macOS High Sierran lataaminen

Voit ladata ja asentaa macOS High Sierran Mac App Storesta järjestelmävaatimukset täyttävään Mac-tietokoneeseen.

Tukeeko Macisi High Sierraa?

High Sierra edellyttää jotakin seuraavista Mac-malleista ja macOS-versioista. Päivitys edellyttää myös vähintään 2 Gt muistia ja 14,3 Gt tallennustilaa.*

• macOS Sierra
  • OS X El Capitan
  • OS X Yosemite
  • OS X Mavericks
  • OS X Mountain Lion

* Kun päivitys on valmis, macOS High Sierra vie noin 1,5 Gt enemmän tallennustilaa kuin macOS Sierra 10.12.6. Voit tarkistaa mallin, muistin, tallennustilan ja macOS-version valitsemalla Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista.

High Sierran hankkiminen App Storesta

Mac kannattaa varmuuskopioida ennen päivittämistä. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa App Store -ohjelma Macissa.
  2. Etsi macOS High Sierra App Storesta tai siirry suoraan macOS High Sierra -sivulle.
  3. Valitse High Sierra -sivun Lataa-painike. Ohjelmat-kansioon ladataan tiedosto nimeltä Asenna macOS High Sierra.
  4. Kun lataus on valmis, asennusohjelma käynnistyy automaattisesti. Valitse Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
    Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään ylläpitäjän nimellä ja salasanalla, jotta aputyökalu voidaan asentaa. Jatka sitten klikkaamalla Lisää apuohjelma.

High Sierran hankkiminen automaattisena latauksena

Jos käytössä on OS X El Capitan 10.11.5 tai uudempi, High Sierra latautuu kätevästi taustalla, minkä ansiosta Macin päivittäminen on entistäkin helpompaa. Kun lataus on suoritettu, saat ilmoituksen siitä, että High Sierra on valmis asennusta varten. Aloita valitsemalla ilmoituksesta Asenna.

Jos haluat asentaa High Sierran myöhemmin, ohita ilmoitus. Voit asentaa sen milloin tahansa avaamalla tiedoston nimeltä Asenna macOS High Sierra Ohjelmat-kansiosta, Launchpadista tai Spotlightista. Voit myös poistaa asentajan vetämällä sen roskakoriin. Voit aina hakea sen uudelleen App Storesta.

Lisätietoja

• Mac saattaa käynnistyä uudelleen useita kertoja asennuksen aikana. Tämän jälkeen se suorittaa alustavia käyttöönottotehtäviä taustalla. Niiden aikana esimerkiksi Spotlight tai Mail saattavat näyttää toimivan tavallista hitaammin.
  • Jos olet aiemmin ladannut El Capitanin, Yosemiten, Mavericksin tai jonkin muun aiemman macOS-version, voit ladata sen uudelleen App Storen Ostetut-välilehdeltä. Lue, miten voit ladata Sierran, joka on edellinen macOS-versio.