Om avanceret Face ID-teknologi

Læs om, hvordan Face ID hjælper dig med at beskytte dine oplysninger på din iPhone X eller en nyere model.

Meget af vores digitale liv gemmes på vores iPhone, og det er vigtigt at beskytte disse oplysninger. På samme måde som Touch ID revolutionerede godkendelse via et fingeraftryk, revolutionerer Face ID godkendelse ved at bruge ansigtsgenkendelse. Face ID medfører intuitiv og sikker godkendelse, der bygger på det powerfulde TrueDepth-kamerasystem med avancerede teknologier, som registrerer geometrien i dit ansigt.

Med et hurtigt blik låser Face ID din iPhone op på en sikker måde. Du kan bruge det til at godkende køb i iTunes Store, App Store, iBooks Store og betalinger med Apple Pay. Udviklere kan give tilladelse til, at du bruger Face ID til at logge ind på deres apps. Apps, der understøtter Touch ID, understøtter også automatisk Face ID.

Avanceret teknologi

Den teknologi, som Face ID bygger på, er noget af det mest avancerede hardware og software, vi nogensinde har skabt. TrueDepth-kameraet registrerer præcise ansigtsdata ved at projicere og analysere mere end 30.000 usynlige punkter for at kunne lave en nøjagtig digital model af dit ansigt og registrerer også et infrarødt billede af dit ansigt. En del af A11 og A12 Bionic-chippens neurale funktion – der er beskyttet i Secure Enclave – transformerer den nøjagtige digitale model og det infrarøde billede til en matematisk repræsentation og sammenligner denne repræsentation med de tilmeldte ansigtsdata.

Face ID tilpasser sig automatisk ændringer i dit udseende, f.eks. når du har makeup på eller får skæg. Hvis der sker større ændringer i dit udseende – hvis du f.eks. barberer et fuldskæg af – kontrollerer Face ID din identitet ved hjælp af din adgangskode, før dine ansigtsdata opdateres. Face ID er designet til at fungere sammen med hatte, tørklæder, briller, kontaktlinser og mange slags solbriller. Derudover er det designet til at fungere indendørs, udendørs og selv i totalt mørke.

For at komme i gang med at bruge Face ID skal du først registrere dit ansigt. Det kan du gøre, når du indstiller enheden første gang, eller du kan gøre det senere ved at gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode. Hvis du vil låse din iPhone X eller en nyere model op ved hjælp af Face ID, skal du blot kigge på den. Face ID kræver, at TrueDepth-kameraet kan se dit ansigt, uanset om din iPhone ligger på en plan flade, eller om du holder den i en naturlig position. TrueDepth-kameraet har samme rækkevidde, som når du tager et billede eller foretager et FaceTime-opkald med frontkameraet. Face ID fungerer bedst, når enheden er en arms længde eller mindre fra dit ansigt (25-50 cm væk fra ansigtet).

TrueDepth-kameraet aktiveres på en intelligent måde, f.eks. når du løfter din iPhone for at afbryde vågeblus, trykker på skærmen for at afbryde vågeblus, eller når du får en meddelelse, der afbryder vågeblus. Hver gang du låser din iPhone X eller en nyere model op, genkender TrueDepth-kameraet dig ved at registrere de nøjagtige dybdeoplysninger og et infrarødt billede. Disse oplysninger sammenlignes med den gemte matematiske repræsentation til godkendelse.

Sikkerhedsregler

Sikkerhed er vigtig for os alle, så vi kan beskytte oplysningerne på vores enheder. Vi har gjort nogle vigtige tiltag for at beskytte dine oplysninger, lige som vi gjorde med Touch ID. Face ID bruger TrueDepth-kameraet og maskinlæring til at skabe en sikker godkendelsesløsning. Face ID-data – herunder matematiske repræsentationer af dit ansigt – krypteres og beskyttes med en nøgle, der kun er tilgængelig for Secure Enclave.

Sandsynligheden for, at en tilfældig person kigger på din iPhone X eller en nyere model og låser den op ved hjælp af Face ID, er ca. 1:1.000.000 (i forhold til 1:50.000 for Touch ID). Som en ekstra beskyttelse tillader Face ID kun fem mislykkede forsøg på at matche, før der kræves en adgangskode. Den statistiske sandsynlighed er forskellig i forbindelse med tvillinger og søskende, der ligner hinanden, og blandt børn under 13 år, da de særlige kendetegn i deres ansigter måske ikke er fuldt udviklet. Hvis det bekymrer dig, anbefaler vi, at du bruger en adgangskode til godkendelse.

Face ID sammenlignes med dybdeoplysninger, som ikke findes i udskrifter eller digitale 2D-fotos. Det er designet til at yde beskyttelse mod snyd med masker eller andre teknikker via brugen af avancerede neurale netværk, der registrerer snyd. Face ID kan også registrere opmærksomhed. Det kan se, om dine øjne er åbne og kigger mod enheden. Det gør det vanskeligt for en anden person at låse din iPhone op uden din viden (f.eks. når du sover).

