Yksityisten Wi-Fi-osoitteiden käyttäminen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple Watchissa

Tietosuojan parantamiseksi laitteesi käyttää eri MAC-osoitetta jokaisessa Wi-Fi-verkossa.

Tietoja yksityisistä Wi-Fi-osoitteista

Wi-Fi-verkkoihin liittyminen yksityisellä Wi-Fi-osoitteella

Ominaisuuden poistaminen käytöstä tai ottaminen käyttöön yksittäisessä verkossa

Tietoja yksityisistä Wi-Fi-osoitteista

Laitteen on Wi-Fi-verkossa kommunikointia varten tunnistauduttava verkossa käyttämällä Media Access Control (MAC) -osoitteeksi kutsuttua yksilöllistä verkko-osoitetta. Jos laite käyttää aina samaa Wi-Fi-verkon MAC-osoitetta kaikissa verkoissa, verkko-operaattorit ja muut verkon tarkkailijat voivat ajan myötä helpommin yhdistää kyseisen osoitteen laitteen verkkotoimintaan ja sijaintiin. Tämä mahdollistaa eräänlaisen käyttäjien seurannan tai profiloinnin, ja se koskee kaikkia laitteita kaikissa Wi-Fi-verkoissa.

iOS 14-, iPadOS 14- ja watchOS 7 -versioista alkaen laitteesi parantaa tietosuojaa käyttämällä kussakin Wi-Fi-verkossa eri MAC-osoitetta. Tämä yksilöllinen MAC-osoite on laitteesi yksityinen Wi-Fi-osoite, jota se käyttää vain kyseisessä Wi-Fi-verkossa.

Joissakin tapauksissa laitteesi vaihtaa yksityisen Wi-Fi-osoitteensa:

• Jos poistat kaiken sisällön ja kaikki asetukset tai nollaat laitteen verkkoasetukset, laite käyttää eri osoitetta seuraavalla kerralla kun se muodostaa yhteyden kuhunkin verkkoon.

• Jos laitteesi ei ole liittynyt verkkoon kuuteen viikkoon, se käyttää iOS 15-, iPadOS 15- ja watchOS 8 -versioista alkaen eri yksityistä osoitetta, kun se seuraavan kerran muodostaa yhteyden kyseiseen verkkoon. Jos määrität laitteen unohtamaan verkon, se unohtaa myös verkossa käyttämänsä yksityisen osoitteen, ellei edellisestä kerrasta, kun laite määritettiin unohtamaan verkko, ole kulunut alle kaksi viikkoa.

Liittyminen Wi-Fi-verkkoihin yksityisellä Wi-Fi-osoitteella

Voit muodostaa yhteyksiä Wi-Fi-verkkoihin tavalliseen tapaan. Yksityisen Wi-Fi-osoitteen käyttö ei vaikuta siihen, miten useimpiin Wi-Fi-verkkoihin liitytään.

Jos verkko ei salli laitteesi liittymistä tai jos se ei salli verkon tai internetin käyttöä liittymisen jälkeen, voit poistaa yksityisen osoitteen käytöstä kyseisessä Wi-Fi-verkossa noudattamalla seuraavia ohjeita.

Asetuksen laittaminen päälle tai pois päältä verkolle

Laitteesi käyttää oletusarvoisesti yksityistä Wi-Fi-osoitetta. Jos haluat parantaa tietosuojaa, jätä asetus päälle kaikissa sitä tukevissa verkoissa.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa Asetukset-appi ja napauta sitten Wi-Fi.

2. Napauta verkon vieressä olevaa lisätietopainikettaNo alt supplied for Image.

3. Ota Yksityinen Wi-Fi-osoite käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla. Jos laitteesi liittyi verkkoon käyttämättä yksityistä osoitetta, tietosuojavaroituksessa annetaan syy.

On iPhone, turn Private Wi-Fi Address on or off in the Settings app

Apple Watch

1. Avaa Asetukset-appi ja napauta sitten Wi-Fi.

2. Napauta sen verkon nimeä, johon liityit. Jos et ole vielä liittynyt verkkoon, pyyhkäise vasemmalle verkon nimen kohdalla ja napautaMore buttonNo alt supplied for Image.

On Apple Watch, open the Wi-Fi settings
  3. Ota Yksityinen osoite käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla.

On Apple Watch, turn Private Address on or off

Tietoja verkon ylläpitäjille

Jos hallinnoit Wi-Fi-reititintä, joka on määritetty ilmoittamaan sinulle, kun uusi laite liittyy verkkoon, saat ilmoituksen, kun laite liittyy verkkoon yksityisellä osoitteella ensimmäisen kerran.

Yritysten ja muiden organisaatioiden on ehkä päivitettävä Wi-Fi-verkon suojaus yksityisten osoitteiden käyttöä varten. Ne voivat myös käyttää MDM:llä määritettyä verkkoprofiilia Yksityinen osoite -asetuksen laittamiseksi pois päältä rekisteröidyille laitteille, jotka liittyvät yrityksen tai organisaation Wi-Fi-verkkoon. Lisätietoja yksityisistä Wi-Fi-osoitteista ja yritysverkoista.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.