Administration af din lagringsplads til billeder og videoer

Læs om, hvordan billeder og videoer bruger lagringspladsen på din iPhone og iPad, og hvordan du kan optimere lagringspladsen og spare plads på dine enheder ved hjælp af iCloud-fotos.

De billeder, den musik, de apps og det øvrige indhold, du bruger på din iPhone og iPad, optager lagringsplads på din enhed. Din enhed kan hurtigt blive fyldt op, afhængigt af hvor stor dens lagringskapacitet er, og hvor meget indhold du har. Hvis der vises en besked om, at din enheds lagringsplads er fyldt op, kan du frigøre plads ved at bruge iCloud-fotos eller ved at slette indhold på din enhed.

Kontroller, hvor meget lagringsplads du har

Se, hvor meget lagringsplads du har tilbage på din enhed og i iCloud, og hvilke apps der optager mest plads.

Lagringsplads på enheden

1. Gå til Indstillinger.

2. Tryk på Generelt.

3. Tryk på [enhed] lagringsplads.

Der er ikke angivet et alternativ til billede

Der vises muligvis anbefalinger til optimering af lagringspladsen samt en liste over apps og den mængde plads, som hver app optager.

Lagringsplads i iCloud

1. Gå til Indstillinger.

2. Tryk på dit navn.

3. Tryk på iCloud.

Der er ikke angivet et alternativ til billede

Her vises, hvor meget plads du har tilbage i iCloud, og om du har brug for at opgradere din lagringsplan. Tryk på Administrer kontolagringsplads for at se, hvordan apps bruger din lagringsplads.

Gem dine billeder og videoer i iCloud

Som standard gemmes dine billeder og videoer på din enhed i deres originale version i høj opløsning. Det betyder, at de bruger meget plads på din iPhone og iPad. Med iCloud-fotos kan du frigøre mere på plads på din enhed, og du har stadig adgang til hele din samling med billeder i høj opløsning, uanset hvor du er.

Kom godt i gang med iCloud-fotos:

1. Tryk på Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos.

2. Tryk på Synkroniser denne iPhone. I iOS 15 eller tidligere skal du trykke for at slå iCloud-fotos til.

3. Vælg Optimer iPhone-lagring for at spare plads på din enhed.

Der er ikke angivet et alternativ til billede

Når Optimer lagring er slået til, gemmes billeder og videoer i fuld opløsning i iCloud, og efter behov gemmes pladsbesparende kopier på din enhed. Og så længe du har nok plads i iCloud, kan du gemme alle de billeder og videoer, du vil.

Hvis du har brug for mere lagringsplads