Järjestelmän tiedot Macissa

Järjestelmän tiedot -apissa näet yhteenvedon Macisi laitteita, ohjelmistoja ja verkkoa koskevista tiedoista.

Järjestelmän tiedot -appi sisältää yksityiskohtaiset tekniset tiedot ja muita tietoja Macisi laitteista ja ohjelmistoista, myös verkosta ja ulkoisista laitteista. Joissakin OS X:n versioissa apin nimi on Järjestelmän kuvaus.

Valitse Omenavalikko  > Tietoja tästä Macista. Tämä avaa yleiskuvauksen Macistasi, josta käyvät ilmi muun muassa Macin malli, prosessori, muisti, sarjanumero ja macOS-versio. Jos haluat tarkastella Järjestelmän tiedot -apin tietoja tarkemmin, klikkaa Järjestelmäraportti-painiketta.

Voit avata Järjestelmän tiedot suoraan pitämällä optionäppäintä painettuna ja valitsemalla Omenavalikko  > Järjestelmän tiedot. Voit etsiä Järjestelmän tiedot myös Spotlightin avulla tai avata sen Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.

Järjestelmän tiedot avaa Macin järjestelmäraportin:

Valitsemalla kohteet sivupalkista voit tarkastella kunkin kohteen tietoja. Esimerkki:

• Laitteisto-osiossa näkyy Macin sarjanumero.
  • Muisti-osiossa näkyy, kuinka paljon RAM-muistia on asennettu kuhunkin sisäiseen muistipaikkaan.
  • Ohjelmisto-osiossa näkyy, mitä käynnistyslevyä (käynnistystaltiota) Mac käyttää.
  • Verkko-osiossa näkyy erilaisia tietoja, kuten IP-osoite, macOS:n palomuurin sallimat yhteydet ja lähellä olevien Wi-Fi-verkkojen signaalin voimakkuus.

Lisätietoja

• Jos haluat, että Järjestelmän tiedot lukee sarjanumeron ääneen, valitse Tiedosto > Sano sarjanumero.
  • Jos haluat tallentaa järjestelmäraportista kopion, valitse Tiedosto > Tallenna.
  • Jos haluat lisätietoja Järjestelmän tiedot -apista, valitse Ohje > Järjestelmän tiedot -ohje.