Sådan gør du, hvis Face ID ikke fungerer på din iPhone eller iPad Pro

Her kan du læse, hvad du skal gøre, hvis du har brug for hjælp til, hvordan du bruger Face ID til at låse din iPhone eller iPad op, godkende køb, logge ind på apps, eller hvis du bliver bedt om at indtaste din kode.

Kontroller dine indstillinger til Face ID

Du kan kontrollere dine indstillinger for Face ID ved at gå til Indstillinger og derefter trykke på Face ID & kode. Sørg for, at Face ID er indstillet, og at de funktioner, du vil bruge Face ID til, er slået til.

Der er ikke angivet et alternativ til billede

Kontroller, at der ikke er noget, der dækker for TrueDepth-kameraet

Fjern alt, der kan dække for TrueDepth-kameraet, f.eks. snavs, et etui eller en skærmbeskytter.

Hvis du bruger en iPad i liggende retning, skal du sørge for, at din finger eller håndflade ikke dækker for TrueDepth-kameraet. Hvis det er tilfældet, kan advarslen "Kamera dækket" blive vist øverst på skærmen med en pil, der peger på TrueDepth-kameraet.

Der er ikke angivet et alternativ til billede

Sørg for, at der ikke er noget, som blokerer for dit ansigt

Øjne, næse og mund skal være fuldt synlige for TrueDepth-kameraet. Face ID fungerer som standard ikke, hvis noget dækker for din mund og næse. Hvis du bærer mundbind og allerede har indstillet Face ID med et mundbind,* skal du sørge for, at der ikke er noget, der blokerer for dine øjne. Du skal muligvis holde din iPhone højere, hvis du har et mundbind på. Hvis du bærer mundbindet for højt oppe eller for tæt på dine øjne, låses din iPhone muligvis ikke op.

Face ID fungerer med mange solbriller, men Face ID med et mundbind er ikke designet til at fungere med solbriller. Hvis du bærer solbriller, der har til formål at blokere for visse typer lys, kan solbrillerne måske blokere for det infrarøde lys, som udsendes af TrueDepth-kameraet. Prøv at bruge Face ID uden solbriller.

Sørg for, at TrueDepth-kameraet er rettet mod dig

Face ID fungerer i stående og liggende retning på iPhone 13-modeller og nyere med iOS 16 og nyere versioner.  For tidligere modeller fungerer Face ID kun på iPhone, når den holdes i stående retning, og du står med ansigtet mod TrueDepth-kameraet. På en iPad kan du bruge Face ID, uanset hvilken retning du holder din iPad.

TrueDepth-kameraet har samme billedvinkel, som når du tager en selfie eller foretager et FaceTime-opkald. Uanset om din iPhone eller iPad ligger på en overflade, eller du holder den, som du plejer, skal du sørge for, at din iPhone eller iPad højst er en armslængde (25-50 cm) fra dit ansigt.

Genstart enheden

Genstart din iPhone, eller iPad Prøv derefter at bruge Face ID igen.

Tilføj et alternativt udseende

For det fleste brugeres vedkommende vil Face ID løbende lære, når brugerne skifter udseende. Hvis du markant skifter udseende, kan du indstille et alternativt udseende, så Face ID stadig kan genkende dig.

Nulstil Face ID

Hvis du stadig har brug for hjælp, skal du nulstille Face ID og derefter indstille Face ID igen. Gå til Indstillinger, tryk på Face ID & kode, og tryk derefter på Nulstil Face ID. Tryk derefter på Indstil Face ID for at konfigurere det igen.

Få service

Hvis du stadig ikke kan registrere dit ansigt, kan du kontakte Apple-support.

Du bør kun lade en uddannet tekniker reparere din enhed. Forkert reparation, ændring eller brug af uægte Apple-komponenter i lasersystemerne kan forhindre sikkerhedsmekanismerne i at fungere korrekt og kan forårsage farlig eksponering og skade på øjne eller hud.

Læs om, hvornår du skal indtaste en kode, selvom Face ID fungerer som forventet

* I stående retning kan du bruge Face ID med et mundbind på iPhone 12 og nyere modeller med iOS 15.4 eller en nyere version. Face ID virker ikke i liggende retning, når du har mundbind på.