Tilføjelse af arkiver fra Skrivebord og Dokumenter til iCloud Drive

Læs mere om, hvordan du deler dine arkiver fra mapperne Skrivebord og Dokumenter på din Mac med alle dine enheder via iCloud Drive.

Mac- og iPhone-skærme, der viser iCloud Drive

Når du gemmer mapperne Skrivebord og Dokumenter i iCloud Drive, kan du få adgang til arkiver fra din Mac på alle dine enheder. Dette betyder, at du kan oprette et dokument på dit Skrivebord og arbejde videre på det senere fra din iPhone eller iPad og på iCloud.com. Alt opdateres automatisk overalt.

Før du begynder, skal du sørge for, at du har indstillet iCloud på din iPhone eller iPad, og at du har indstillet iCloud på din Mac.

Sådan slår du Skrivebord og Dokumenter til

Slå Skrivebord og Dokumenter til på alle Mac-computere, der skal bruges med iCloud Drive.

1. På din Mac skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger. I macOS Monterey eller tidligere skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Apple-id, og klik derefter på iCloud.

3. Klik på iCloud Drive under Apps, der bruger iCloud.

4. Under iCloud Drive skal du kontrollere, at Synkroniser denne Mac er slået til.

5. Slå Mapperne Skrivebord og Dokumenter til.

Mac-skærm, der viser iCloud Drive og mapperne Skrivebord og Dokumenter, der er slået til
  6. Klik på OK.

Hvis du vil arkivere dine arkiver i iCloud Drive og en anden tjeneste til lagring i skyen, kan du opbevare kopier af dine arkiver begge steder, men du kan ikke opbevare mapper fra en tredjepartstjeneste i iCloud Drive. Du kan opbevare dine mapper fra andre skytjenester et andet sted på din Mac, f.eks. i mappen Hjem.

Hvis du allerede bruger en funktion fra en anden skytjeneste, der synkroniserer eller håndterer mapperne Skrivebord og Dokumenter, skal du slå den fra for at bruge Skrivebord og Dokumenter.

Find dine arkiver i mapperne Skrivebord og Dokumenter på alle dine enheder

Når du føjer Skrivebord og Dokumenter til iCloud Drive, flyttes alle dine arkiver til iCloud, og hvis du opretter nye arkiver, arkiveres de også automatisk i iCloud. På den måde kan du finde alle arkiver på alle dine enheder.

Dine arkiver overføres til iCloud, hver gang enheden opretter forbindelse til internettet.  Hvor lang tid der går, inden du kan se arkiverne på dine andre enheder, varierer afhængigt af din internethastighed.

På din Mac

Du kan finde mapperne Skrivebord og Dokumenter i iCloud-afsnittet i indholdsoversigten Finder. Hvis du tilføjer endnu et Mac-skrivebord, kan du finde arkiverne i mappen Skrivebord i iCloud Drive. Se efter en mappe med samme navn på din anden Mac. Du kan også bruge Spotlight til at søge efter specifikke arkivnavne.

På din iPhone eller iPad

Du kan finde dine arkiver i appen Arkiver. Du kan bruge alle kompatible apps til at åbne og redigere dine arkiver direkte fra din iPhone eller iPad.

Læs om, hvordan du bruger appen Arkiver

På iCloud.com

1. Log ind på med dit Apple-id.

2. Gå til iCloud Drive.

3. Dobbeltklik på mappen Skrivebord eller Dokumenter.

Hvis du vil bruge arkivet eller foretage ændringer, skal du blot klikke på knappen DownloadBilledtekst mangler for at downloade det. Når du er færdig med ændringerne, kan du overføre arkivet til iCloud Drive for at få vist den nyeste version på alle enheder.

Sådan gemmer du arkiver i iCloud og sparer plads på enheden

De arkiver, som du opbevarer i iCloud Drive, bruger af din iCloud-lagringsplads.  Og så længe du har nok plads i iCloud, kan du opbevare så mange arkiver, du vil.

Hvis du har brug for mere plads, kan du slette arkiver for at frigøre plads i iCloud.  Når du bruger iCloud Drive og sletter et arkiv på én enhed, slettes det også på alle andre enheder, hvor du er logget ind med samme Apple-id. Du kan finde slettede arkiver i mappen Slettet for nylig i appen Arkiver eller på iCloud.com inden for 30 dage. Derefter fjernes de.

Læs mere om, hvordan du administrerer din iCloud-lagringsplads

Sådan slår du Skrivebord og Dokumenter fra

1. På din Mac skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger. I macOS Monterey eller tidligere skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Apple-id, og klik derefter på iCloud.

3. Klik på iCloud Drive under Apps, der bruger iCloud.

4. Slå Mapperne Skrivebord og Dokumenter fra.

5. Klik på OK.

Hvad sker der, når Skrivebord og Dokumenter slås fra?

Når du slår Mapperne Skrivebord & Dokumenter fra, forbliver arkiverne i iCloud Drive, og der oprettes en ny Skrivebord & Dokumenter-mappe i hjemmemappen på din Mac. Du kan flytte arkiver fra iCloud Drive til din Mac efter behov eller vælge alle dine arkiver og trække dem til det sted, hvor du vil opbevare dem.

Hvad sker der, når iCloud Drive slås fra, eller når der logges ud af iCloud?

Hvis du slår iCloud Drive fra eller logger ud af iCloud, oprettes nye Skrivebord- og Dokumenter-mapper i din hjemmemappe. Du har også mulighed for at beholde en lokal kopi af dine arkiver fra iCloud Drive. Hvis du beholder en lokal kopi af dine arkiver fra iCloud Drive, kopieres de til en mappe, der hedder iCloud Drive (arkiv), i din hjemmemappe. Du kan flytte de arkiver, der lå i Skrivebord og Dokumenter på iCloud, til de nye, lokale Skrivebord- og Dokumenter-mapper.