Brug af Dual SIM med et eSIM

iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR har Dual SIM med ét nano-SIM og ét eSIM.1 Et eSIM er et digitalt SIM-kort, som gør dig i stand til at aktivere et mobilabonnement fra din operatør uden brug af et fysisk nano-SIM.

Her er nogle af de måder, du kan bruge Dual SIM på:

• Brug ét nummer til arbejde og ét nummer til personlige opkald.
  • Du kan tilføje et lokalt dataabonnement, når du rejser i udlandet.
  • Hav separate opkalds- og dataabonnementer.

Begge dine telefonnumre kan foretage og modtage opkald og sende og modtage sms- og mms-beskeder.2 Din iPhone kan bruge ét mobilt datanetværk ad gangen.

1. eSIM på iPhone er ikke tilgængeligt på det kinesiske fastland. I Hongkong og Macau er det kun iPhone XS, der har eSIM. Læs om brug af Dual SIM med to nano-SIM-kort på det kinesiske fastland, i Hongkong og i Macau.
  2. Her bruges Dual SIM Dual Standby-teknologien, hvilket betyder, at begge SIM-kort kan foretage og modtage opkald. Hvis et af numrene er optaget på grund af et opkald, videresendes indgående opkald på det andet nummer til telefonsvareren.

Du skal bruge følgende

• En iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR med en opdatering til iOS 12, der kommer senere i år
  • En QR-kode eller en app fra operatøren fra en mobiloperatør, der understøtter eSIM

Hvis du vil bruge to forskellige operatører, skal din iPhone være låst op. Ellers skal begge abonnementer være fra den samme operatør. Hvis du får dit første SIM-kort fra en CDMA-operatør, understøtter dit andet SIM-kort ikke CDMA. Kontakt din operatør for at få flere oplysninger.

Hvis du har et virksomhedsabonnement på mobiltjenester, kan du kontakte administratoren i din virksomhed for at høre, om denne funktion understøttes.

Sådan opretter du dit mobilabonnement med eSIM

Et af dine mobilabonnementer bruger et nano-SIM-kort, og det andet (eller de andre) bruger et eSIM. Hvis du ikke har et nano-SIM-kort, og din operatør understøtter dette, kan eSIM fungere som dit eneste mobilabonnement. Det eSIM, du har fået af din operatør, gemmes digitalt på din iPhone.

For at aktivere dit andet mobilabonnement kan du scanne den QR-kode, som din operatør har givet dig, bruge din operatørs iPhone-app eller indtaste oplysningerne manuelt:

Sådan scanner du en QR-kode

1. Gå til Indstillinger > Mobilnetværk.
  2. Tryk på Tilføj mobilabonnement.
  3. Brug din iPhone til at scanne den QR-kode, som din operatør har leveret.

Hvis du bliver bedt om at indtaste en bekræftelseskode for at aktivere eSIM-kortet, skal du indtaste det tal, som du fik af din operatør.

Sådan bruger du en app fra operatøren

1. Gå til App Store, og download operatørens app.
  2. Brug appen til at købe et mobilabonnement.

Sådan indtaster du oplysningerne manuelt

Du kan eventuelt angive oplysninger om dit abonnement manuelt. Tryk på Angiv oplysninger manuelt nederst på din iPhones skærm.

Du kan gemme mere end ét eSIM på din iPhone, men du kan kun bruge et ad gangen. Du kan skifte eSIM ved at trykke på Indstillinger > Mobilnetværk > Mobilabonnementer og trykke på det abonnement, du vil bruge. Tryk derefter på Slå dette abonnement til.

I de næste afsnit kan du se flere oplysninger om de resterende indstillingsskærme på din iPhone.

Sådan mærker du dine abonnementer

Når dit andet abonnement er aktiveret, kan du mærke dine abonnementer. Du kan f.eks. mærke det ene abonnement som Arbejde og det andet som Personligt.

Du kan bruge disse mærker, når du vælger, hvilket telefonnummer du vil bruge til at foretage eller modtage opkald og beskeder, til at tildele et nummer til mobildata og til at tildele et nummer til dine kontakter, så du ved, hvilket nummer du vil bruge.

Hvis du skifter mening senere, kan du ændre dine mærker ved at gå til Indstillinger > Mobilnetværk og trykke på det nummer, hvis mærke du vil ændre. Tryk derefter på Etiket til mobilabonnement, og vælg et nyt mærke, eller angiv et tilpasset mærke.

Sådan vælger du, hvordan dine abonnementer skal køre sammen

Indstil dit standardnummer, det nummer, iMessage og FaceTime skal bruge, og det nummer, du vil bruge, når du foretager opkald eller sender en besked til en person, der ikke ligger i appen Kontakter.

På dette skærmbillede skal du vælge det nummer, der skal være dit standardnummer. Du kan også vælge, hvilket nummer der kun skal bruges til mobildata. Dit andet nummer bliver dit standardnummer.

