En Time Machine-sikkerhedskopi kan tage længere tid at oprette end forventet

Den første sikkerhedskopiering kan tage lang tid, afhængigt af hvor mange arkiver der skal sikkerhedskopieres.

Sådan får du den bedste ydeevne med Time Machine

Efter den første sikkerhedskopiering med Time Machine bør fremtidige sikkerhedskopieringer gå hurtigere, fordi Time Machine kun sikkerhedskopierer nye ændringer siden din seneste sikkerhedskopiering. Hvis de fleste sikkerhedskopieringer tager længere tid end ventet, kan du prøve en af disse løsninger.

Opgrader til macOS Big Sur

macOS Big Sur forbedrer ydeevnen af Time Machine væsentligt, når det bruger en APFS-formateret disk til sikkerhedskopiering. Du får automatisk denne fordel, når du opretter en ny disk til sikkerhedskopiering i Big Sur.

Hvis du sikkerhedskopierer til den samme disk, som du brugte, før du opgraderede til Big Sur, skal du gøre følgende:

1. Vælg din disk til sikkerhedskopiering i Finder.
  2. Vælg Arkiv > Vis info på menulinjen, og se efter oplysningerne under Format.
  3. Hvis formatet ikke er APFS, men du vil forbedre ydeevnen af Time Machine i Big Sur, skal du bruge Diskværktøj til at slette disken til sikkerhedskopiering. Dette sletter alle sikkerhedskopier og andre data på denne disk permanent.
  4. Indstil Time Machine til at bruge disken til sikkerhedskopiering igen. Efter den første sikkerhedskopiering bør fremtidige sikkerhedskopier gå hurtigere end før.

Se efter store arkiver, der opdateres ofte

Nogle apps gemmer data i usædvanligt store arkiver, der opdateres ofte. Sikkerhedskopieringen af disse arkiver kan være tidskrævende. Prøv at gøre dette for at løse problemet:

• Opgrader til macOS Big Sur og en APFS-formateret disk til sikkerhedskopiering som beskrevet herover.
  • Eller kontakt appudvikleren for at få mere at vide om, hvordan du bedst kan bruge deres app med Time Machine.
  • Du kan også fravælge de store arkiver fra sikkerhedskopiering: Åbn indstillingerne for Time Machine, klik på Indstillinger, og klik derefter på knappen Tilføj (+) for at tilføje et arkiv eller en mappe, der ikke skal sikkerhedskopieres.

Funktionen Formindsk rod på din Mac kan hjælpe dig med at finde store arkiver, og du kan se, hvornår de sidst blev brugt.

Se efter apps, der bruger disken til sikkerhedskopiering meget

Undlad at bruge disken til sikkerhedskopiering til andet end Time Machine. Nogle apps, for eksempel antivirusværktøjer, kan bruge disken til sikkerhedskopiering ofte, når de søger efter eller gemmer emner. Find ud af, om appens indstillinger kan ændres for at forhindre det.

Kontroller netværkets ydeevne

Hvis du bruger din disk til sikkerhedskopiering med Time Machine via et netværk, vil hastigheden af sikkerhedskopieringen blive påvirket af netværkets ydeevne. Hvis dit Wi-Fi er langsomt, kan du analysere dit trådløse miljø for at finde eventuelle problemer. Du kan muligvis opnå en højere ydeevne, hvis du opretter direkte forbindelse til disken til sikkerhedskopiering fra din Mac.

Kontroller disken til sikkerhedskopiering for problemer

Time Machine vil som regel give dig besked, hvis det ikke kan udføre en sikkerhedskopiering på grund af problemer med din disk til sikkerhedskopiering, men du kan når som helst bruge Diskværktøj til at kontrollere disken for problemer