Løb med dit Apple Watch

Få mest muligt ud af din løbetur med Apple Watch. Og læs mere om strømbesparelse på de lange ture.

Et Apple Watch, der viser starten på en løbetræning.

Sådan starter du løbetræning

1. Åbn appen Træning.
  2. Rul ned til Løb udenfor eller Løb indenfor.
  3. Tryk på knappen Mere symbolet Mere for at indstille mål for kalorieforbrænding, distance eller tid. Hvis du vil indstille en målbaseret træning eller gennemføre en Pacer-træning eller Brugerdefineret træning, skal du trykke på symbolet Rediger  ud for dit mål.
  4. Tryk på Start.
  5. Vent på nedtællingen på tre sekunder. Tryk på skærmen for at springe nedtællingen over.

Du kan se din fremgang på urskiven. Advarsler for tempo er kun tilgængelige for løb udenfor.

Hvis du har Apple Watch Ultra, kan du indstille din løbetræning til handlingsknappen.

Læs mere om, hvordan du bruger handlingsknappen på dit Apple Watch Ultra

Sådan sætter du dit løb på pause

Hvis du vil sætte dit løb på pause, skal du trykke på Digital Crown og sideknappen på samme tid. Fortsæt ved igen at trykke på begge knapper samtidigt.

Du kan også indstille indendørs og udendørs løbetræninger for automatisk at sætte træningen på pause, når du holder op med at bevæge dig.

• Åbn appen Indstillinger på dit Apple Watch, og tryk derefter på Træning > Automatisk pause > Automatisk pause.
  • Åbn appen Watch på din iPhone, tryk på fanen Mit ur, og tryk derefter på Træning > Automatisk pause > Automatisk pause.

Sådan afslutter du din træning

Skub til højre, og tryk på knappen Afslut symbolet for at afslutte træning. Når din træning er afsluttet, viser dit Apple Watch dig en oversigt over din træning. Du kan se mere i træningshistorikken i appen Fitness på din iPhone.

Sådan registrerer du din status

Tilpas de målinger, du får vist, når du træner, og se dine tidligere træningspas.

Sådan vælger du, hvilke målinger du vil registrere

1. På Apple Watch skal du åbne appen Træning.
  2. Tryk på knappen Mere symbolet Mere ud for den træning, du vil udføre.
  3. Tryk på knappen Rediger ud for mål- eller træningskonfigurationen.
  4. Tryk på Træningsvisninger, og tryk derefter på Rediger visninger.
  5. Tryk på Medtag for at føje målingen til din træningsvisning. Du kan også trykke på knappen Rediger ud for en måling og derefter vælge en måling, der skal redigeres.
  6. Skift, hvilke målinger du vil inkludere.

Du kan også trykke på knappen Omorganiser og derefter trykke på Skift rækkefølge harmonikasymbolet og holde den nede for at ændre rækkefølgen.

Du kan se de inkluderede målinger ved at dreje Digital Crown under din træning.

Målinger af løbeform

Der er en række målinger, der hjælper dig med at få mest muligt ud af din løbetræning.*

Lodret svingning: Tryk for at tilføje et skøn over, hvor meget din krop bevæger sig lodret i centimeter, mens du løber. Sammen med skridtlængde kan denne måling give dig en fornemmelse af, hvor meget energi du bruger til at bevæge kroppen opefter i forhold til fremad. Apple Watch kan logge din lodrette svingning automatisk under udendørs løbetræning.

Løbeskridtlængde: Tryk for at tilføje et skøn over, hvor meget afstand du tilbagelægger i meter fra et trin til det næste, mens du løber. Sammen med kadence bestemmer skridtlængden din samlede løbehastighed. Apple Watch kan automatisk logge din skridtlængde under udendørs løbetræning. For at få de bedste estimater for Skridtlængde skal du løbe ca. 200 meter for at kalibrere dit Apple Watch.

Kontakttid på jord: Tryk for at tilføje et skøn over den tid, hver fod bruger på at røre jorden i millisekunder, mens du løber. Apple Watch kan automatisk logge din kontakttid på jorden under udendørs løbetræning.

Et Apple Watch, der viser pulsmålingen under en løbetur

Pulszoner: Tryk på Medtag for at tilføje pulszoner og få en fornemmelse af dit intensitetsniveau.

Et Apple Watch, der viser træningsmålingen af løbeeffekten under en løbetur

Løbeeffekt: Tryk på Medtag for at få vist et estimat af det arbejde, du udfører, mens du løber, målt i watt. Løbeeffekten afspejler intensiteten af dit løb og kan give en fornemmelse af din indsats, når din hastighed eller hældning ændres. Apple Watch kan automatisk logge din Løbeeffekt under udendørs løbetræning. Løbeeffekt rapporteres kun under løbetræning og kan ikke registrere nogen ekstra belastning, f.eks. i form af en tung rygsæk.

Et Apple Watch, der viser målingen Højde under en løbetur.

Højde: Tryk på Medtag for at få vist din højde, mens du løber.

Et Apple Watch, der viser aktivitetsringenes fremskridt under en løbetur

Aktivitetsringe: Tryk på Medtag for at få vist status for dine aktivitetsringe under din træning.

Et kort over en udendørs løbetræning på en iPhone.

Sådan får du vist din rute

1. Åbn appen Fitness på din iPhone.
  2. Tryk på Vis flere ud for Træninger.
  3. Tryk på den træning, du vil have vist, og rul ned.
  4. Tryk på kortet. Farverne viser dit tempo. Grøn er det hurtigste tempo og rød det langsomste.

Hvis du vil have vist ruten, skal du have et Apple Watch Series 2 eller en nyere model eller have din iPhone på dig under træningen. Du skal også slå Registrering af rute til: På din iPhone skal du gå til Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester, trykke på Apple Watch-træning og trykke på Ved brug af appen.

Sådan forbereder du dig til et langdistanceløb

Med Apple Watch kan du vælge, hvordan du vil forberede dig til et langdistanceløb, f.eks. et maraton. Se dine muligheder nedenfor:

Få bedre resultater

* Lodret svingning, Løbeskridtlængde og Kontakttid med jord er kun tilgængelige på watchOS9 eller nyere med Apple Watch Series 6 eller nyere versioner.