Sådan installerer du macOS i din organisation

Hvis du er systemadministrator for din organisation, kan du vælge mellem en række forskellige macOS-installeringsmetoder.

Før du installerer, skal du sørge for, at din Mac er tilsluttet et netværk med adgang til de nødvendige Apple-værter for softwareopdateringer og installation.

Brug MDM (Mobile Device Management)

Hvis dine Mac-computere overvåges, kan du bruge kommandoer til administration af mobilenheder til at installere macOS-opdateringer.

Brug metoden "startosinstall"

Hvis du installerer fra og til din computers startdisk, kan du bruge kommandoen startosinstall i mappen Indhold/Ressourcer i macOS-installationsprogrammet.

• Hvis du vil angive flere pakker, som skal installeres efter macOS, skal du tilføje indstillingen --installpackage. Du kan bygge disse pakker med kommandoen productbuild(1).

• Hvis du vil slette din nuværende startdisk først, kan du bruge indstillingen --eraseinstall. Denne proces sletter alle enheder i APFS-beholderen, medmindre du også tilføjer indstillingen --preservecontainer.

• Hvis du vil vide mere om startosinstall, kan du føje indstillingen --usage til kommandoen.

Brug en anden installeringsmetode

Disse installeringsmetoder fungerer, uanset om macOS i øjeblikket er installeret på målenheden:

Læs mere

Hvis du forbereder en Mac med Apple Silicon eller Apple T2-sikkerhedschippen til en anden bruger i din organisation, kan du slette alt indhold og alle indstillinger uden at geninstallere macOS.

Apple hverken anbefaler eller understøtter monolitiske systembilleder som installeringsmetode. Systembilledet indeholder muligvis ikke modelspecifikke oplysninger som firmwareopdateringer.