Brug af dobbelt-sim med et eSIM

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller har dobbelt-sim med et nano-sim-kort og et eSIM.1 Et eSIM er et digitalt sim-kort, som gør dig i stand til at aktivere et mobilabonnement fra din operatør uden brug af et fysisk nano-sim.

Her er nogle af de måder, du kan bruge dobbelt-sim på:

• Brug ét nummer til arbejde og ét nummer til personlige opkald.
  • Du kan tilføje et lokalt dataabonnement, når du rejser i udlandet.
  • Hav separate opkalds- og dataabonnementer.

Med iOS 13 kan begge dine telefonnumre foretage og modtage opkald og FaceTime-opkald og sende og modtage beskeder via iMessage, sms og mms.2 Din iPhone kan bruge ét mobilt datanetværk ad gangen.

1. eSIM på iPhone er ikke tilgængeligt på det kinesiske fastland. I Hongkong og Macao er det kun iPhone XS, der har eSIM. Læs mere om brug af dobbelt-sim med to nano-sim-kort på det kinesiske fastland og i Hongkong og Macao.
2. Her bruges DSDS-teknologien (Dual SIM Dual Standby), hvilket betyder, at begge sim-kort kan foretage og modtage opkald.

Du skal bruge følgende

Hvis du vil bruge to forskellige operatører, skal din iPhone være låst op. Ellers skal begge abonnementer være fra den samme operatør. Hvis du får dit første sim-kort fra en CDMA-operatør, understøtter dit andet sim-kort ikke CDMA. Kontakt din operatør for at få flere oplysninger.

Hvis du har et virksomhedsabonnement på mobiltjenester, kan du kontakte administratoren i din virksomhed for at høre, om denne funktion understøttes.

Sådan opretter du dit mobilabonnement med eSIM

På iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller kan du bruge et fysisk nano-sim-kort til et mobilabonnement og et eSIM til et eller flere mobilabonnementer. Hvis du ikke har et nano-sim-kort, og din operatør understøtter dette, kan eSIM fungere som dit eneste mobilabonnement. Det eSIM, du har fået af din operatør, gemmes digitalt på din iPhone.

For at aktivere dit andet mobilabonnement kan du scanne den QR-kode, som din operatør gav dig, bruge operatørens iPhone-app, installere et tildelt abonnement eller indtaste oplysningerne manuelt:

Sådan scanner du en QR-kode

1. Åbn appen Kamera, og scan din QR-kode.
  2. Når meddelelsen Mobilabonnement registreret vises, skal du trykke på den.
  3. Tryk på Fortsæt nederst på skærmen.
  4. Tryk på Tilføj mobilabonnement.

Hvis du bliver bedt om at indtaste en bekræftelseskode for at aktivere eSIM-kortet, skal du indtaste det tal, som du fik af din operatør.

Sådan bruger du en app fra operatøren

1. Gå til App Store, og download operatørens app.
  2. Brug appen til at købe et mobilabonnement.

Installation af et tildelt mobilabonnement

Med iOS 13 kan nogle operatører tildele dig et mobilabonnement, som du selv kan installere. Kontakt din operatør for at få flere oplysninger.

Hvis du er blevet tildelt et abonnement, skal du følge disse trin:

1. Når meddelelsen Operatørens mobilabonnement er klar til at blive installeret, skal du trykke på den.
  2. I appen Indstillinger skal du trykke på Operatørens mobilabonnement er klar til at blive installeret.
  3. Tryk på Fortsæt nederst på skærmen.

Sådan indtaster du oplysningerne manuelt

Du kan eventuelt skrive oplysninger om dit abonnement manuelt. Tryk på Skriv oplysninger manuelt nederst på din iPhones skærm.

Du kan gemme mere end ét eSIM på din iPhone, men du kan kun bruge et ad gangen. Hvis du vil skifte eSIM, skal du trykke på Indstillinger, derefter enten trykke på Mobildata eller Mobilnetværk og derefter trykke på det abonnement, du vil bruge. Tryk derefter på Slå dette abonnement til.

I de næste afsnit kan du se flere oplysninger om de resterende indstillingsskærme på din iPhone.

Sådan mærker du dine abonnementer

Når dit andet abonnement er aktiveret, kan du mærke dine abonnementer. Du kan f.eks. mærke det ene abonnement som Arbejde og det andet som Personligt.

