Järjestelmän tiedot Macissa

Järjestelmän tiedot -ohjelmassa näet yhteenvedon Macisi laitteita, ohjelmistoja ja verkkoa koskevista tiedoista.

Järjestelmän tiedot sisältää yksityiskohtaiset tekniset tiedot ja muita tietoja Macisi laitteista ja ohjelmistoista, myös verkosta ja ulkoisista laitteista. Joissakin OS X:n versioissa ohjelman nimi on Järjestelmän kuvaus.

Valitsemalla Omenavalikko () > Tietoja tästä Macista saat yleiskuvan Macistasi. Tiedoista käyvät ilmi muun muassa Macin malli, prosessori, muisti, sarjanumero ja macOS-versio. Jos haluat tarkastella Järjestelmän tiedot -ohjelman tietoja tarkemmin, klikkaa Järjestelmäraportti-painiketta.

Voit avata Järjestelmän tiedot suoraan pitämällä optionäppäintä painettuna ja valitsemalla Omenavalikko () > Järjestelmän tiedot. Voit etsiä Järjestelmän tiedot myös Spotlightin avulla tai avata sen Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.

Järjestelmän tiedot avaa Macin järjestelmäraportin:

Valitsemalla kohteet sivupalkista voit tarkastella kunkin kohteen tietoja. Esimerkiksi Laitteisto-osassa näet Macin sarjanumeron, Muisti-osassa näet sen, kuinka paljon RAM-muistia kuhunkin Macin sisäiseen muistipaikkaan on yhteensä asennettu, ja Ohjelmisto-osassa näet sen, mitä käynnistyslevyä Macisi käyttää. Verkko-osasta ja Verkkotyökalun avulla saat lisätietoja verkostasi.

Jos haluat, että Järjestelmän tiedot lukee sarjanumeron ääneen, valitse Tiedosto > Sano sarjanumero.

Jos haluat tallentaa järjestelmäraportista kopion, valitse Tiedosto > Tallenna.

Jos haluat lisätietoja Järjestelmän tiedot -ohjelmasta, valitse Ohje > Järjestelmän tiedot -ohje.