Download og installering af Windows-supportsoftware på Mac

Når du har brugt Boot Camp-assistenten til at installere eller opgradere Microsoft Windows på din Mac, er du muligvis også nødt til at installere den nyeste Windows-supportsoftware (drivere) fra Apple.

Når du installerer Microsoft Windows på din Mac, åbner Boot Camp-assistenten automatisk Boot Camp-installationsprogrammet, som installerer den nyeste Windows-supportsoftware (drivere). Hvis dette ikke sker, eller hvis du oplever et af de følgende problemer, når du bruger Windows på din Mac, skal du følge trinnene i denne artikel.

• Apple-musen, pegefeltet eller tastaturet virker ikke i Windows.
    Force Touch er ikke designet til at fungere i Windows.
  • Der kommer ingen lyd fra Mac-computerens indbyggede højttalere i Windows.
  • Den indbyggede mikrofon eller det indbyggede kamera i din Mac genkendes ikke i Windows.
  • En eller flere skærmopløsninger er ikke tilgængelige for skærmen i Windows.
  • Du kan ikke justere lysstyrken på den indbyggede skærm i Windows.
  • Du har problemer med Bluetooth eller Wi-Fi i Windows.
  • Du får vist en advarsel om, at Apple-softwareopdatering ikke længere virker.
  • Du får vist en meddelelse om, at din pc har en driver eller tjeneste, der ikke er klar til denne version af Windows.
  • Din Mac starter op til en sort eller blå skærm, efter du har installeret Windows.

Hvis din Mac har et AMD-skærmkort og har grafikproblemer i Windows, kan du være nødt til i stedet at opdatere dine AMD-grafikdrivere.

Installering af de nyeste macOS-opdateringer

Før du fortsætter, skal du installere de nyeste macOS-opdateringer, hvilket kan omfatte opdateringer til Boot Camp.

Formatering af USB-flashdrev

Hvis du vil installere den nyeste Windows-supportsoftware, skal du have et USB-flashdrev på mindst 16 GB, der er formateret som MS-DOS (FAT).

1. Start din Mac fra macOS.
  2. Sæt USB-flashdrevet i din Mac.
  3. Åbn Diskværktøj, der ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  4. Vælg Vis > Vis alle enheder i menulinjen.
  5. Vælg dit USB-flashdrev fra indholdsoversigten i Diskværktøj. (Vælg drevnavnet og ikke enhedsnavnet under det).
    Vinduet Diskværktøj
  6. Klik på knappen eller fanen Slet.
  7. Vælg MS-DOS (FAT) som format og Master Boot Record som skema.
  8. Klik på Slet for at formatere drevet. Når dette er gjort, skal du gå ud af Diskværktøj.

Download af Windows-supportsoftware

Når du har forberedt dit USB-flashdrev, skal du gennemføre følgende trin:

1. Kontroller, at din Mac har forbindelse til internettet.
  2. Åbn Boot Camp-assistent, der ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  3. Fra menulinjen øverst på skærmen skal du vælge Handling > Hent Windows-supportsoftware. Derefter skal du vælge dit USB-flashdrev som det sted, der skal arkiveres til. Når softwaren er downloadet, skal du lukke Boot Camp-assistenten.
    Dialogen Arkiver

Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du ikke kan hente eller arkivere Windows-supportsoftwaren.

Installering af Windows-supportsoftware

Når du har hentet Windows-supportsoftwaren til dit flashdrev, skal du følge disse trin for at installere softwaren. (Hvis du prøver at løse problemer med en Bluetooth-mus eller et Bluetooth-tastatur, kan det være lettere at bruge en USB-mus eller et USB-tastatur, indtil du har gennemført disse trin).

1. Sørg for, at USB-flashdrevet er sat i din Mac.
  2. Start din Mac op i Windows.
  3. Fra Stifinder skal du åbne USB-flashdrevet og derefter åbne Indstilling eller setup.exe, som du finder i WindowsSupport- eller BootCamp-mappen. Når du bliver spurgt, om du vil tillade, at Boot Camp foretager ændringer på din enhed, skal du klikke på Ja.
  4. Klik på Reparer for at begynde installationen. Hvis du får en advarsel om, at softwaren ikke har bestået Windows Logo-test, skal du alligevel klikke på Fortsæt.
  5. Når installationen er gennemført, skal du klikke på Afslut og derefter klikke på Ja, når du bliver spurgt, om du vil genstarte din Mac.

Læs mere

Hvis du ikke kan hente eller arkivere Windows-supportsoftwaren:

• Hvis assistenten siger, at Windows-supportsoftwaren ikke kunne arkiveres på det valgte drev, eller at USB-flashdrevet ikke kan benyttes, skal du kontrollere, at dit USB-flashdrev har en lagringskapacitet på mindst 16 GB, og at det er korrekt formateret
  • Hvis assistenten ikke kan se USB-flashdrevet, skal du klikke på Gå tilbage og kontrollere, at drevet er sluttet direkte til USB-porten på din Mac og ikke til en skærm, et samlingspunkt eller et tastatur. Fjern drevet og sæt det i igen, og klik derefter på Fortsæt.
  • Hvis assistenten giver besked om, at softwaren ikke kan hentes på grund af et netværksproblem, skal du sørge for, at din Mac har forbindelse til internettet.
  • Kontroller, at din Mac opfylder systemkravene for installering af Windows med Boot Camp.

Hvis en Mac-funktion stadig ikke virker efter opdatering af Windows-supportsoftwaren, kan du søge efter symptomet på webstedet med Apple-support eller webstedet med Microsoft-support. Ikke alle funktioner på din Mac er udviklet til brug i Windows.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.