Du kan bruge disse mærker, når du vælger, hvilket telefonnummer du vil bruge til at foretage eller modtage opkald og beskeder, til at tildele et nummer til mobildata og til at tildele et nummer til dine kontakter, så du ved, hvilket nummer du vil bruge.

Hvis du skifter mening senere, kan du ændre dine mærker ved at gå til Indstillinger, trykke på enten Mobildata eller Mobilnetværk og derefter trykke på det nummer, hvis mærke du vil ændre. Tryk derefter på Etiket til mobilabonnement, og vælg et nyt mærke, eller angiv et tilpasset mærke.

Indstilling af dit standardnummer

Vælg et nummer, som du vil bruge, når du foretager opkald eller sender en besked til nogen, du ikke har i appen Kontakter. Med iOS 13 kan du vælge, hvilke mobilabonnementer du vil bruge til iMessage og FaceTime. Med iOS 13 kan du vælge det ene eller begge numre.

På dette skærmbillede skal du vælge det nummer, der skal være dit standardnummer. Du kan også vælge, hvilket nummer der kun skal bruges til mobildata. Dit andet nummer bliver dit standardnummer. Hvis du vil have, at din iPhone bruger mobildata fra begge abonnementer, alt afhængig af dækning og tilgængelighed, skal du slå Tillad at skifte brug af mobildata til.

Sådan bruger du to telefonnumre til opkald, beskeder og data

Nu, hvor din iPhone er indstillet med to telefonnumre, kan du her se, hvordan du bruger dem.

Sådan lader du din iPhone huske, hvilket nummer der skal bruges

Når du ringer til en af dine kontakter, behøver du ikke hver gang vælge, hvilket nummer der skal bruges. Din iPhone bruger som standard det samme nummer, som du brugte sidste gang, du ringede til denne kontakt. Hvis du ikke har ringet til denne kontakt før, bruger din iPhone standardnummeret. Hvis du ønsker det, kan du angive, hvilket nummer der skal bruges til dine opkald til en kontakt. Følg disse trin:

1. Tryk på kontakten.
  2. Tryk på Foretrukket mobilabonnement.
  3. Tryk på det nummer, du vil bruge til denne kontakt.

Sådan foretager og modtager du opkald

Du kan foretage og modtage telefonopkald med begge numre.

Med iOS 13 kan du besvare indgående opkald til dit andet nummer, når du allerede er i gang med et opkald, hvis operatøren for dit andet telefonnummer understøtter Wi-Fi-opkald. Du er nødt til at slå Tillad at skifte brug af mobildata til, når du er optaget af et opkald, der ikke foregår via dit standarddatanummer. Hvis du ignorerer opkaldet og har indstillet en telefonsvarer hos din operatør, vil du alternativt få besked om et mistet opkald, og opkaldet vil gå videre til telefonsvareren. Kontroller hos din operatør, at du kan foretage Wi-Fi-opkald, og find ud af, om der pålægges yderligere gebyrer eller dataforbrug hos din dataudbyder.

Hvis din operatør ikke understøtter Wi-Fi-opkald, eller du ikke har Wi-Fi-opkald slået til,1og du er optaget af et opkald, vil indgående opkald til dit andet telefonnummer gå videre til telefonsvareren, hvis du har indstillet en telefonsvarer hos din operatør.2 Du vil dog ikke få besked om et mistet opkald på dit sekundære nummer. Opkald venter bruges til indgående opkald på det samme telefonnummer. Hvis du vil undgå at gå glip af et vigtigt opkald, kan du slå Viderestil opkald til og viderestille alle opkald fra et nummer til et andet. Kontakt din operatør for at høre mere om mulighederne og om, hvorvidt der pålægges ekstra gebyrer.

1. Eller hvis du bruger iOS 12. Opdater til iOS 13 for at modtage opkald, når du bruger dit andet telefonnummer.
2. Hvis dataroaming er slået til på det nummer, der anvender mobildata, er Visuel telefonsvarer og mms deaktiveret på nummeret, der kun er tilgængeligt for opkald.

