Sådan sletter du din Apple-id-konto

Som et led i indsatsen for at give dig kontrol over dine data og din anonymitet giver Apple dig mulighed for at slette din Apple-id-konto permanent til enhver tid og af en hvilken som helst årsag.

Denne artikel giver oplysninger om og svar på ofte stillede spørgsmål om sletning af din Apple-id-konto. Sørg for at læse hele siden for at forstå, hvad der sker, når dit Apple-id slettes.

Om sletning af dit Apple-id

Når din Apple-id-konto slettes, bliver dine kontooplysninger og data, der er knyttet til dit Apple-id, permanent slettet fra Apples servere. Du kan ikke logge ind på din konto, og du kan ikke få adgang til data, indhold eller tjenester, der var knyttet til dit Apple-id.

Fotos, videoer, dokumenter og andet indhold, du har gemt i iCloud, slettes permanent. Du kan ikke modtage beskeder eller opkald, der sendes til din konto via iMessage, FaceTime eller iCloud Mail, og du kan ikke logge ind på eller bruge tjenester som f.eks. iCloud, App Store, iTunes Store, Apple Books, Apple Pay, iMessage, FaceTime og Find min iPhone. Derudover annulleres Apple Store-aftaler og supportsager i AppleCare.

Sletning af dit Apple-id er permanent. Når din konto er slettet, kan Apple ikke genåbne eller genaktivere din konto eller gendanne dine data. Hvis du ikke planlægger at bruge din konto i øjeblikket, men muligvis vil vende tilbage til den i fremtiden, anbefaler vi at deaktivere din konto midlertidigt (hvis dette er muligt) i stedet for at slette den.

Før du anmoder om sletning af dit Apple-id

Vi anbefaler, at du træffer nogle foranstaltninger, før du anmoder om sletning af dit Apple-id.

• Sikkerhedskopier de data, du gemmer i iCloud – herunder indhold til apps fra Apple eller tredjeparter, der gemmer data ved hjælp af iCloud – til et sted, der ikke giver adgang ved hjælp af dit Apple-id.
  • Download evt. DRM-fri køb, iTunes Match-numre, som du ikke har kopier af, og evt. anden musik og andre mediearkiver.
  • Gennemgå alle aktive abonnementer. Når din konto er slettet, annulleres abonnementer ved udgangen af den næste betalingsperiode.
  • Gem kopier af eventuelle Apple-relaterede oplysninger, som du har brug for i øjeblikket eller forventer at få brug for.
  • Sørg for at logge ud på alle dine enheder for at undgå problemer med apps, der bruger din Apple-id-konto eller iCloud. Når din konto er slettet, kan du ikke logge ud af iCloud eller slå Find min iPhone fra Aktiveringslås på dine enheder. Hvis du glemmer at logge ud, kan du muligvis ikke bruge enheden, når din konto er slettet.

Sådan sletter du dit Apple-id permanent

Log ind på kontosiden for dit Apple-id på en Mac, pc, iPhone eller iPad. Rul derefter ned til Data og anonymitet, og vælg "Administrer dine data og din anonymitet". På den følgende side skal du vælge "Kom i gang" under "Slet din konto".

Når du anmoder om sletning af din konto, modtager du en unik alfanumerisk adgangskode. Sørg for at opbevare denne adgangskode på et sikkert sted. I en kort tidsperiode, mens din anmodning behandles, kan du kontakte Apple-support og angive din adgangskode. Så hjælper vi dig med at annullere din anmodning, så du kan begynde at bruge dit Apple-id igen.

Når du har anmodet om sletning af dit Apple-id

Når du anmoder om sletning af din Apple-id-konto, bekræfter vi, at du er kontoindehaveren, som har foretaget anmodningen. Når denne bekræftelse er gennemført, slettes kontooplysninger og data, der er knyttet til dit Apple-id, permanent fra Apples tjenester. På dette tidspunkt kan du ikke længere logge ind på din konto eller få adgang til data, indhold, tjenester eller aftaler, der var knyttet til dit Apple-id.

