macOS Big Suriin päivittäminen

Lue ohjeet macOS Big Surin, uusimman Mac-käyttöjärjestelmäversion, lataamiseen ja asentamiseen.

macOS Big Sur vie maailman edistyksellisimmän tietokonekäyttöjärjestelmän tehot ja tyylikkyyden aivan uudelle tasolle. Uusi viimeistelty ulkoasu tekee Macin käytöstä upean kokemuksen. Pääset nauttimaan kaikkien aikojen suurimmasta Safari-päivityksestä. Tutustu Karttojen ja Viestien uusiin ominaisuuksiin. Saat myös lisää läpinäkyvyyttä yksityisyydensuojaasi.

Tarkista yhteensopivuus

macOS Big Surin kanssa yhteensopivat tietokoneet:

MacBook (2015 ja uudemmat)
MacBook Air (2013 ja uudemmat)
MacBook Pro (loppuvuosi 2013 ja uudemmat)
Mac mini (2014 ja uudemmat)
iMac (2014 ja uudemmat)
iMac Pro
Mac Pro (2013 ja uudemmat)
Katso yhteensopivien tietokoneiden täydellinen luettelo.

Jos olet päivittämässä macOS Sierrasta tai uudemmasta, macOS Big Sur vaatii päivitystä varten 35,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa. Jos olet päivittämässä aiemmasta versiosta, macOS Big Sur vaatii jopa 44,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa. Jos haluat päivittää OS X Mountain Lionista, päivitä ensin OS X El Capitaniin ja sitten macOS Big Suriin.

Tee varmuuskopio

Sinun kannattaa varmuuskopioida Macisi ennen minkään päivityksen asentamista. Time Machinella se onnistuu helposti, mutta käytettävissä on muitakin varmuuskopiointitapoja. Lue, miten voit varmuuskopioida Macisi.

Varmista yhteydet

macOS:n lataamiseen ja asentamiseen kuluu aikaa, joten varmista, että internet-yhteytesi on luotettava. Jos käytät kannettavaa Mac-tietokonetta, kytke se verkkovirtaan.

Lataa macOS Big Sur

Jos käytät macOS Mojavea tai uudempaa, hanki macOS Big Sur ohjelmistopäivityksenä: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ohjelmiston päivitys.

Voit myös avata App Storen macOS Big Sur -sivun klikkaamalla tätä linkkiä: Hanki macOS Big Sur. Klikkaa sitten Hae-painiketta tai iCloud-latauskuvaketta.

Aloita asentaminen

Kun lataus on valmis, asentaja avautuu automaattisesti.

Valitse Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Asennus saattaa olla helpointa aloittaa illalla, jotta se voi tapahtua tarvittaessa yön aikana.

Jos asentaja pyytää lupaa aputyökalun asentamiseen, anna ylläpitäjän nimi ja salasana, joilla kirjaudut Maciisi, ja klikkaa sitten Lisää apuohjelma.

Anna asennuksen valmistua

Anna asennuksen valmistua asettamatta Macia nukkumaan tai sulkematta sen kantta. Mac saattaa käynnistyä uudelleen, näyttää edistymispalkin tai tyhjän näytön useita kertoja sekä macOS:n että liittyvien Mac-laiteohjelmistoon tehtävien päivitysten aikana.

Pysy ajan tasalla

macOS Big Surin asentamisen jälkeen saat ilmoituksen aina, kun macOS Big Suriin on saatavana päivityksiä. Voit myös tarkistaa päivitysten saatavuuden käyttämällä Ohjelmiston päivitystä: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ohjelmiston päivitys.

Tai hanki macOS Big Sur automaattisesti

Jos käytössäsi on OS X El Capitanin versio 10.11.5 tai uudempi ja olet valinnut App Storen tai Ohjelmiston päivityksen asetuksissa saatavilla olevien uusien päivitysten latauksen, macOS Big Sur latautuu kätevästi taustalla, minkä ansiosta päivittäminen on entistäkin helpompaa. Saat ilmoituksen, kun macOS Big Sur on valmis asennettavaksi. Aloita klikkaamalla Asenna tai ohita ilmoitus, jos haluat asentaa myöhemmin. Kun olet valmis suorittamaan asennuksen, avaa Apit-kansion tiedosto nimeltä Asenna macOS Big Sur.

Lisätietoja

• Jos asentajassa näkyy luettelo apeista, joita ei ole optimoitu Macillesi, lue lisää 32-bittisten appien yhteensopivuudesta ja valitse sitten, haluatko jatkaa asennusta.
  • Saat vahvimman suojauksen ja uusimmat ominaisuudet päivittämällä macOS Big Suriin. Jos koneessasi on laitteita tai ohjelmistoja, jotka eivät ole yhteensopivia macOS Big Surin kanssa, voit ehkä asentaa macOS:n aiemman version.
  • Voit myös käyttää macOS:n palautustoimintoa ja asentaa tällä hetkellä käyttämäsi macOS-version uudelleen, päivittää uusimpaan yhteensopivaan macOS-versioon tai asentaa Macisi mukana toimitetun macOS-version.