Hvis du vil bruge Face ID, skal du indstille en adgangskode på din iPhone. For at opnå større sikkerhed skal du indtaste din adgangskode i følgende situationer:

• Enheden er lige tændt eller genstartet.
  • Enheden har ikke været låst op i over 48 timer.
  • Adgangskoden er ikke blevet brugt til at låse enheden op i løbet af de sidste seks og en halv dag, og Face ID har ikke låst enheden op i løbet af de sidste 4 timer.
  • Enheden har modtaget en ekstern låsekommando.
  • Efter fem mislykkede forsøg på at matche et ansigt.
  • Efter at du har initieret slukning/Nødopkald SOS ved samtidig at holde en af lydstyrkeknapperne og sideknappen nede i 2 sekunder.

Hvis du har mistet din enhed, eller den er blevet stjålet, kan du forhindre, at Face ID bliver brugt til at låse din enhed op, ved hjælp af Find min iPhone-funktionen Mistet.

Anonymitet

Det er yderst vigtigt for Apple, at dine personlige oplysninger opbevares sikkert. Face ID-data – herunder matematiske repræsentationer af dit ansigt – krypteres og beskyttes af Secure Enclave. Disse data forbedres og opdateres, efterhånden som du bruger Face ID, så du får en bedre oplevelse – også når du skal godkende. Face ID opdaterer også disse data, når der registreres et ansigt, der ligner meget, men der efterfølgende angives en adgangskode for at låse enheden op.

Face ID-data kan kun bruges på din enhed, og de sikkerhedskopieres aldrig på iCloud eller andre steder. Det er kun i de tilfælde, hvor du vil sende Face ID-diagnosticeringsdata til AppleCare i forbindelse med support, at disse oplysninger overføres fra din enhed. Og selv i dette tilfælde sendes der ikke automatisk data til Apple. Du kan først gennemse og godkende diagnosticeringsdataene, før de sendes.

Hvis du vælger at tilmelde dig Face ID, kan du styre, hvordan det bruges, eller når som helst slå det fra. Hvis du f.eks. ikke vil bruge Face ID til at låse din iPhone op, skal du åbne Indstillinger > Face ID & adgangskode> Brug Face ID og slå Lås iPhone op fra. Hvis du vil slå Face ID fra, skal du gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode og trykke på Nulstil Face ID. Hvis du gør det, slettes Face ID-dataene, herunder de matematiske repræsentationer af dit ansigt, fra din enhed. Hvis du vælger at slette eller nulstille din enhed ved hjælp af Find min iPhone eller ved at slette alt indhold og alle indstillinger, slettes alle Face ID-data.

Selv hvis du vælger ikke at bruge Face ID, kan TrueDepth-kameraet på intelligent vis aktiveres til at understøtte opmærksomhedsfunktioner, f.eks. nedtoning af skærmen, hvis du ikke kigger på din iPhone, eller reducering af lydstyrken for alarmer, hvis du kigger på enheden. Når du f.eks. bruger Safari, undersøger din enhed, om du kigger på din enhed, og slukker skærmen, hvis du ikke gør. Hvis du ikke vil bruge disse funktioner, kan du gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode og slå Opmærksomhedsfunktioner fra.

I understøttede apps kan du slå Face ID til med henblik på godkendelse. Apps får kun besked om, hvorvidt godkendelsen lykkedes. Apps har ikke adgang til Face ID-data, der er knyttet til det tilmeldte ansigt.

Sikkerhed

iPhone og TrueDepth-kamerasystemet er blevet grundigt testet og overholder internationale sikkerhedsstandarder. Der er sikkert at bruge TrueDepth-kamerasystemet under normale brugsforhold. Systemet vil ikke skade øjne eller hud på grund af den lave udledning. Det er vigtigt at vide, at de infrarøde udledningskilder kan beskadiges under en reparation, eller hvis de skilles ad, så din iPhone skal altid serviceres af Apple eller en autoriseret serviceudbyder. TrueDepth-kamerasystemet har indbyggede funktioner til registrering af manipulering med enheden. Hvis der registreres manipulering, slås systemet måske fra af sikkerhedsmæssige årsager.

Når det ses gennem visse kameratyper, kan du måske se lysudslip fra TrueDepth-kameraet. Det er forventet, da nogle kameraer kan registrere infrarødt lys. Du vil måske også lægge mærke til et svagt lysudslip fra TrueDepth-kameraet, når det ses i et meget mørkt lokale. Det er forventet i yderst mørke omgivelser.

Tilgængelighed

Tilgængelighed er en integreret del af Apple-produkter. Brugere med fysiske begrænsninger kan vælge "Indstillinger for Tilgængelighed" under tilmelding. Denne indstilling kræver ikke fulde hovedbevægelser for at kunne registrere forskellige vinkler og er stadig sikker at bruge. Dog kræver den en større ensartethed i den måde, hvorpå du ser på din iPhone.

Face ID har også en tilgængelighedsfunktion, der yder support til blinde personer eller personer med nedsat syn. Hvis Face ID ikke skal kræve, at du ser på din iPhone med øjnene åbne, kan du åbne Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed og slå Opmærksomhed ved Face ID fra. Indstillinger slås automatisk fra, hvis du slår VoiceOver til, første gang du indstiller enheden.