät pieniä tarkkuuksia enemmän dataa.

• AirPods-, AirPods Pro- (1. ja 2. sukupolvi Lightning-latauskotelolla) ja AirPods Max ‑kuulokkeet sekä langattomat Beats-kuulokkeet käyttävät Applen AAC Bluetooth -koodekkia erinomaisen äänenlaadun varmistamiseen. Bluetooth-yhteydet eivät kuitenkaan ole häviöttömiä.

• AirPods Pro (2. sukupolvi) ‑kuulokkeet MagSafe-latauskotelolla (USB-C) tuottavat häviötöntä ääntä erittäin alhaisella viipeellä, kun ne on liitetty Apple Vision Pron laitepariksi.

• Jos haluat hankkia Apple Musicista aiemmin lataamastasi kappaleesta häviöttömän version, poista kappale, laita häviötön ääni päälle laitteessa ja lataa sitten kappale uudelleen Apple Music ‑valikoimasta.

Häviöttömän äänen kuunteleminen iPhonella tai iPadilla

Mitä tarvitset

Voit kuunnella häviötöntä ääntä iPhonella tai iPadilla, joka on päivitetty uusimpaan iOS- tai iPadOS-versioon, käyttämällä

• kuulokkeisiin, vastaanottimiin tai virtalähteellä varustettuihin kaiuttimiin muodostettua langallista yhteyttä

• sisäänrakennettuja kaiuttimia.

• ulkoista DA-muunninta, jolla voit kuunnella kappaleita yli 48 kHz:n näytteenottotaajuuksilla.

Häviöttömän äänen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Valitse Asetukset > Musiikki.

2. Napauta Äänenlaatu.

3. Ota häviötön ääni käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Lossless-ääni. Täältä voit valita striimaukseen ja äänen lataamiseen käytettävän äänenlaadun.

• Lossless: enimmäistarkkuus 24 bittiä / 48 kHz

• Hi-Res Lossless: enimmäistarkkuus 24 bittiä / 192 kHz

Häviöttömän äänen kuunteleminen Macilla

Mitä tarvitset

Voit kuunnella häviötöntä ääntä Macilla, joka on päivitetty uusimpaan macOS-versioon, käyttämällä

• kuulokkeisiin, vastaanottimiin tai virtalähteellä varustettuihin kaiuttimiin muodostettua langallista yhteyttä

• sisäänrakennettuja kaiuttimia.

• 14-tuumainen MacBook Pro ja 16-tuumainen MacBook Pro tukevat kappaleiden natiivitoistoa jopa 96 kHz:n näytetaajuudella.

• Jos haluat kuunnella kappaleita yli 48 kHz:n näytetaajuudella muilla Mac-tietokoneilla, tarvitset ulkoisen DA-muuntimen.

Häviöttömän äänen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Apple Music -appi.

2. Valitse valikkoriviltä Musiikki > Asetukset.

3. Klikkaa Toisto-välilehteä.

4. Valitse Äänenlaatu-kohdasta Lossless-ääni tai poista sen valinta sen mukaan, haluatko ottaa sen käyttöön vai poistaa sen käytöstä. Täällä voit myös muuttaa striimauksen ja häviöttömien äänitiedostojen latauksen asetuksia.

• Lossless: enimmäistarkkuus 24 bittiä / 48 kHz

• Hi-Res Lossless: enimmäistarkkuus 24 bittiä / 192 kHz

Häviöttömän äänen kuunteleminen HomePodilla

Mitä tarvitset

Häviöttömän äänen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa iPhonen tai iPadin Koti-appi.

2. Napauta Koti-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Napauta Kodin asetukset.

4. Napauta omaa nimeäsi kohdasta Henkilöt.

5. Napauta Apple Music.

6. Ota häviötön ääni käyttöön tai poista se käytöstä.

Häviöttömän äänen kuunteleminen Apple TV 4K:lla

Mitä tarvitset

Häviöttömän äänen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Valitse Asetukset > Apit.

2. Valitse Musiikki.

3. Valitse Äänenlaatu.

4. Valitse Lossless tai poista sen valinta. Apple TV 4K ei tällä hetkellä tue Hi-Res Lossless -muotoa (yli 48 kHz:n näytetaajuutta).

Häviöttömän äänen kuunteleminen Apple Vision Prolla

Mitä tarvitset

Voit kuunnella häviötöntä ääntä Apple Vision Prolla käyttämällä

• sisäänrakennettuja kaiuttimia.

• AirPods Pro (2. sukupolvi) ja MagSafe-latauskotelo (USB‑C)

Häviöttömän äänen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Valitse Asetukset > Apit.

2. Napauta Musiikki.

3. Napauta Ääni-kohdasta Äänenlaatu.

4. Ota häviötön ääni käyttöön tai poista se käytöstä.

Häviöttömän äänen kuunteleminen Android-laitteella

Mitä tarvitset

Voit kuunnella ääntä häviöttömästi Android-laitteella Apple Music -apin uusimmalla versiolla käyttämällä:

• kuulokkeisiin, vastaanottimiin tai virtalähteellä varustettuihin kaiuttimiin muodostettua langallista yhteyttä

• Jos haluat kuunnella kappaleita yli 48 kHz:n näytetaajuudella, saatat tarvita ulkoisen DA-muuntimen.*

*Tarkista laitteen valmistajalta, tarvitseeko Android-laitteesi ulkoisen DA-muuntimen.

Häviöttömän äänen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Apple Music -appi.

2. Napauta Lisää-painiketta Lisää-painike.

3. Napauta Settings (Asetukset).

4. Napauta Äänenlaatu.

5. Ota häviötön ääni käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Lossless. Täältä voit valita striimaukseen ja äänen lataamiseen käytettävän äänenlaadun.

• Lossless: enimmäistarkkuus 24 bittiä / 48 kHz

• Hi-Res Lossless: enimmäistarkkuus 24 bittiä / 192 kHz

Häviöttömän äänen kuunteleminen Windows-tietokoneella

Mitä tarvitset

Voit kuunnella häviötöntä ääntä Windows-tietokoneella Apple Music ‑apin Windows-versiolla käyttämällä

• sisäänrakennettuja kaiuttimia.

• kuulokkeisiin, vastaanottimiin tai virtalähteellä varustettuihin kaiuttimiin muodostettua langallista yhteyttä

• ulkoista DA-muunninta, jolla voit kuunnella kappaleita yli 48 kHz:n näytteenottotaajuuksilla.*

* Tarkista Windows-tietokoneen valmistajalta, tarvitseeko tietokone ulkoisen DA-muuntimen.

Häviöttömän äänen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Apple Music -appi.

2. Klikkaa yläosasta Sidebar Actions (Sivupalkin toiminnot)sivupalkin toiminnot ja klikkaa sitten Asetukset.

3. Klikkaa Toisto.

4. Laita häviötön ääni päälle tai pois päältä Äänenlaatu-kohdasta. Täältä voit valita striimaukseen ja äänen lataamiseen käytettävän äänenlaadun.

• Lossless: enimmäistarkkuus 24 bittiä / 48 kHz

• Hi-Res Lossless: enimmäistarkkuus 24 bittiä / 192 kHz

Usein kysyttyjä kysymyksiä häviöttömästä äänestä

Voinko kuunnella häviötöntä ääntä AirPods-, AirPods Pro-, AirPods Max- tai Beats-kuulokkeilla?

AirPods-, AirPods Pro- (1. ja 2. sukupolvi Lightning-latauskotelolla) ja AirPods Max ‑kuulokkeet sekä langattomat Beats-kuulokkeet käyttävät Applen AAC Bluetooth -koodekkia erinomaisen äänenlaadun varmistamiseen. Bluetooth-yhteydet eivät kuitenkaan ole häviöttömiä.

AirPods Pro (2. sukupolvi) ‑kuulokkeet MagSafe-latauskotelolla (USB-C) käyttävät omaa langatonta ääniprotokollaa, joka voi tuottaa häviötöntä ääntä erittäin alhaisella viiveellä, kun kuulokkeet on liitetty Apple Vision Pron laitepariksi.

Voinko kuunnella häviötöntä ääntä Bluetooth-yhteyden kautta?

Siirrämme musiikin häviöttömällä äänenpakkauksella iPhoneen, iPadiin, Maciin ja Apple TV:hen. Häviötön ääni toistetaan normaalisti Bluetooth-kaiuttimien ja -kuulokkeiden kautta. Bluetooth-yhteydet eivät kuitenkaan tue häviötöntä ääntä.

Voinko kuunnella häviötöntä ääntä Applen Lightning–3,5-mm-kuulokeliitäntä-sovittimella?

Kyllä. Lightning–3,5-mm-kuulokeliitäntä-sovitin Siinä on DA-muunnin, joka tukee 24 bitin ja 48 kHz:n häviötöntä ääntä.

Voinko kuunnella häviötöntä ääntä AirPods Maxin Lightning–3,5-mm-ääniliitäntäkaapelilla?

Lightning–3,5-mm-ääniliitäntäkaapeli AirPods Maxin voi liittää äänenlaadultaan erinomaisia Lossless- ja Hi-Res Lossless -tallenteita toistaviin laitteisiin. Kaapelissa olevan AD-muuntimen vuoksi äänentoisto ei kuitenkaan ole täysin häviötöntä.

Mitä sisältöjä ei ole saatavilla häviöttömässä äänimuodossa?

• Radiolähetyksiä

• Apple Music 1-, Apple Music Hits- ja Apple Music Country -palvelujen reaaliaikaisia radio- ja tilaussisältöjä

• Musiikkivideoita

Voinko ladata iTunes-ostokseni häviöttömässä muodossa uudelleen?

Jos tilaat Apple Musicin, voit ladata musiikin häviöttömässä muodossa vain Apple Music -valikoimasta.

Voinko kuunnella häviötöntä ääntä CarPlayn avulla?

Voit kuunnella häviötöntä ääntä CarPlayn avulla käyttämällä USB-liitäntää. Häviöttömän äänen striimaus autossa mobiiliverkon kautta kuluttaa huomattavasti enemmän dataa.

Apple Musicin saatavuus voi vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Katso saatavuus maassasi tai alueellasi.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.