Brug Primær som dit standardnummer: Hvis du vælger denne mulighed, bruges Primær som standard til opkald, sms-beskeder, data, iMessage og FaceTime. Sekundær vil kun være tilgængelig for opkald og sms-beskeder.

Brug Sekundær som dit standardnummer: Hvis du vælger denne mulighed, bruges Sekundær til opkald, sms-beskeder, data, iMessage og FaceTime. Primær vil kun være tilgængelig for opkald og sms-beskeder.

Brug Sekundær kun til mobildata: Det kan være en god ide at vælge denne mulighed, hvis du rejser internationalt, og du vil beholde Primær til opkald, sms-beskeder, iMessage og FaceTime. På den måde kan du bruge Sekundær til data.

Sådan bruger du to telefonnumre til opkald, beskeder og data

Nu, hvor din iPhone er indstillet med to telefonnumre, kan du her se, hvordan du bruger dem.

Sådan lader du din iPhone huske, hvilket nummer der skal bruges

Når du ringer til en af dine kontakter, behøver du ikke hver gang vælge, hvilket nummer der skal bruges. Din iPhone bruger som standard det samme nummer, som du brugte sidste gang, du ringede til denne kontakt. Hvis du ikke har ringet til denne kontakt før, bruger din iPhone standardnummeret. Hvis du ønsker det, kan du angive, hvilket nummer der skal bruges til dine opkald til en kontakt. Følg disse trin:

1. Tryk på kontakten.
  2. Tryk på Foretrukket mobilabonnement.
  3. Tryk på det nummer, du vil bruge til denne kontakt.

Sådan foretager og modtager du opkald

Du kan foretage og modtage telefonopkald med begge numre.

Når du er i gang med et telefonopkald, videresendes et indgående opkald på dit andet telefonnummer til telefonsvareren, hvis du har indstillet telefonsvarer hos din operatør. Du får dog ikke besked om et mistet opkald på dit sekundære nummer. Opkald venter bruges til indgående opkald på det samme telefonnummer. Hvis du vil undgå at gå glip af et vigtigt opkald, kan du slå Viderestil opkald til og viderestille alle opkald fra et nummer til et andet. Kontakt din operatør for at høre mere om mulighederne og om, hvorvidt der pålægges ekstra gebyrer.

Sådan skifter du telefonnumre for et opkald

Du kan skifte telefonnumre, før du foretager et opkald. Hvis du ringer til en person på listen Favoritter, skal du følge denne fremgangsmåde:

1. Tryk på .
  2. Tryk på det aktuelle telefonnummer.
  3. Tryk på dit andet nummer.

Hvis du bruger tastaturet, skal du følge disse trin:

1. Indtast telefonnummeret.
  2. Tryk på telefonnummeret øverst på skærmen.
  3. Tryk på det nummer, du vil bruge.

Sådan sender du beskeder med iMessage og sms/mms

Du kan sende beskeder med iMessage og bruge FaceTime med ét telefonnummer. Skift, hvilket nummer der skal bruge iMessage, ved at følge disse trin:

1. Gå til Indstillinger > Beskeder.
  2. Tryk på iMessage & FaceTime-linje.
  3. Vælg det telefonnummer, du vil bruge.

Du kan bruge begge telefonnumre til at sende sms-/mms-beskeder.* Du kan skifte telefonnumre, inden du sender en sms-/mms-besked. Sådan gør du:

1. Åbn Beskeder.
  2. Tryk på knappen Ny i øverste højre hjørne af skærmen.
  3. Indtast navnet på kontakten.
  4. Tryk på det aktuelle telefonnummer.
  5. Tryk på det nummer, du vil bruge.

* Der opkræves måske ekstragebyrer. Forhør dig hos din operatør.

Læs mere om symboler for Dual SIM-status

Symbolerne på statuslinjen øverst på skærmen viser signalstyrken for dine to operatører. Læs mere om, hvad statussymbolerne betyder.

Du kan se flere statussymboler, når du åbner Kontrolcenter.

Sådan skifter du dit mobildatanummer

Ét nummer ad gangen kan bruge mobildata. Hvis du vil ændre, hvilket nummer der bruger mobildata, skal du følge disse trin:

1. Gå til Indstillinger > Mobilnetværk.
  2. Tryk på Mobildata.
  3. Tryk på det nummer, du vil bruge til mobildata.

Hvis du er aktiv på et opkaldsnummer, der ikke er det nummer, du har tildelt data, fungerer dataabonnementet ikke under opkaldet.

Sådan administrerer du mobilindstillinger

Hvis du vil ændre dine mobilindstillinger for hvert af dine abonnementer, skal du følge disse trin:

1. Gå til Indstillinger > Mobilnetværk.
  2. Tryk på det telefonnummer, du vil indstille.
  3. Tryk på hver valgmulighed, og indstil det, som du ville gøre normalt.