Når du sletter dit Apple-id, gør Apple sit bedste for at slette alle personlige data, der er knyttet til din konto. Det er dog nødvendigt, at vi bevarer oplysninger om tidligere transaktioner med henblik på finansiel rapportering, og vi kan være nødt til at bevare visse oplysninger for at overholde et retsforlig eller andre igangværende juridiske procedurer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der med mine e-mails og beskeder i iCloud, når mit Apple-id slettes?

Når dit Apple-id slettes, bliver alle dine e-mails og beskeder i iCloud også permanent slettet. Hvis du sender beskeder via iCloud (Mail og iMessage), leveres de ikke.

Hvad sker der med musik, film, tv-udsendelser, bøger og apps, som jeg har købt med min konto?

Når du sletter din konto, kan du ikke få adgang til App Store-, iTunes Store- og Apple Books-tjenester med dette Apple-id. Disse tjenester inkluderer, men er ikke begrænset til:

• Opdatering af købte apps
  • Download af tidligere købte emner
  • Synkronisering af DRM-beskyttede købte emner til iOS-enheder
  • Kopiering af DRM-beskyttede købte emner fra en computer til en anden
  • Afspilning af lejede emner
  • Godkendelse af computere til at afspille DRM-beskyttede købte emner
  • Adgang til iTunes Match, hvis du har abonnement
  • Adgang til sæsonpas i iTunes

Indhold uden DRM (Digital Rights Management), som f.eks. musikkøb i iTunes, fungerer fortsat, efter du sletter dit Apple-id. Men indhold uden DRM, der lagres i iCloud-musikbibliotek, er ikke tilgængeligt og kan ikke afspilles. Du bør downloade alle køb af indhold uden DRM, iTunes Match-numre, du ikke har kopier af, og evt. anden musik og andre mediefiler, før du sletter din konto.

Indhold med DRM-beskyttelse, som du har købt – f.eks. film, tv-udsendelser eller apps – stopper med at fungere eller med at blive opdateret alt efter indholdstypen.

Hvad sker der med min App Store- eller iTunes Store-kredit, når jeg sletter min konto?

Hvis der er penge på din konto, kan de ikke indløses eller refunderes, når dit Apple-id er slettet. Du kan enten bruge pengene eller kontakte Apple-support for at anmode om refusion, før du sletter din konto. Hvis du skylder Apple penge, skal du betale dem, før vi kan slette din konto.

Hvad sker der med mine abonnementer?

Hvis du har abonnementer på tjenester som f.eks. Apple Music, iCloud-lagringsplads eller tredjepartstjenester, som du har abonneret på med dit Apple-id, eller som er knyttet til dit Apple-id, bliver de annulleret ved udgangen af betalingsperioderne, når du sletter din konto.

Jeg har abonneret på Apple Music via min mobiloperatør. Hvad sker der med mit abonnement?

Hvis du har abonneret på Apple Music via en mobiloperatør og har knyttet din konto til det Apple-id, du sletter, kan du stadig streame musik, men du har ikke længere adgang til andre Apple Music-funktioner som f.eks. iCloud-musikbibliotek.

Jeg er familieorganisator. Hvordan påvirker sletningen af min konto mine familiemedlemmer?

Når du sletter din konto, opløses din familiegruppe, og ingen familiemedlemmer har længere adgang til delte abonnementer eller delt indhold. Musik, film, tv-udsendelser, bøger eller apps med DRM-beskyttelse, der tidligere er downloadet fra andre familiemedlemmers samlinger, kan ikke længere bruges af nogen af familiemedlemmerne.

Hvis du er organisator for en familiegruppe, der inkluderer et barn, bliver barnets konto også slettet. Eller du kan overføre børnekontoen til en anden familie, før du anmoder om sletning af dit Apple-id.

Kan jeg slette mit barns konto?

Hvis du er organisator for din familie, kan du slette dit barns Apple-id, når du anmoder om sletning af din konto. Dit barn kan også anmode om sletning af sit Apple-id. Det kræver din godkendelse.

Modtager jeg stadig de køb, jeg har foretaget online på apple.com/da-dk?

Ja. Aktive onlineordrer behandles som normalt, når din konto er slettet.

