iPhone 14 Pro: Akku

Ennen kuin aloitat

Varoitus

• Akun saa vaihtaa vain teknikko, jolla on riittävää osaamista ja kokemusta elektronisten laitteiden korjaamisesta. Virheellinen akun vaihto, osien väärä käsittely tai annettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa tulipalon, henkilövahinkoja, tietojen menettämisen tai laitteen, osien tai muun omaisuuden vaurioitumisen.

• Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• 6,1 tuuman korjausalusta

• akkupuristin

• ESD-turvallinen puhdistusliuos

• ESD-suojatut pinsetit

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

• lämpösuojatut käsineet

• nailontikku (musta tikku)

• suojalasit sivusuojilla

• hiekkaa

• hiekkasäiliö

Vaara

Älä koske TrueDepth-kamerakokoonpanoon tai sen lähellä oleviin osiin linssien vahingoittumisen välttämiseksi.

Vaara

Tämä toimenpide vaatii järjestelmän määrityksen System Configuration -ohjelmalla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration ohjeiden mukaan.

Irrottaminen

1. Aseta kotelo korjausalustalle siten, että Lightning-liitin on aukkoon päin.

2. Tartu akun vasemman alakulman liimakiinnitykseen ESD-suojatuilla pinseteillä. Irrota liimakiinnitys akusta varovasti.

• Huomautus: Akussa on kolme liimakiinnitystä.

•  Varoitus: Älä naarmuta tai puhkaise akkua pinseteillä.

3. Pidä iPhonea paikallaan. Jatka liimakiinnityksen irrottamista akusta ESD-suojatuilla pinseteillä.

• Tärkeää: Irrota liimakiinnitys akusta kokonaan, ennen kuin kierrät sen pinsettien ympärille.

4. Pidä pinsettejä lähellä akkua ja samansuuntaisesti sen kanssa. Kierrä, kunnes näet valkoista liimanauhaa pinseteissä.

• Tärkeää: Älä vedä pinsettejä, ennen kuin valkoinen liima on kiertynyt niiden ympärille.

5. Vedä sitten pinsettejä iPhonen alaosan Lightning-liitäntää kohti ja jatka liiman kiertämistä ja vetämistä, kunnes olet irrottanut koko liimanauhan.

•  Varoitus: Älä vedä liimanauhaa osia tai ruuveja vasten.

• Tärkeää: Jos akun liimanauha tai liimakiinnitys katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä. Kierrä liimaa pinsettien ympärille ja toista vaiheet 4 ja 5. Jos et näe enää liimaa, jatka vaiheeseen 6.

6. Tartu akun oikean alakulman liimakiinnitykseen ESD-suojatuilla pinseteillä. Irrota liimakiinnitys akusta varovasti.

7. Irrota akun oikean alakulman liimanauha toistamalla vaiheet 3–5. Jos poistat kaiken liiman, jatka vaiheeseen 8.

• Tärkeää: Jos akun liimanauha tai liimakiinnitys katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä. Kierrä liimaa pinsettien ympärille ja toista vaiheet 4 ja 5. Jos et näe enää liimaa, jatka vaiheeseen 8.

8. Käännä korjausalustaa.

9. Pidä iPhonea paikallaan. Irrota yksi liimakiinnitys akun yläosasta varovasti ESD-suojatuilla pinseteillä.

10. Kierrä pinsettejä kääriäksesi liiman pinsettien ympärille.

• Tärkeää: Pidä pinsettejä akun lähellä ja samansuuntaisesti akun kanssa samalla kun kierrät.

11. Pidä pinsettejä lähellä akun ja kameran suojakotelon välistä kanavaa ja samansuuntaisesti sen kanssa. Jatka pinsettien kiertämistä hitaasti, kunnes olet poistanut koko liimanauhan.

• Tärkeää: Jos akun liimanauha tai liimakiinnitys katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä. Kierrä liimaa pinsettien ympärille ja toista vaihe 11. Jos et näe enää liimaa, jatka vaiheeseen 12.

12. Jos kaikki kolme akun liimanauhaa on poistettu kokonaan, jatka vaiheeseen 14. Jos ainakin yksi liimanauha on irrotettu kokonaan, jatka vaiheeseen 13.

