Om nye funktioner i macOS til SMB 2 og 3

Læs mere om, hvilke SMB-funktioner der er blevet tilføjet i de enkelte versioner af macOS.

Denne artikel er beregnet til administratorer af virksomheds- og uddannelsesnetværk.

Microsoft opretter og vedligeholder SMB-protokollen (Service Message Block). Her er nogle af de vigtigste funktioner, der er blevet føjet til Apples implementering af SMB i macOS, når Mac-computeren er en klient. Medmindre andet er angivet, blev hver funktion beskrevet nedenfor introduceret i den angivne version og vedligeholdt i senere versioner.

macOS Catalina 10.15

Funktion

Beskrivelse

Forbedringer af fleksibel pipelining

Pipelining giver mulighed for varierende segmentantal og -størrelser, mens multithreading bevares.

Pipelining skriver eller overfører

Maksimalt antal segmenter: 6

Maksimal segmentstørrelse: 1 MB

Pipelining læser eller downloader

Maksimalt antal segmenter: 6

Maksimal segmentstørrelse: 1,25 MB

Vedvarende brugernavn

Kontinuerligt tilgængelige servere bruger vedvarende brugernavne. Kontinuerligt tilgængelige servere fremstår som en enkelt server, men er i virkeligheden flere knudepunkter, der spejler dataene, så den delte enhed forbliver kontinuerligt tilgængelig. Dette er almindeligt inden for netsky- og klyngeopsætninger. Hvis et knudepunkt bliver utilgængeligt, bruges det vedvarende brugernavn til at oprette forbindelse til et andet knudepunkt.

Justering af Time Machine-serverkrav

Alle servere, der er kontinuerligt tilgængelige, kan bruges til Time Machine-sikkerhedskopier.

Nedprioritering af Netbios-navneopløsning

Navneopløsning bruger nu først Bonjour, derefter DNS og til sidst NetBios. macOS plejede at prioritere Bonjour over NetBios og til sidst DNS.

SMB 1 bruger altid signering

Signering plejede at være valgfri, når man oprettede forbindelse via SMB 1.

macOS Mojave 10.14

Funktion

Beskrivelse

Forbedringer af fleksibel pipelining

Pipelining er nu multithreaded, men bruger et fast antal segmenter med en fast størrelse.

Pipelining skriver eller overfører

Antal segmenter: 4

Segmentstørrelse: 1 MB

Pipelining læser eller downloader

Antal segmenter: 4

Segmentstørrelse: 512 KB

macOS High Sierra 10.13

Funktion

Beskrivelse

Forenklet browsing i Finder

Finder kan indstilles til at gennemse indholdet af mapper hurtigere.

Biblioteksleasing

Biblioteksleasing gør det nemmere for klienten at lagre bibliotekets nummeroplysninger i bufferen.

Arkivleasing

Arkivleasing gør det nemmere for klienten at lagre fildata lokalt i bufferen og åbne filerne igen hurtigt gennem udskudt lukning af arkiver.

Fleksibel pipelining

I stedet for at bruge et bestemt antal segmenter tilpasser macOS dynamisk antallet af segmenter, der overføres eller downloades automatisk, baseret på netværksforhold. macOS tilpasser også automatisk størrelsen på hvert segment, hvilket forbedrer ydeevnen.

Pipelining skriver eller overfører

Maksimalt antal segmenter: 4

Maksimal segmentstørrelse: 512 KB

Pipelining læser eller downloader

Maksimalt antal segmenter: 4

Maksimal segmentstørrelse: 1 MB

masOS Sierra 10.12

Funktion

Beskrivelse

Fast brugernavn v2 og arkivleasing v2

Faste brugernavne og leasing lader en klient genoprette forbindelse til en delt enhed og arbejde videre på et arkiv uden at miste data. Med v2 inden for leasing og faste brugernavne kan genoprettelsesfunktionen indstilles til at bruges mere pålideligt.

