macOS Mojaveen päivittäminen

Lue ohjeet macOS Mojaven, uusimman Mac-käyttöjärjestelmäversion, lataamiseen ja asentamiseen.

Kun päivität macOS Mojaveen, saat käyttöösi monia ammattikäyttäjien inspiroimia uusia ominaisuuksia, jotka on silti suunniteltu kaikkia varten. Keskity tehokkaammin työhösi Tummassa tilassa. Järjestele tiedostot automaattisesti Pinot-ominaisuudella. Ota useammanlaisia näyttökuvia vähemmällä vaivalla. Kokeile neljää uutta vakio-ohjelmaa ja perehdy syvemmin uudelleen suunniteltuun App Storeen. Nyt saat enemmän irti jokaisesta klikkauksesta. Parasta on kuitenkin se, että päivittäminen on ilmaista ja helppoa.

Tarkista yhteensopivuus

Voit päivittää macOS Mojaveen OS X Mountain Lionista tai uudemmasta, jos käytössäsi on jokin seuraavista Mac-malleista. Macissa täytyy lisäksi olla vähintään 2 Gt muistia ja 12,5 Gt tyhjää tallennustilaa tai päivittäessäsi OS X Yosemitesta tai vanhemmista vähintään 18,5 Gt tallennustilaa.

MacBook (alkuvuosi 2015 ja uudemmat)
MacBook Air (vuoden 2012 puoliväli ja uudemmat)
MacBook Pro (vuoden 2012 puoliväli ja uudemmat)
Mac mini (loppuvuosi 2012 ja uudemmat)
iMac (loppuvuosi 2012 ja uudemmat)
iMac Pro (kaikki mallit)
Mac Pro, joka on julkaistu loppuvuodesta 2013, sekä vuosien 2010 ja 2012 puolivälin mallit, joissa on suositeltu Metal-yhteensopiva näytönohjain

Löydät tiedot Mac-tietokoneen mallista, muistista, tallennustilasta ja macOS-versiosta valitsemalla Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista. Jos Mac ei ole yhteensopiva macOS Mojaven kanssa, asentaja ilmoittaa siitä.

Ota varmuuskopio

Sinun kannattaa varmuuskopioida Macisi ennen minkään päivityksen asentamista. Time Machinella se onnistuu helposti, mutta käytettävissä on muitakin varmuuskopiointitapoja. Lue, miten voit varmuuskopioida Macisi.

Varmista yhteydet

macOS:n lataamiseen ja asentamiseen kuluu aikaa, joten varmista, että internet-yhteytesi on luotettava. Jos käytät kannettavaa Mac-tietokonetta, kytke se verkkovirtaan.

Lataa macOS Mojave

Avaa App Storen macOS Mojave -sivu tämän linkin avulla: Hanki macOS Mojave. Lataa ohjelmisto sitten klikkaamalla Hae-painiketta.

Aloita asentaminen

Kun lataus on valmis, asentaja avautuu automaattisesti.

Valitse Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Asennus saattaa olla helpointa aloittaa illalla, jotta se voi tapahtua tarvittaessa yön aikana.

Jos asentaja pyytää lupaa aputyökalun asentamiseen, anna ylläpitäjän nimi ja salasana, joilla kirjaudut Maciisi, ja klikkaa sitten Lisää apuohjelma.

macOS Mojave -asennusikkuna

Anna asennuksen valmistua

Anna asennuksen valmistua asettamatta Macia nukkumaan tai sulkematta sen kantta. Mac saattaa käynnistyä uudelleen, näyttää edistymispalkin tai tyhjän näytön useita kertoja sekä macOS:n että liittyvien Mac-laiteohjelmistoon tehtävien päivitysten aikana.

Pysy ajan tasalla

macOS Mojaven asennuksen jälkeen sinulle ilmoitetaan, kun macOS Mojavelle on saatavana päivityksiä. Voit myös hakea päivityksiä manuaalisesti. Lue, miten voit pitää macOS Mojaven ajan tasalla.

Voit myös hankkia macOS Mojaven automaattisesti

Jos käytät OS X El Capitanin versiota 10.11.5 tai uudempaa ja olet valinnut App Storen asetuksissa tuoreiden päivitysten latauksen, Mojave latautuu kätevästi taustalla, minkä ansiosta päivittäminen on entistäkin helpompaa. Sinulle ilmoitetaan, kun Mojave on valmis asennettavaksi. Aloita valitsemalla Asenna.

Vaihtoehtoisesti voit hylätä ilmoituksen ja asentaa Mojaven myöhemmin. Kun olet valmis suorittamaan asennuksen, avaa Ohjelmat-kansion tiedosto nimeltä Asenna macOS Mojave. Voit myös poistaa asentajan vetämällä sen roskakoriin.

Lue lisää