Om Aktiveringslås på din Mac

Find omfatter Aktiveringslås – en funktion, som forhindrer andre i at bruge din Mac, hvis du mister den, eller den bliver stjålet. Aktiveringslås bliver automatisk slået til, når du slår Find min Mac til på visse enheder.

Aktiveringslås hjælper dig med at beskytte din Mac, hvis du mister den, eller den bliver stjålet, og det kan øge din chance for at få den tilbage. Aktiveringslås kan fortsætte med at forhindre andre i at genaktivere enheden uden din tilladelse, selv hvis du sletter den via fjernadgang. Det eneste, du skal gøre, er at sørge for, at Find min Mac er slået til, og huske dit Apple-id og din adgangskode.

Du skal bruge følgende

Sådan virker det

Når du slår Find min Mac til, kræves adgangskoden til dit Apple-id eller koden til din enhed, inden nogen kan slå Find fra, slette din Mac eller genaktivere den og bruge den.

Aktiveringslås bliver automatisk slået til, når du indstiller Find på enheder, der opfylder de relevante systemkrav.

Hvis din Mac bliver væk

Hvis du mister din enhed eller tror, den er stjålet, kan du logge ind på iCloud.com eller bruge appen Find til at finde enheden på et kort, få den til at afspille en lyd, låse din Mac eller slette den. Aktiveringslås arbejder i baggrunden for at gøre det sværere for andre at bruge eller sælge din mistede enhed, men du kan stadig fjernlåse enheden med Find for at beskytte den med en entydig adgangskode og vise en besked på skærmen for den, der evt. finder den.

Sådan kontrollerer du, om Aktiveringslås er slået til

1. Vælg Apple-menuen  > Om denne Mac.
  2. Klik på Systemrapport.
  3. Klik på Status for aktiveringslås under Hardware.

Sådan slår du Aktiveringslås fra, inden du indsender din Mac til service, sælger den eller forærer den væk

Inden du indsender din Mac til service, sælger den eller forærer den væk, skal du slå Aktiveringslås fra. Hvis du har adgang til enheden, skal du slå Find min Mac fra for at slå Aktiveringslås fra og derefter logge ud af iCloud.

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik på Apple-id, og klik derefter på iCloud.
  3. Slå Find min Mac fra.
  4. Klik på knappen Log ud.

Hvis du ikke har adgang til din Mac, og du vil slå Aktiveringslås fra, skal du følge disse trin.

1. Gå til iCloud.com, og log ind med dit Apple-id.
  2. Klik på Find iPhone.
  3. Vælg Alle enheder, og klik derefter på din Mac.
  4. Klik på Slet Mac. Vælg Næste, indtil enheden er slettet.
  5. Klik på  ud for din Mac.

Sådan gør du, hvis din Mac viser et vindue med aktivering af Mac ved opstart

Hvis du har købt en Mac af en anden end Apple eller en Apple-autoriseret forhandler, og enheden viser et vindue med aktivering af Mac ved opstart, er enheden stadig tilknyttet den tidligere ejers konto. Du skal bede vedkommende om at fjerne enheden fra sin konto