Sådan vælger du mellem APFS og Mac OS - udvidet, når du formaterer en disk til Mac

Diskværktøj i macOS High Sierra kan formatere de fleste lagringsenheder ved hjælp af begge arkivsystemer.

macOS High Sierra introducerer APFS (Apple File System) til Mac-computere. APFS erstatter Mac OS - udvidet (HFS+) som standardarkivsystem for SSD-drev (Solid-State Drive) og andre flashlagringsenheder.

Hvilket format bruges der?

Sådan finder du ud af, hvilket format (arkivsystem) din lagringsenhed bruger:

1. Vælg enheden i Finder.
  2. Vælg Arkiv > Vis info, eller tryk på Kommando (⌘)-I.
  3. Tjek det format, der vises i vinduet Vis info.

Eller brug appen Oplysninger om system: Vælg Lagringsplads i indholdsoversigten, og se derefter din enhed i kolonnen Arkivsystem.

Hvilket format skal du vælge?

Når du installerer macOS High Sierra på din Mac-enhed med et SSD-drev (Solid-State Drive) eller en anden flashlagringsenhed, konverteres den pågældende enhed automatisk til APFS. Fusion Drives, traditionelle harddiske og ikke-Mac-enheder konverteres ikke.

Diskværktøj i macOS High Sierra kan formatere de fleste lagringsenheder ved hjælp af begge arkivsystemer. Hvis du skal udføre en manuel omformatering, skal du overveje følgende:

• APFS kræver macOS High Sierra. Tidligere versioner af Mac-operativsystemet kan ikke aktivere APFS-formaterede enheder.
  • APFS er optimeret til SSD-drev (Solid-State Drive) og andre flashlagringsenheder.
  • Diskværktøj forsøger at registrere typen af lagringsplads, du formaterer, og viser derefter det rette format i menuen Format. Hvis typen af lagringsplads ikke kan registreres, anvendes som standard Mac OS - udvidet, som virker sammen med alle versioner af macOS.