•  Varoitus: Jos kaikki kolme liimanauhaa katkeavat etkä enää saa niistä otetta, älä yritä irrottaa akkua väkisin. Keskeytä korjaus. Löydät huoltovaihtoehdot osoitteesta support.apple.com/fi-fi/repair.

13. Työnnä mustan tikun litteä pää ainoastaan yhteen työntökohtaan kuvan osoittamalla tavalla. Varmista, että työnnät mustan tikun kohtaan, josta akun liimanauha on irrotettu kokonaan. Älä työnnä mustaa tikkua kohtaan, jossa akun liimakiinnitys tai liimanauha on katkennut.

•    Varoitus: Älä vaurioita joustavia kaapeleita, kun irrotat akkua kotelosta mustalla tikulla. Älä raaputa, revi, riko tai muuten vahingoita polyesterikalvoa tai muita alueita. Jos vaurioita ilmenee, vaihda iPhone.

14. Nosta akkua mustalla tikulla vain sen verran, että musta tikku ulottuu akun alle.

•  Vaara: Vaurioiden välttämiseksi älä paina mustaa tikkua kotelon reunaa vasten, kun nostat akkua.

15. Nosta akku pois kotelosta. Tarkista sitten, ettei kotelossa ole vaurioita. Jos kotelo on vaurioitunut, vaihda iPhone.

Kokoaminen

1. Asenna Taptic Engine  takaisin paikalleen.

2. Asenna alakaiutin takaisin paikalleen.

3. Pyyhi sitten jäljellä oleva liima kotelosta sinisellä merkityltä alueelta etanoli- tai IPA-liinoilla.

•  Vaara: Älä käytä etanoli- tai IPA-liinoja punaisella merkityillä alueilla. Etanoli tai isopropyylialkoholi voi vahingoittaa polyesterikalvoa ja langatonta latausyksikköä.

•  Varoitus: Tarkista, että kotelossa ei ole irrallisia tai ylimääräisiä ruuveja tai pieniä osia, sillä ne voivat vahingoittaa akkua ja aiheuttaa vaaran.

4. Irrota vaaleanpunainen suojakalvo uuden akun alapuolelta.

• Tärkeää: Älä irrota akun suojusta akun yläosasta vielä.

5. Pidä akkua kotelon päällä suojakalvo ylöspäin. Kohdista akun pohja alakaiuttimen (1) kanssa ja oikea reuna kotelon (2) kanssa. Laske sitten akku koteloon.

• Huomautus: Uuden akun suojus voi näyttää erilaiselta, mutta suoritettavat vaiheet ovat samat.

6. Korjausalustan keskellä on kaksi aukkoa. Aseta korjausalusta ja kotelo akkupuristimeen siten, että vasen kolo on tapin kohdalla kuvan osoittamalla tavalla.

7. Laske sitten tela akun päälle kääntämällä akkupuristimen yläosan punaista vipua.

8. Liu'uta korjausalustaa edestakaisin akkupuristimen läpi kolme kertaa, jotta akku kiinnittyy koteloon.

9. Käännä vipu yläasentoon.

10. Aseta korjausalusta ja kotelo akkupuristimeen siten, että oikea kolo on tapin kohdalla.

11. Käännä vipu ala-asentoon.

12. Liu'uta korjausalustaa edestakaisin akkupuristimen läpi kolme kertaa, jotta akku kiinnittyy koteloon.

13. Käännä vipu yläasentoon.

14. Irrota korjausalusta akkupuristimesta.

15. Pidä kiinni akun suojakalvon reunoista. Irrota suojakalvo akusta vetämällä suojakalvon irrotuskielekkeistä.

• Tärkeää: Älä paina sen kielekkeen päältä, jonka irrotat.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen:

Varoitus

Ravista iPhonea kevyesti. Jos akku kuulostaa irtonaiselta, irrota näyttö ja akku. Suorita sitten akun kokoaminen loppuun toisella uudella akulla.

Tärkeää

Uutta akkua ei ole ladattu. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lataa laitetta muutama minuutti.

Varoitus

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration asettamalla laite vianmääritystilaan. Napauta Aloita istunto ja seuraa näytön ohjeita.

• Voit yrittää suorittaa System Configurationin vain kerran. Jos suorittaminen keskeytyy, peruuntuu tai siinä tapahtuu virhe, laitteessa näkyy viesti, jossa sinua neuvotaan ottamaan yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.