macOS 10.14 Mojaven asentaminen malleihin Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli) ja Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli)

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit valmistella Mac Pron (vuoden 2010 puoliväli) tai Mac Pron (vuoden 2012 puoliväli) macOS Mojavea varten.

macOS Mojave edellyttää näytönohjainta, joka tukee Metalia eli Applen tekniikkaa, jonka avulla järjestelmä ja ohjelmat voivat tehokkaasti hyödyntää nykyisten näytönohjaimien (GPU:t) ominaisuuksia. Applen malleissa Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli) ja Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli) tarjoamat näytönohjaimet eivät tue Metalia, joten näiden järjestelmien näytönohjaimet täytyy päivittää macOS Mojaven asennusta varten.

Ennen kuin päivität macOS Mojaven näihin Mac Pro -malleihin, niihin täytyy päivittää macOS High Sierra 10.13.6 ja sitten varmistaa, että näytönohjain on yhteensopiva. Lisäksi FileVault pitää ehkä poistaa käytöstä.

Päivitä macOS High Sierra 10.13.6:een

Käytä ensin Macin App Storea ja päivitä käyttöjärjestelmä macOS High Sierra 10.13.6:een. Älä päivitä Mac Prota (vuoden 2010 puoliväli) tai Mac Prota (vuoden 2012 puoliväli) suoraan macOS Mojaveen macOS-versiosta, joka on vanhempi kuin 10.13.6.

Varmista näytönohjaimen ja Mojaven yhteensopivuus

Tarkista seuraavaksi, onko Mac Pron näytönohjain yhteensopiva. Voit selvittää Järjestelmän tiedot -ohjelman avulla, mikä näytönohjain Macissa on:

1. Paina optionäppäintä ja pidä sitä painettuna samalla, kun siirryt kohtaan Omenavalikko () > Järjestelmän tiedot.

2. Valitse sivupalkista Grafiikka/näytöt. Jos näytönohjain on yhteensopiva, Metal-kohdan vieressä lukee Tuettu. Voit myös tarkistaa, onko näytönohjaimen nimi alla olevassa luettelossa.

Seuraavat muiden valmistajien näytönohjaimet ovat Metal-yhteensopivia ja toimivat macOS Mojaven kanssa Mac Prossa (vuoden 2010 puoliväli) ja Mac Prossa (vuoden 2012 puoliväli):

• MSI Gaming Radeon RX 560 128-bit 4GB GDRR5

• SAPPHIRE Radeon PULSE RX 580 8GB GDDR5

• SAPPHIRE Radeon HD 7950 Mac Edition

• NVIDIA Quadro K5000 for Mac

• NVIDIA GeForce GTX 680 Mac Edition

Jotkin muiden valmistajien näytönohjaimet*, jotka perustuvat seuraaviin AMD-näytönohjainten tuoteperheisiin, saattavat myös olla macOS Mojave -yhteensopivia Mac Prossa (vuoden 2010 puoliväli) ja Mac Prossa (vuoden 2012 puoliväli):

• AMD Radeon RX 560

• AMD Radeon RX 570

• AMD Radeon RX 580

• AMD Radeon Pro WX 7100

• AMD Radeon RX Vega 56

• AMD Radeon RX Vega 64

• AMD Radeon Pro WX 9100

• AMD Radeon Frontier Edition

Jos Mac Prosi näytönohjainta ei ole edellisessä luettelossa, sinun pitää asentaa macOS Mojave -yhteensopiva näytönohjain. Jos tarvitset lisää apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

* Muiden valmistajien näytönohjaimet vaihtelevat, joten tarkista oman korttisi toimittajalta tarkemmat yhteensopivuustiedot.

Poista FileVault käytöstä ja asenna macOS Mojave

Kun macOS Mojave käynnistyy, monet muiden valmistajien näytönohjaimet eivät näytä tietoja näytössä, kuten Apple-logoa ja käynnistyksen etenemispalkkia. Tämän takia et voi kirjautua FileVaultia käyttävään järjestelmään, valita toista käynnistyslevyä ennen macOS:n käynnistymistä Macissa tai suorittaa eräitä laitteiston vianmäärityksiä.

Sinun tarvitsee poistaa FileVault käytöstä ja sitten noudattaa ohjeita macOS Mojaven lataamiseksi ja asentamiseksi Mac Prohon.

Lisätietoja

Jos Macissasi on useampi kuin yksi taltio, johon macOS on asennettu, sinun tarvitsee käyttää Järjestelmäasetusten Käynnistyslevy-paneelia vaihtaaksesi käyttöjärjestelmästä toiseen. Näissä Mac Pro -malleissa ei voi valita käyttöjärjestelmää pitämällä optionäppäintä painettuna uudelleenkäynnistyksen aikana.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.