Fortsætter igangværende produktreparationer, efter min konto er slettet?

Ja. Sletning af dit Apple-id medfører ikke annullering af reparationer, som allerede er sat i gang.

Apple-support hjælper mig med noget i øjeblikket. Kan jeg stadig få hjælp, efter jeg har slettet min konto?

Apple-support kan hjælpe dig, efter din konto er slettet. Hvis der er aktuelle åbne sager, bliver de dog annulleret, og vi kan ikke hjælpe dig med problemer i forbindelse med din slettede konto.

Kan jeg stadig bruge min AppleCare-aftale til at få min enhed serviceret?

Ja. Hvis din enhed er dækket af en AppleCare-aftale, kan du stadig bruge den til at få service, efter din konto er slettet.

Gælder mine kommende aftaler i Apple Store stadig, efter min konto er slettet?

Nej. Aftaler eller reservationer i Apple Store annulleres, når din konto slettes.

Jeg er tilmeldt programmet til opgradering af iPhone. Skal jeg stadig betale, efter mit Apple-id er slettet?

Ja. Hvis du er tilmeldt programmet til opgradering af iPhone, skal du stadig betale for din enhed. Du kan dog muligvis ikke oprette yderligere opgraderingsordrer online uden det tilknyttede Apple-id.

Hvad sker der med min Apple Cash-konto, når mit Apple-id er slettet?

Når din konto er slettet, har du ikke længere adgang til din Apple Cash-konto. Du kan ikke slette dit Apple-id, hvis der er en saldo på din Apple Cash-konto. Hvis du har en saldo, kan du vælge at bruge den, før du sletter kontoen, overføre saldoen til en anden bruger eller bankkonto eller kontakte Apple-support for at anmode om en check på det tilbageværende beløb.

Hvis du ikke allerede har bekræftet din identitet hos den bank, der opretter Apple Cash-kontoen, har de ikke nok oplysninger til at åbne en tvist på dine vegne, give et kontoudtog, efter kontoen er slettet, eller give adgang til sælgerkredit, efter kontoen er slettet.

Hvad sker der med mine rejsekort i Apple Pay, når mit Apple-id er slettet?

Når dit Apple-id er slettet, mister du adgang til rejsekort, du har oprettet med Apple Pay. Du kan vælge at bruge din saldo, inden du sletter, eller kontakte udbyderen af kortet for at anmode om en refundering af de resterende penge. Apple kan ikke refundere en saldo eller refunderbare tjenestegebyrer, der er tilknyttet et rejsekort.

Kan Apple stadig kontakte mig, efter jeg har slettet min konto?

Når du sletter dit Apple-id, fjernes din tilknyttede mailadresse og andre kontaktoplysninger fra alle Apple-mailinglister efter et par dage. Når du sletter din konto, begrænser du Apples muligheder for at kontakte dig vedrørende produkter, garantier, tvister eller andre juridiske handlinger, hvor du kan være berettiget til kompensation fra Apple. I nogle sager – f.eks. hvis du har sendt os en mail direkte om et igangværende problem – beholder vi muligvis en måde at kontakte dig på, som ikke er knyttet til din konto.

Hvis du anmoder om at få slettet et Apple-id, som du har brugt til en jobansøgning eller rekrutteringsproces hos Apple, bliver din jobsøgningsprofil, oplysningerne forbundet med denne og eventuelle kommende jobsamtaler og møder også slettet.

Hvordan fravælger jeg direkte markedsføring?

Du bliver automatisk fjernet fra Apples mailinglister, når du sletter dit Apple-id.

Hvad sker der, hvis jeg ombestemmer mig, efter jeg har anmodet om at få min konto slettet?

Mens din anmodning bliver behandlet, kan du kontakte Apple-support med den alfanumeriske adgangskode, som du har modtaget. Så hjælper vi dig med at annullere din anmodning. Når din konto er slettet, kan Apple ikke annullere anmodningen, åbne din konto igen eller gendanne dine data.

Kan jeg kontakte Apple med spørgsmål om, hvordan mine data behandles?

Ja. Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller feedback om vores anonymitetspolitik eller andre emner.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.