Aktiveringslås til Mac

Aktiveringslås er beregnet til at forhindre andre i at bruge din Mac, hvis den bliver stjålet, eller du mister den.

Aktiveringslås hjælper med at holde din Mac sikker, selv hvis den bliver stjålet, eller du mister den, og kan forbedre dine muligheder for at få den tilbage igen. Med Aktiveringslås skal adgangskoden til dit Apple-id eller enhedens adgangskode bruges, før Find kan slås fra, før din Mac kan slettes, og før din Mac kan genaktiveres og bruges. Aktiveringslås fortsætter med at forhindre andre i at genaktivere din Mac uden din tilladelse, også selvom du sletter din Mac via en anden enhed. Det eneste, du skal gøre, er at sørge for, at Find er slået til, og huske dit Apple-id og din adgangskode.

Sådan slår du Aktiveringslås til

Hvis din Mac overholder systemkravene for Aktiveringslås, skal du blot slå Find til for at aktivere Aktiveringslås:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Apple-id.
  2. Vælg iCloud i indholdsoversigten, og vælg derefter Find min Mac i højre side.

Aktiveringslås forbliver aktiveret, så længe du har Find slået til. Læs mere om Find.

Sådan slår du Aktiveringslås fra

Slå Find fra for at deaktivere Aktiveringslås:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Apple-id.
  2. Vælg iCloud i indholdsoversigten, og fravælg derefter Find min Mac i højre side.
    Find slås også fra, når du logger ud af iCloud, f.eks. for at sælge, bortgive eller bytte din Mac.

Hvis du ikke har adgang til din Mac, skal du bruge en webbrowser på en anden enhed til at fjerne Aktiveringslås.

Hvis din Mac har haft en tidligere ejer, og du får vist vinduet Aktiveringslås, hvori du bliver bedt om at angive en andens Apple-id, skal den tidligere ejer muligvis fjerne Aktiveringslås for dig.

Systemkrav for Aktiveringslås

Aktiveringslås findes på Mac-computere med Apple Silicon eller Apple T2-sikkerhedschippen. Yderligere krav: