Tilpas funktionen til at gennemse SMB-mapper i macOS

I macOS High Sierra 10.13 og nyere er standardindstillingerne til at gennemse netværksmapper som Server Message Block (SMB)-mapper ideelle for de fleste organisationer og brugere. Men du kan tilpasse indstillingerne for at optimere funktionen til at gennemse SMB-mapper i virksomhedsmiljøer.

Denne artikel er beregnet til administratorer af virksomheds- og uddannelsessystemer.

Din Mac bestemmer, hvordan hvert vindue og dets indhold skal vises ved at indsamle filoplysninger såsom mærker og andre former for metadata.

I macOS Sierra 10.12 og tidligere indsamler din Mac alle metadata for arkiverne i en mappe, sammenligner dem med mappens .DS_Store-arkiv og viser derefter mappens indhold. I macOS High Sierra 10.13 og nyere ændres denne funktionalitet lidt: Hvis en mappe sorteres alfanumerisk, vises indholdet med det samme, og Finder indsamler og sammenligner resten af mappens metadata.

Gør det hurtigere at gennemse netværksmapper

Hvis du vil gøre det hurtigere at gennemse arkiver i SMB-mapper, kan du forhindre, at macOS læser .DS_Store-arkiver i SMB-mapper. Det medfører, at Finder kun bruger grundlæggende oplysninger til straks at vise hver enkelt mappes indhold sorteret alfanumerisk. Brug denne kommando i Terminal:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool TRUE

Log derefter ud af din macOS-konto, og log ind igen.

Brug denne kommando til at aktivere sortering igen:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool FALSE

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.