Læs og besvar beskeder med dit Apple Watch

Med et blidt prik gør Apple Watch dig opmærksom på, at du har fået en ny besked. Du skal bare løfte dit håndled for at læse og besvare den.

Sådan læser du en besked

Åbn Beskeder ved at trykke på Digital Crown og se alle dine apps, og tryk derefter på appen Beskeder. Du kan også åbne Beskeder via Dock.

Hvis du får en meddelelse, skal du løfte håndleddet for at se den eller skubbe nedad på urskiven.

Sådan besvarer du en besked

Du kan svare ved at rulle ned til slutningen af beskeden og vælge en mulighed. Med de seneste versioner af watchOS og iOS kan du sende et forudindstillet svar, bruge Skrible, optage et svar og meget mere.

Forudindstillede svar som Hej, Hvordan går det og Jeg er på vej.

Hvis du vil bruge forudindstillede svar, skal du rulle ned til slutningen af beskeden og trykke på et svar. Du kan også oprette dine egne svar.

Ofte brugte emojis som hjerte og ok.

Hvis du vil sende en emoji, skal du trykke på knappen for emoji og derefter dreje på Digital Crown for at få vist flere muligheder. Tryk for at sende.

Håndskrevne noter som Tak.

Hvis du vil sende en håndskrevet besked eller et klistermærke, skal du trykke på symbolet for emoji, rulle ned og derefter trykke på Klistermærker. Hvis du vil bruge en anden besked eller et andet klistermærke, skal du bruge Beskeder på din iPhone.

Du kan optage en besked ved at trykke på mikrofonsymbolet, sige noget og derefter trykke på Send eller OK. Hvis du vil sende beskeden som tekst i stedet for lyd, skal du ændre indstillingerne i appen Apple Watch på din iPhone.

skriblet o

Tryk på symbolet for Skrible for at skrive bogstaver eller ord på skærmen og lade dit Apple Watch konvertere dem til tekst. Læs mere om Skrible

Muligheder for Svar, Send lokalitet, Se oplysninger eller Vælg et sprog.

Hvis du vil vise, hvor du er, på et kort, skal du trykke hårdt på skærmen, der viser beskeden, og trykke på Send lokalitet.

Tegnet hjerte

Hvis du vil svare med et Digital Touch, skal du trykke på Digital Touch-knappen for at sende en tegning, et prik, dit hjerteslag og meget mere.

Hjerte-tapback

Hvis du vil bruge en Tapback, skal du trykke to gange på en besked og derefter trykke for at vælge en Tapback, f.eks. tommelfinger opad eller et hjerte.

Sådan sender du en ny besked

Du kan bede Siri om at oprette en besked for dig. Sig f.eks. "Hej Siri, fortæl Johnny, at jeg er der om 20 minutter." Sænk derefter håndleddet for at sende. Du kan også bruge denne fremgangsmåde:

1. Tryk på Digital Crown for at åbne hjemmeskærmen, og tryk derefter på appen Beskeder.
  2. Tryk hårdt på skærmen og derefter på Ny besked.
  3. Tryk på Tilføj kontakt. Tryk på en kontakt på den viste liste, tryk på knappen Kontakter for at få vist flere kontakter, tryk på knappen Mikrofon for at søge efter en person eller diktere et telefonnummer, eller tryk på knappen Tastatur for at indtaste et telefonnummer.
  4. Opret din besked.

Sådan oprettes et nyt forudindstillet svar

Tilpas et svar:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  2. Gå til Beskeder > Standardsvar.
  3. Tryk på et standardsvar for at ændre det.

Hvis du vil fjerne et standardsvar eller ændre rækkefølgen, skal du trykke på Rediger.

Standardsvar som Hej, Hvordan går det og Jeg er på vej.

Sådan slettes en samtale

1. Skub til venstre på samtalen.
  2. Tryk på papirkurvssymbolet.
    Besked fra Jane Appleseed.
  3. Tryk igen på Papirkurv.

Få hjælp

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan sende og modtage beskeder.