Sådan skifter du telefonnumre for et opkald

Du kan skifte telefonnumre, før du foretager et opkald. Hvis du ringer til en person på listen Favoritter, skal du følge denne fremgangsmåde:

1. Tryk på .
  2. Tryk på det aktuelle telefonnummer.
  3. Tryk på dit andet nummer.

Hvis du bruger tastaturet, skal du følge disse trin:

1. Indtast telefonnummeret.
  2. Tryk på telefonnummeret øverst på skærmen.
  3. Tryk på det nummer, du vil bruge.

Sådan sender du beskeder med iMessage og sms/mms

Du kan bruge iMessage eller sms/mms til at sende beskeder med begge telefonnumre.* Du kan skifte telefonnumre, inden du sender en iMessage eller sms-/mms-besked. Sådan gør du:

1. Åbn Beskeder.
  2. Tryk på knappen Ny i øverste højre hjørne af skærmen.
  3. Indtast navnet på kontakten.
  4. Tryk på det aktuelle telefonnummer.
  5. Tryk på det nummer, du vil bruge.

* Der opkræves måske ekstragebyrer. Forhør dig hos din operatør.

Læs mere om symboler for status af dobbelt-sim

Symbolerne på statuslinjen øverst på skærmen viser signalstyrken for dine to operatører. Læs mere om, hvad statussymbolerne betyder.

Du kan se flere statussymboler, når du åbner Kontrolcenter.

Statuslinjen viser, at operatør 1 bruger LTE, og operatør 2 bruger Wi-Fi-opkald.

Statuslinjen viser, at operatør 1 bruger LTE, og operatør 2 bruger operatør 1's mobildata.

Sådan skifter du dit mobildatanummer

Ét nummer ad gangen kan bruge mobildata. Hvis du vil ændre, hvilket nummer der bruger mobildata, skal du følge disse trin:

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk enten på Mobildata eller Mobilnetværk.
  3. Tryk på Mobildata.
  4. Tryk på det nummer, du vil bruge til mobildata.

Hvis du slår Tillad at skifte brug af mobildata til, og du foretager et opkald på nummeret, der kun er tilgængeligt for opkald, vil det nummer automatisk skifte til at bruge stemme og data.* Det gør det muligt både at bruge stemme og data under et opkald.

Hvis du slår Tillad at skifte brug af mobildata fra, og du er aktiv på et nummer, der kun er tilgængeligt for opkald, og som ikke er dit angivne mobildatanummer, vil mobildata ikke fungere under opkaldet.

Sådan slår du Tillad at skifte brug af mobildata til:

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk enten på Mobildata eller Mobilnetværk.
  3. Tryk på Mobildata.
  4. Slå Tillad at skifte brug af mobildata til.

* Dit datanummer skifter automatisk under opkaldets varighed. Skift af mobildata fungerer ikke, mens du bruger dataroaming. Kontakt din operatør for at høre mere om mulighederne og om, hvorvidt der pålægges ekstra gebyrer.

Sådan administrerer du mobilindstillinger

Hvis du vil ændre dine mobilindstillinger for hvert af dine abonnementer, skal du følge disse trin:

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk enten på Mobildata eller Mobilnetværk.
  3. Tryk på det nummer, du vil ændre.
  4. Tryk på hver valgmulighed, og indstil dem, som du plejer.

Overførsel af eSIM fra din gamle iPhone til din nye iPhone

Hvis du vil overføre dit eSIM til din nye iPhone, kan du scanne den QR-kode, som din operatør gav dig, bruge operatørens iPhone-app eller installere et tildelt mobilabonnement. Når dit mobilabonnement er aktiveret på din nye iPhone, vil abonnementet på din gamle iPhone blive deaktiveret.

Hvis du vil indstille din nye iPhone, skal du følge trinnene i afsnittet Sådan opretter du dit mobilabonnement med eSIM.

Sådan sletter du dit eSIM

Hvis du vil slette dit eSIM, skal du følge disse trin:

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk enten på Mobildata eller Mobilnetværk.
  3. Tryk på det abonnement, som du vil slette.
  4. Tryk på Fjern mobilabonnement.

Hvis du sletter alt indhold og alle indstillinger fra din enhed, kan du også vælge at slette dit eSIM, eller du kan beholde det. Hvis du vil opsige dit mobilabonnement, skal du stadig kontakte din operatør.