Sådan opretter du forbindelse til internettet med din Mac

Læs mere om, hvordan du bruger Wi-Fi, Internetdeling og Ethernet til at oprette forbindelse til internettet.

Brug Wi-Fi

Læs mere om, hvordan du opretter forbindelse til et åbent, sikkert eller skjult Wi-Fi-netværk. Du kan også oprette et nyt Wi-Fi-netværk.

Wi-Fi-netværksliste

Sådan opretter du forbindelse til et Wi-Fi-netværk

Klik på Wi-Fi-symbolet på menulinjen, og vælg derefter et netværk. Hvis Wi-Fi er slået fra, skal du klikke på symbolet for slukket Wi-Fi og derefter vælge Slå Wi-Fi til.*

Hvis du opretter forbindelse til et offentligt Wi-Fi-netværk, kan det ske, at der åbner et vindue med vilkår og betingelser, som du skal acceptere, før du kan oprette forbindelse.

Sådan opretter du forbindelse til et sikkert Wi-Fi-netværk

Sikre Wi-Fi-netværk er beskyttet med adgangskode og vises med symbolet Lås ved deres navn.

1. Klik på symbolet Wi-Fi på menulinjen. Hvis Wi-Fi er slået fra, skal du klikke på symbolet for slukket Wi-Fi og derefter vælge Slå Wi-Fi til.*
  2. Vælg et netværk.
  3. Indtast adgangskoden, og klik derefter på Opret forbindelse. Hvis du ikke kender adgangskoden til Wi-Fi-netværket, skal du kontakte netværksadministratoren.

Sådan opretter du forbindelse til et skjult netværk

1. Klik på symbolet Wi-Fi på menulinjen. Hvis Wi-Fi er slået fra, skal du vælge symbolet for slukket Wi-Fi og derefter vælge Slå Wi-Fi til.*
  2. Vælg Opret forbindelse til andet netværk.
  3. Indtast netværksnavnet. Sørg for, at du har indtastet netværksnavnet korrekt.
  4. Hvis netværket er sikkert, skal du vælge typen af Sikkerhed og derefter indtaste adgangskoden.
  5. Klik på Opret forbindelse.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan oprette forbindelse til et skjult netværk.

Sådan opretter du et Wi-Fi-netværk

Hvis du har internettjeneste, hvor du befinder dig, kan du oprette forbindelse mellem en AirPort-base eller en router fra en anden producent og dit modem for at oprette et Wi-Fi-netværk. Brug indstillingsvejledningen til din AirPort-base, eller tjek routerproducentens manual for at få hjælp.

* Hvis du ikke kan se symbolet Wi-Fi på menulinjen, kan du tilføje det igen. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, klik på Netværk, klik på Wi-Fi, og vælg derefter "Vis Wi-Fi-status på menulinje".

Sådan bruger du Internetdeling

Med de fleste mobilabonnementer kan du dele mobildataforbindelsen på din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular) med din Mac.

Læs mere om, hvordan du indstiller Internetdeling.

Sådan bruger du Ethernet

Hvis du vil oprette forbindelse til internettet via en kabelforbindelse, skal du forbinde din router eller dit modem med Ethernet-porten Ethernet-symbol på din Mac med et Ethernet-kabel.

Nogle Mac-modeller kræver et Ethernet-mellemstik som f.eks. Belkin USB-C til Gigabit Ethernet-mellemstikket eller Apple Thunderbolt til Gigabit Ethernet-mellemstikket.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.