Aktiveringslås til Mac

Aktiveringslås er beregnet til at forhindre andre i at bruge din Mac, hvis den bliver stjålet, eller du mister den.

Aktiveringslås hjælper med at holde din Mac sikker, selvhvis den bliver stjålet, eller du mister den, og kan forbedre dine muligheder for at få den tilbage igen. Med Aktiveringslås skal adgangskoden til dit Apple-id eller koden til enheden anvendes, før nogen kan slå Find fra, slette din Mac eller genaktivere og bruge din Mac. Aktiveringslås fortsætter med at forhindre andre i at genaktivere din Mac uden din tilladelse, også selvom du sletter din Mac via en anden enhed. Det eneste, du skal gøre, er at sørge for, at Find er slået til, og huske dit Apple-id og din adgangskode.

Slå Find til for at aktivere Aktiveringslås

Hvis din Mac overholder systemkravene for Aktiveringslås, skal du blot slå Find til for at aktivere Aktiveringslås. Den forbliver aktiveret, så længe du bliver ved med at have Find slået til. Læs mere om Find.

macOS Ventura eller en nyere version

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på dit navn (Apple-id) i indholdsoversigten.

3. Klik på iCloud til højre.

4. Klik på knappen Vis flere apps (eller knappen Vis alle) til højre, klik derefter på Find min Mac, og slå funktionen til.

Tidligere versioner af macOS

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Apple-id.

3. Klik på iCloud i indholdsoversigten.

4. Markér afkrydsningsfeltet Find min Mac til højre.

Slå Find fra for at deaktivere Aktiveringslås

Slå Find fra for at deaktivere Aktiveringslås. Kan du ikke slå Find fra?

macOS Ventura eller en nyere version

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på dit navn (Apple-id) i indholdsoversigten.

3. Klik på iCloud til højre.

4. Rul ned, og slå Find min Mac fra, og indtast derefter adgangskoden til dit Apple-id, når du bliver bedt om det.

5. Klik på knappen Vis flere apps (eller knappen Vis alle) til højre, klik derefter på Find min Mac, og slå funktionen fra. Indtast adgangskoden til dit Apple‑id, når du bliver bedt om det.

Tidligere versioner af macOS

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Apple-id.

3. Klik på iCloud i indholdsoversigten.

4. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Find min Mac til højre, og indtast derefter adgangskoden til dit Apple-id, når du bliver bedt om det.

Hvis du ikke kan slå Find fra

Hvis du ikke kan slå Find fra i indstillingerne til iCloud, skal du bruge en af følgende metoder til at deaktivere Aktiveringslås:

Hvis din Mac har været ejet af en anden, og der vises et vindue for Aktiveringslås, hvor du bliver bedt om at angive en andens Apple-id, skal den tidligere ejer muligvis fjerner Aktiveringslås for dig.

Systemkrav for Aktiveringslås

Aktiveringslås er tilgængelig på Mac-computere med Apple Silicon og Mac-computere med Apple T2-sikkerhedschippen. Yderligere krav: