Hvis iMovie ikke virker på din Mac

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan åbne iMovie, afspille et projekt eller har andre problemer.

Prøv med disse trin til fejlfinding

Når du har prøvet de følgende trin, skal du åbne iMovie igen for at se, om problemet er løst.

Genstart din Mac

Vælg Genstart på Apple-menuen ().

Nulstil NVRAM

Hvis du bruger en ekstern enhed sammen med iMovie, f.eks. et kamera, skal du nulstille NVRAM:

1. Luk din Mac.
  2. Frakobl alle eksterne enheder undtagen tastatur og mus.
  3. Nulstil NVRAM.
  4. Åbn iMovie, og forsøg at genskabe fejlen.
    • Hvis iMovie virker, skal du tilslutte enhederne en ad gangen, indtil du kan genskabe fejlen. Hvis enheden kræver det, skal du genstarte din Mac, efter du har tilsluttet enheden.
    • Hvis iMovie stadig ikke virker, skal du muligvis opdatere enhedens firmware eller få enheden serviceret.

Opdater macOS og iMovie

Vælg Apple-menuen () > App Store, og klik på Opdateringer. Hvis der er en iMovie-opdatering tilgængelig, skal du klikke på Opdater for at downloade og installere den.

Kontroller, om kameraet og medieformatet er kompatible med hinanden

Kontroller, om du bruger et kamera og et medieformat, der begge er kompatible med iMovie. Hvis du ikke kan finde kameraet i systemet eller har brug for hjælp, bedes du kontakte kameraproducenten for at få support

Hvis du bruger en videogrænseflade fra en tredjepart på din Mac, skal du kontrollere hos producenten, om der er firmware- eller softwareopdateringer til din enhed.

Test med et nyt bibliotek og projekt

Du kan oprette et nyt bibliotek og testprojekt for at teste, om problemet skyldes biblioteket, projektet eller iMovie-appen. Opret først et nyt bibliotek:

1. Luk iMovie.
  2. Hold Alternativtasten nede, og klik på iMovie-appen i Dock, eller dobbeltklik på iMovie-appen i mappen Programmer.
  3. Gå til vinduet Åbn bibliotek, og klik på Nyt for at oprette et nyt bibliotek.
  4. Navngiv testbiblioteket "Test iMovie-bibliotek", og gem det på skrivebordet.

Opret derefter testprojektet ved hjælp af den medfølgende forfilmskabelon, og eksporter det som et QuickTime-videoarkiv:

1. Gå til iMovie, og klik på Projekter for at gå tilbage til visningen Projekter.
  2. Vælg Arkiv> Ny forfilm, klik på forfilmskabelonen Action, og klik på Opret.
  3. Vælg Arkiv> Del > Arkiv, klik på Næste, navngiv arkivet "Målstreg", og gem videoarkivet på skrivebordet.

Importer derefter QuickTime-videoarkivet i et nyt projekt i det nye bibliotek:

1. Klik på Projekter for at gå tilbage til visningen Projekter. Klik på OK i vinduet.
  2. Vælg Arkiv > Ny film.
  3. Vælg Arkiv > Importer medie, og klik derefter på Skrivebord i indholdsoversigten Importer. Vælg arkivet "Målstreg.mov" på listen, og klik derefter på knappen Importer valgte.
  4. Vælg videoklippet i browseren, og tryk derefter på tasten E for at føje videoklippet til tidslinjen.
  5. Prøv at genskabe problemet fra før. Hvis iMovie f.eks. lukkede, da du tilføjede en overgang, så prøv at gøre det samme igen.

Hvis det nye bibliotek og projekt virker som forventet, ved du nu, at årsagen til problemet ligger i det oprindelige bibliotek eller projekt. Prøv at gendanne en tidligere version af det oprindelige bibliotek fra Time Machine eller en anden sikkerhedskopi.

Nulstil iMovie

Nulstil iMovie til standardindstillingerne. Dette påvirker ikke dine biblioteker.

Geninstaller iMovie

Slet iMovie, og download og geninstaller programmet. Dette påvirker ikke dine biblioteker.

Fungerer det stadig ikke?

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.