Om Startsikkerhedsværktøj

Brug Startsikkerhedsværktøj til at sikre, at din Mac altid starter fra din valgte startdisk og altid fra et ægte og godkendt operativsystem.

Startsikkerhedsværktøj, der kun er tilgængeligt på Mac-computere med Apple T2-sikkerhedschippen, har tre funktioner, der hjælper med at beskytte din Mac mod uautoriseret adgang: firmwareadgangskode, Sikker start og Ekstern start.

Sådan åbner du Startsikkerhedsværktøj:

1. Tænd din Mac, og tryk straks på Kommando (⌘)-R, og hold nede, når Apple-logoet vises. Din Mac starter op i macOS-gendannelse.
  2. Når vinduet macOS-hjælpeprogrammer vises, skal du vælge Hjælpeprogrammer > Startsikkerhedsværktøj på menulinjen.
  3. Når du bliver bedt om godkendelse, skal du klikke på Skriv macOS-adgangskode og derefter vælge en administratorkonto og skrive adgangskoden til den.

Beskyttelse med firmwareadgangskode

Du kan bruge en firmwareadgangskode til at forhindre, at personer, som ikke har adgangskoden, kan starte fra en anden disk end den startdisk, du har valgt. Du indstiller en firmwareadgangskode ved at klikke på Slå firmwareadgangskode til og følge vejledningen på skærmen. Læs mere om firmwareadgangskoder.

Du kan også bruge Ekstern start til at forhindre selv dem, der kender firmwareadgangskoden, i at starte fra eksterne medier.

Sikker start

Brug denne funktion til at sikre, at din Mac altid starter fra et ægte og godkendt operativsystem. Læs mere om Sikker start.

Ekstern start

Brug denne funktion til at bestemme, om din Mac kan starte fra en ekstern harddisk, en USB-nøgle eller et andet eksternt medie.* Standardindstillingen, som er den mest sikre, er "Slå start fra eksterne medier fra". Når denne indstilling er valgt, kan din Mac ikke startes fra et eksternt medie:

• I vinduet Startdisk vises en besked om, at dine sikkerhedsindstillinger ikke tillader, at denne Mac bruger en ekstern startdisk.
  • I Startadministration kan du vælge en ekstern startdisk, men hvis du gør det, genstarter din Mac med en besked om, at dine sikkerhedsindstillinger ikke tillader, at denne Mac bruger en ekstern startdisk. Du får derefter mulighed for at genstarte fra din aktuelle startdisk eller vælge en anden startdisk.

Sådan tillader du, at din Mac bruger en ekstern startdisk:

1. Åbn Startsikkerhedsværktøj.
  2. Vælg "Tillad start fra eksterne medier".
  3. Hvis du vil vælge en ekstern startdisk, inden du genstarter din Mac, skal du slutte Startsikkerhedsværktøj og derefter vælge Apple-menuen () > Startdisk.

* Mac-computere med T2-chippen understøtter ikke start fra netværksenheder.