Time Machine

macOS kan sikkerhedskopiere til servere, der understøtter de nødvendige funktioner.

macOS El Capitan 10.11

Funktion

Beskrivelse

Belastningsafbalancering af servere via DNS

I nogle miljøer hoster flere servere de samme data og belastningsafbalanceres gennem DNS-rotation. En DNS "A"-post peger på flere IP-adresser. macOS evaluerer og bruger aktuelt delte enheder frem for at dele den samme enhed gentagne gange (én gang pr. IP-adresse).

Pipelining skriver eller overfører

Antal segmenter: 4

Maksimal segmentstørrelse: 512 KB

Pipelining læser eller downloader

Antal segmenter: 4

Maksimal segmentstørrelse: 1 MB

Cachelagring af bibliotek

macOS lagrer indholdet af et bibliotek i bufferen i op til ét minut efter endt browsing, hvilket giver slutbrugeren mulighed for at forlade og vende tilbage til et bibliotek uden skulle downloade indholdet igen.

masOS Yosemite 10.10

Funktion

Beskrivelse

SMB 3 introduceres

macOS tilføjer understøttelse af SMB 3.0- og 3.0.2-dialekterne.

Godkend forhandling

Dette er en ekstra sikkerhedsfunktion i SMB 3, der hjælper med at sørge for, at de indledende forhandlinger ikke ændres.

SMB 3-signering

Sikkerhedssignaturer sendes med hver anmodning.

SMB 3-kryptering

Trafik mellem klienten og serveren kan krypteres.

macOS Mavericks 10.9

Funktion

Beskrivelse

SMB 2 introduceres

Før Mavericks er kun SMB 1 understøttet. Mavericks tilføjer understøttelse af SMB-versionerne 2.0.2 og 2.1. Deling af en enhed ved hjælp af "cifs: //" bruger SMB 1.

Symbolske linkreparsepunkter

Symbolske linkreparsepunkter omdirigerer gnidningsløst en bruger fra et arkiv eller en mappe til et andet sted.

DFS (Distributed File System)

DFS lader brugere oprette forbindelse til flere servere ved brug af et enkelt DNS-navn.

Sammensatte anmodninger og svar

Det er muligt at sende mere end én relateret anmodning eller ét relateret svar i en enkelt pakke.

SMB 2-signering

Sikkerhedssignaturer sendes med hver anmodning.

Kopiering af stykke

Kommandoen SRV_COPYCHUNK_COPY bruges til at anmode en server om at kopiere data fra og til sig selv, uden at macOS downloader disse data først.

AAPL Create Context

AAPL er Apples udvidelse til SMB-protokollen, der har til formål at understøtte macOS-semantik bedre. AAPL Create Context indikerer, at udvidelsen er i brug.

Faste brugernavne

Faste brugernavne gør det muligt for klienter at genoprette forbindelsen til delte enheder uden at miste data.

LKDC (Lokal Kerberos-godkendelse)

Hvis en SMB-server også er et KDC (Key Distribution Center), kan macOS godkende ved hjælp af Kerberos uden at kontakte flere servere. Dette bruges primært, når macOS godkendes til en macOS-hostet delt enhed.

Pipelining

Pipelining giver mulighed for asynkron overførsel af dele af et arkiv. Hvis et arkiv har en størrelse på 10 MB, kan det sendes i ti forskellige bidder på hver 1 MB. Pipelining gør det imidlertid muligt at sende flere segmenter samtidig uden at vente på, at en overførsel afsluttes, hvilket fremskynder hele processen. SMB 2.0 og tidligere versioner tillader segmenter med en størrelse på op til 64 KB. SMB 2.1 tillader større segmenter.

Pipelining skriver eller overfører

Antal segmenter: 2

Maksimal segmentstørrelse: 512 KB

Pipelining læser eller downloader

Antal segmenter: 4

Maksimal segmentstørrelse: 1 MB

Flere ressourcer

Se Apples SMB-bibliotek.