Hjælp til iMovie

Hvis iMovie ikke virker som forventet, kan du prøve følgende fremgangsmåde for at løse problemet.

Før du følger fremgangsmåden i denne artikel, skal du sørge for, at du har sikkerhedskopieret dine biblioteker og dine medier for nyligt samt sikkerhedskopieret iMovie-programmet.

Disse foranstaltninger løser ikke nødvendigvis dit problem og er ikke omfattende.

1. Genstart computeren

Når du genstarter din computer, nulstilles iMovie-relaterede systemressourcer. Det er det simpleste, som du kan gøre for at løse iMovie-problemer.

2. Sørg for, at iMovie er opdateret

Hvis du er i gang med et projekt, skal du ikke opdatere eller opgradere iMovie, før du er færdig med projektet. Færdiggør enten projektet i den version af iMovie, som du aktuelt arbejder i, eller sørg for, at du har sikkerhedskopieret dine begivenheder, projekter og iMovie. Hvis du har en sikkerhedskopi, kan du være sikker på, at dine data og programmet ikke påvirkes, hvis opdatering eller opgradering til seneste version af iMovie ikke løser dit problem.

Mac App Store: Opdater programmer

3. Læs iMovie-dokumentationen

For at bekræfte at iMovie fungerer korrekt, er det altid en god idé at læse dokumentationen for at sikre, at du ved, hvad der er fejl, og hvad der ikke er fejl, når du arbejder i iMovie. Du kan undgå at bruge en masse tid på at eliminere tilsyneladende problemer ved at følge denne fremgangsmåde.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du tilgår iMovie-hjælp ved at se iMovie-hjælp.

4. Sørg for, at iMovie understøtter dit kamera

Sørg for, at dit kamera er et understøttet kamera.

5. Isoler et problem ved at bruge en anden brugerkonto

6. Opret et nyt bibliotek

Du kan isolere problemer med biblioteker ved at oprette et nyt, tomt bibliotek, når du åbner iMovie. Dette viser, at iMovie virker korrekt med et nyt bibliotek. Dernæst kan du åbne og lukke dine biblioteker ét ad gangen, indtil du kan genskabe problemet og identificere et påvirket bibliotek.

For at oprette et nyt bibliotek skal du først afslutte iMovie. Dernæst skal du Alternativ-klikke på iMovie-programikonet i Dock og klikke på Nyt for at oprette et nyt bibliotek.

7. Test med medie, som du ved fungerer

Medier, som du ved fungerer, er medier, som du ved altid virker uden problemer. Det kan være en mediefil fra et tidligere projekt, som du er sikker på virker, som den skal.

Ved at bruge medier, som du ved virker, som f.eks. h.264- eller MPEG-4-arkiverne fra QuickTimes eksempelarkiver, kan du isolere et problem til det medie, som du forsøger at arbejde med. Hvis et medie, som du ved fungerer, virker som forventet i iMovie, men andre medier, som du har importeret i iMovie ikke virker som forventet, kan problemet ligge hos de importerede medier. Du kan være nødt til at hente mediet fra den oprindelige kilde igen. Det kan også være, at det er en medietype, der ikke understøttes af iMovie. Få mere at vide om understøttede kameraer.

8. Fjern og geninstaller iMovie

Få mere at vide om, hvordan du installerer, opdaterer og fjerner programmer i OS X El Capitan for at lære at fjerne og geninstallere iMovie.