Om Sikker start

Brug Sikker start til at sikre, at der altid indlæses et ægte og godkendt operativsystem på din iMac Pro, når den startes.

Sikker start, der kun findes på iMac Pro, har tre indstillinger, der kan sikre, at din Mac altid starter fra et ægte og godkendt Mac- eller Microsoft Windows-operativsystem: Fuld sikkerhed, Medium sikkerhed og Ingen sikkerhed.

Indstillingerne til Sikker start er indeholdt i Startsikkerhedsværktøj:

1. Tænd din iMac Pro, tryk straks på Kommando (⌘)-R, når du ser Apple-logoet, og hold tasterne nede for at starte fra macOS-gendannelse.
  2. Når vinduet macOS-hjælpeprogrammer vises, skal du vælge Hjælpeprogrammer > Startsikkerhedsværktøj på menulinjen.
  3. Når du bliver bedt om godkendelse, skal du klikke på Skriv macOS-adgangskode og derefter vælge en administratorkonto og skrive adgangskoden til den.

Fuld sikkerhed

Fuld sikkerhed giver den højeste sikkerhed og er standardindstillingen til Sikker start. Dette sikkerhedsniveau fandtes tidligere kun på iOS-enheder.

Under starten kontrollerer din Mac operativsystemet på startdisken for at sikre, at det er ægte, og at der ikke er manipuleret med det. Hvis operativsystemet er ukendt eller ikke kan bekræftes som ægte, opretter Mac forbindelse til Apple for at hente de opdaterede integritetsoplysninger, den skal bruge til at kontrollere operativsystemet. Oplysningerne gælder specifikt til din Mac, og de sikrer, at din Mac starter fra et operativsystem, der er godkendt af Apple.

If FileVault er slået til, mens din Mac forsøger at hente opdaterede integritetsoplysninger, og du bliver bedt om at skrive en adgangskode for at låse disken op. Skriv din administratoradgangskode, og klik derefter på Lås op for at gennemføre overførslen.

Hvis operativsystemet ikke består kontrollen:

• macOS: En advarsel fortæller, at der kræves en softwareopdatering, før du kan bruge denne startdisk. Klik på Opdater for at åbne installeringsprogrammet til macOS, som du kan bruge til at installere macOS igen på startdisken. Du kan også klikke på Startdisk og vælge en anden startdisk, som din Mac også vil forsøge at kontrollere.
  • Windows: En advarsel fortæller, at du skal installere Windows med Boot Camp-assistent.

Hvis din Mac ikke kan oprette forbindelse til internettet, viser den en advarsel om, at den skal have internetforbindelse.

• Tjek din internetforbindelse, f.eks. ved at vælge et aktivt netværk på Wi-Fi-statusmenuen  på menulinjen. Klik derefter på Prøv igen.
  • Du kan også klikke på Startdisk og vælge en anden startdisk.
  • Eller brug Startsikkerhedsværktøj til at sænke sikkerhedsniveauet til Medium sikkerhed.

Medium sikkerhed

Når Medium sikkerhed er slået til, kontrollerer din Mac under starten kun, at operativsystemet på startdisken er signeret korrekt af Apple (macOS) eller Microsoft (Windows). Det kræver ikke internetforbindelse eller opdaterede integritetsoplysninger fra Apple, så det forhindrer ikke din Mac i at bruge et operativsystem, der ikke længere er godkendt af Apple.

Hvis operativsystemet ikke består kontrollen:

• macOS: En advarsel fortæller, at der kræves en softwareopdatering, før du kan bruge denne startdisk. Klik på Opdater for at åbne installeringsprogrammet til macOS, som du kan bruge til at installere macOS igen på startdisken. Det kræver en internetforbindelse. Du kan også klikke på Startdisk og vælge en anden startdisk, som din Mac også vil forsøge at kontrollere.
  • Windows: En advarsel fortæller, at du skal installere Windows med Boot Camp-assistent.

Ingen sikkerhed

Indstillingen Ingen sikkerhed håndhæver ikke nogen af ovennævnte sikkerhedskrav for din startdisk.

Udgivelsesdato:Wed May 09 21:32:03 GMT 2018