iPhone – johdanto

Tämä opas sisältää tekniset ohjeet iPhonen aitojen Apple-osien vaihtamiseen. Opas on tarkoitettu yksittäisille teknikoille, joilla on tarvittava osaaminen, kokemus ja työkalut elektronisten laitteiden korjaamiseen.

Tärkeää

• Lue ensin korjausopas kokonaisuudessaan. Jos sinusta tuntuu, että et osaa tehdä korjauksia tämän oppaan ohjeiden mukaisesti, älä aloita mitään korjaustoimia.

• Käytä aina tämän oppaan uusinta versiota, joka on saatavana osoitteesta support.apple.com/fi_FI/manuals/iphone.

Varoitus

Jos et noudata korjausohjeita tai käytä aitoja Apple-osia tai oikeita työkaluja, tämä voi aiheuttaa tulipalon tai muita turvallisuusongelmia ja johtaa henkilövahinkoon tai kuolemaan.

Varoitus

Jos et noudata korjausohjeita tai et käytä aitoja Apple-osia tai oikeita työkaluja, iPhone, osat tai muu omaisuus voi vaurioitua tai laitteen toimivuus tai vedenkestävyys voi vaarantua.

Takuutiedot

Muiden kuin Applen tai Applen valtuuttaman huoltoliikkeen tekemän korjauksen aiheuttamat vahingot tai vauriot eivät kuulu Applen takuun tai AppleCare-sopimusten piiriin. Tällaiset vauriot voivat aiheuttaa sen, että tulevista korjauksista veloitetaan takuun ulkopuolisen korjauksen hinta tai että Apple tai Applen valtuuttamat huoltoliikkeet eivät enää ota laitetta korjattavakseen jatkossa.

Työkalut ja osat

Laitteistotyökalut

Applen työkalut on suunniteltu siten, että ne tarjoavat asianmukaisen lämmön, voiman ja vääntömomentin korjauksissa ja että ne kestävät vaativaa ammattikäyttöä.

• Lämmitettävä näytön irrotustyökalu pehmentää kiinnitysliiman, jolloin näyttö voidaan irrottaa kotelosta. Irrotustyökalua käytetään laitteen mittojen mukaan suunnitellun lämmitettävän näyttötaskun kanssa.

• Näyttöpuristin taas antaa sopivan määrän puristusvoimaa uuden liimakiinnityksen varmistamiseksi näytön asennuksen aikana. Näyttöpuristinta käytetään yhdessä korjausalustan ja näytön liimapuristinlevyn kanssa, joka on suunniteltu laitteen mittojen mukaan.

• Akkupuristin antaa sopivan määrän puristusvoimaa uuden liimakiinnityksen varmistamiseksi akun asennuksen aikana. Akkupuristinta käytetään yhdessä korjausalustan kanssa, joka on suunniteltu laitteen mittojen mukaan.

Työkalujen ja osien tilaaminen

Voit tutustua aitojen Apple-osien ja työkalujen tilausohjeisiin osoitteessa support.apple.com/self-service-repair. Anna ostoprosessin yhteydessä korjausoppaan tunnus, jonka löydät sisällysluettelosivun alareunasta. Näin osoitat, että olet lukenut tämän korjausoppaan kokonaisuudessaan, ja vakuutat, että sinulla on riittävä osaaminen ja kokemus korjauksen suorittamiseen.

Ohjelmistotyökalut

Korjauksen lopussa saatetaan edellyttää System Configuration -vaihetta. System Configuration on korjauksen jälkeen suoritettava ohjelmistotyökalu, joka viimeistelee aitojen Apple-osien korjauksen. System Configurationin suorittamisella on useita tarkoituksia, jotka vaihtelevat vaihdetun osan mukaan.

TrueDepth-kamerakokoonpanoa käytetään TrueDepth-kameran korjauksen jälkeen.

Mitä System Configuration tekee?

Miksi se on tärkeä?

Siirtää tehdaskalibrointiarvot

Tietyillä osilla, kuten näytöillä, kameroilla ja ympäristön valoisuuden tunnistimilla, on tietyt kalibrointiarvot, jotka räätälöidään kullekin yksittäiselle osalle valmistuksen aikana. Näiden arvojen siirtäminen varmistaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja laadun korjauksen jälkeen.

Yhdistää Secure Enclaven ja biometriset todennusosat

Emolevyn tai biometrisen todennusosan (Touch ID  tai Face ID ) korjauksen jälkeen laitteen suojaus on varmistettava yhdistämällä biometriset tunnistimet emolevyn Secure Enclaveen.

Varmistaa korjauksen eheyden

Laitteiston korjauksen jälkeen suoritetaan ohjelmistotarkistuksia korjauksen eheyden varmistamiseksi. Korjauksen eheys tarkoittaa sitä, että alkuperäinen Apple-osa on asennettu oikein.

Määrittää langattoman verkon alueen

Alueellisten viestintämääräysten ja -säädösten noudattamiseksi emolevylle on määritettävä langaton alue.

Päivittää laiteohjelmiston

Laiteohjelmiston pitäminen ajan tasalla varmistaa, että laitteessa on kaikki uusimmat suojaus- ja suorituskykyominaisuudet.

System Configurationin vaatimukset

System Configurationilla on esimerkiksi seuraavat vähimmäisvaatimukset:

• iPhonessa on asennettuna iOS:n uusin versio (ei beetaversio).

• Käytettävissä on tehokas Wi-Fi-verkko, joka pystyy lataamaan ja lähettämään 1,0 Mb/s:n nopeudella, alle 400 millisekunnin viipeellä ja alle kahden prosentin pakettihävikillä. System Configurationin suorittaminen kuluttaa dataa arviolta 6–22 Mt.

Jos TrueDepth-kamera vaihdetaan, System Configuration edellyttää myös seuraavia:

• Sinulla on Mac, jossa on asennettuna Apple Service Utilityn uusin versio. Sinun on myös asennettava iPhone Repair – TrueDepth Camera ‑resurssit, jotka löytyvät Apple Service Utilityn Resources (Resurssit) ‑ikkunasta.

• Sinulla on internetyhteys Macille.

• Sinulla on Lightning-kaapeli iPhone 14:lle ja sitä vanhemmille tai USB-C-latauskaapeli iPhone 15:lle.

System Configurationin käynnistäminen

Voit käynnistää System Configurationin kahdella eri tavalla vaihdetusta osasta riippuen:

tai

Katso lisätietoja tämän korjausoppaan yksittäisistä korjausosioista.

Hälytykset

Jos hälytyksiä ei noudateta, se voi johtaa tulipaloon, loukkaantumiseen, tietojen menetykseen tai laitteen, osien tai muun omaisuuden vaurioitumiseen.

Varoitus

Ohjeet henkilövahingon riskin pienentämiseksi

Varoitus

Ohjeet tietojen katoamisen tai laitteen laitteistovaurion riskin pienentämiseksi

Tärkeää

Lisätietoja toimenpiteiden suorittamiseksi oikein, tämä ei ole varoitus