Brug af Ekspresrejsekort med Apple Pay

Når du slår funktionen Ekspresrejsekort til, kan du hurtigt betale for rejser med offentlig transport via Apple Pay på din iPhone eller dit Apple Watch.

Sådan kommer du i gang

Følgende krav skal være opfyldt for at kunne bruge funktionen Ekspresrejsekort med Apple Pay:

Inden du starter, skal du indstille et kort i Wallet, der skal bruges til funktionen Ekspresrejsekort med Apple Pay. Du kan enten indstille et nyt kredit-, debet- eller forudbetalt kort eller et nyt rejsekort.

Sådan betaler du for din rejse med offentlig transport med Ekspresrejsekort

Når du har funktionen Ekspresrejsekort slået til, behøver du ikke at godkende med Face ID, Touch ID eller din adgangskode, når du betaler for rejser med offentlig transport via Apple Pay på din iPhone eller dit Apple Watch. Det er heller ikke nødvendigt at afbryde enhedens vågeblus, låse den op eller åbne en app.

For at kunne bruge funktionen Ekspresrejsekort skal din iPhone eller dit Apple Watch være tændt, men enheden behøver ikke at have forbindelse til et netværk.

På iPhone

Når du betaler for rejser med offentlig transport med Apple Pay, skal du holde toppen af din iPhone et par centimeter fra midten af den kontaktløse læser, indtil du mærker en vibration. OK og et flueben vises på skærmen.

På Apple Watch

Når du betaler for rejser med offentlig transport med Apple Pay, skal du holde skærmen på dit Apple Watch et par centimeter fra midten af den kontaktløse læser, indtil du mærker en vibration. OK og et flueben vises på skærmen.

Du kan både have et betalingskort og et rejsekort slået til for funktionen Ekspresrejsekort i samme by. Hvis transportudbyderen godkender betalings- og rejsekort, vil rejsekortet automatisk blive valgt af den kontaktløse læser.

Hvis en transaktion ikke gennemføres, skal du kontrollere med transportudbyderen, om funktionen Ekspresrejsekort understøttes på den pågældende lokalitet. Følg derefter vejledningen på den kontaktløse læser. Du skal muligvis vælge et andet kort i Wallet for at betale for din rejse med offentlig transport:

1. Dobbeltklik på sideknappen eller knappen Hjem.
  2. Vælg et kort.
  3. Bekræft med Face ID, Touch ID eller din adgangskode.

Ekspresrejsekort med reservespænding

På iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR kan du bruge reservespænding med dine ekspresrejsekort. Reservespænding lader dig hurtigt betale for rejser med offentlig transport og er tilgængelig i op til fem timer, når din iPhone skal oplades.

Du kan se, om ekspresrejsekort er tilgængelige, når din iPhone skal oplades, ved at trykke på sideknappen. Gør du dette ofte, vil det reducere reservespændingen for ekspresrejsekort markant. Hvis du vælger at slukke din iPhone, vil denne funktion ikke være tilgængelig.

Sådan ændrer du dit ekspresrejsekort

Følg disse trin for iPhone eller Apple Watch, hvis du føjer flere kort til Wallet, som kan bruges til rejser med offentlig transport, og du vil ændre dit ekspresrejsekort:

På iPhone

1. Åbn Indstillinger, rul ned, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  2. Tryk på Ekspresrejsekort.
  3. Vælg et kort, og bekræft derefter med Face ID, Touch ID eller din adgangskode.

På Apple Watch

1. Åbn appen Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  2. Tryk på Wallet & Apple Pay, og tryk derefter på Ekspresrejsekort.
  3. Vælg et kort, og bekræft derefter med adgangskoden til dit Apple Watch.

Vælg Ingen eller Fra, hvis du ikke vil indstille et kort til funktionen Ekspresrejsekort.

Du kan indstille ét betalingskort som dit ekspresrejsekort per transportnetværk og ét rejsekort som dit ekspresrejsekort per transportnetværk.*

*Du kan kun slå et Suica-kort til, hvis du har funktionen Ekspresrejsekort slået til for rejsekort, der er tilknyttet det kinesiske fastland.

Sådan slår du funktionen Ekspresrejsekort fra

Følg disse trin for at slå funktionen Ekspresrejsekort fra for dit kort:

På iPhone

1. Åbn Indstillinger, rul ned, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  2. Tryk på Ekspresrejsekort.
  3. Tryk på Ingen eller Fra.

På Apple Watch

1. Åbn appen Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  2. Rul ned, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  3. Tryk på Ekspresrejsekort, og tryk derefter på Ingen.

Du kan stadig bruge Apple Pay til at rejse med offentlig transport, når du bekræfter med Face ID, Touch ID eller din adgangskode, hvis du slår funktionen Ekspresrejsekort fra.

Sådan fjerner du dit Ekspresrejsekort

Følg disse trin, hvis du vil fjerne dit ekspresrejsekort fra Wallet:

På iPhone

1. Åbn appen Wallet på din iPhone, og tryk på dit ekspresrejsekort.
  2. Tryk på knappen Mere, og tryk derefter på Fjern dette kort.

På Apple Watch

1. Åbn appen Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  2. Rul ned, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  3. Tryk på dit ekspresrejsekort, og tryk derefter på Fjern dette kort.

Hvis enheden mistes eller bliver stjålet

Følg disse trin for at spærre brugen af din enhed, hvis den er mistet eller stjålet:

1. Gå til iCloud.com, og log på med dit Apple-id.
  2. Vælg Find min iPhone, og vælg derefter Alle enheder.
  3. Vælg din enhed, og vælg derefter funktionen Mistet.

Når du vælger funktionen Mistet, kan din enhed ikke bruges til at rejse med offentlig transport eller til at foretage transaktioner via Apple Pay.

1. I Beijing og Shanghai understøtter iPhone 6 og iPhone 6 Plus funktionen Ekspresrejsekort.
  2. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din lokalitet understøtter kort med Apple Pay, skal du kontakte transportudbyderen.