Slet fotos på din iPhone, iPad og iPod touch

Læs om, hvordan du sletter fotos og videoer, som du ikke vil beholde, eller gendanner dem, hvis du sletter dem ved et uheld.

Før du sletter

Sørg for at sikkerhedskopiere de fotos og videoer, du vil beholde. Når du bruger iCloud-fotos og sletter fotos eller videoer på en enhed, bliver de også slettet på alle andre enheder, hvor du er logget ind med det samme Apple-id. Læs mere om, hvordan du sletter fotos og videoer i iCloud-fotos.

Hvis du vil se, hvor meget lagringsplads du har tilbage på din enhed, skal du gå til Indstillinger > Generelt > [Enhed] lagringsplads. Læs mere om at administrere din enheds billedlager.

Slet fotos eller videoer

Når du sletter fotos og videoer, flyttes de til albummet Slettet for nylig, hvor de ligger i 30 dage. Efter 30 dage slettes de permanent.

Hvis du bruger iCloud-fotos og sletter fotos og videoer på en enhed, slettes disse fotos og videoer også på dine andre enheder.

Hvis du tilføjer fotos på din iPhone, iPad eller iPod touch ved at forbinde den til din computer, kan du ikke slette dem direkte fra din enhed i appen Fotos. Hvis du ser knappen med en grå papirkurv , når du prøver at slette et foto fra din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du muligvis stoppe synkroniseringen af fotos fra din computer. Læs om, hvordan du stopper synkroniseringen af fotos fra din computer.

Sådan sletter du et enkelt foto

iPhone med en visning af indstillingen Slet foto

1. Åbn Fotos.
  2. Tryk på Alle fotos under fanen Bibliotek, og vælg det foto eller den video, du vil slette.
  3. Tryk på knappen Papirkurv , og tryk derefter på Slet foto.

Sådan sletter du flere fotos

iPhone med en visning af flere fotos valgt i appen Fotos

1. Åbn Fotos.
  2. Tryk på Alle fotos under fanen Bibliotek, og tryk derefter på Vælg.
  3. Tryk på flere fotos, eller skub fingeren hen over flere fotos for at vælge mere end et.
  4. Tryk på knappen Papirkurv , og bekræft derefter for at slette dem.

Gendan slettede fotos eller videoer

Hvis du kommer til at slette et billede eller en video ved et uheld, har du 30 dage til at gendanne elementet fra albummet Slettet for nylig. Når du gendanner billeder og videoer, placeres de igen i albummet Alle fotos. Sådan gendanner du slettede fotos eller videoer:

1. Åbn Fotos, og tryk på fanen Album.
  2. Rul ned, tryk på albummet Slettet for nylig, og tryk derefter på Vælg.
  3. Tryk på det foto eller den video, du vil beholde, eller tryk på Gendan alle.
  4. Tryk på Gendan igen for at bekræfte.

Hvis du mangler et foto eller en video, kan du udføre disse trin for at søge efter elementet. Læs om, hvad du skal gøre, hvis der er et foto eller en video, du ikke kan finde.

Slet fotos permanent

Hvis du vil slette dine billeder eller videoer permanent, kan du fjerne dem fra albummet Slettet for nylig. Når du sletter et billede fra dette album, kan det ikke gendannes. Sådan sletter du fotos permanent:

1. Åbn Fotos, og tryk på fanen Album.
  2. Tryk på albummet Slettet for nylig, og tryk derefter på Vælg.
  3. Tryk på de fotos eller videoer, du vil slette, eller tryk på Slet alle.
  4. Tryk på Slet igen for at bekræfte.