Hvis Time Machine er længe om at sikkerhedskopiere

Time Machine er udviklet til at arbejde i baggrunden uden at forstyrre den almindelige drift af din computer. Time Machine sikkerhedskopierer kun ændringerne siden din seneste sikkerhedskopiering, så efter din første sikkerhedskopiering burde fremtidige sikkerhedskopieringer gå hurtigere.

Se efter store arkiver, der opdateres ofte

Nogle apps gemmer data i usædvanligt store arkiver, som appen opdaterer ofte. Sikkerhedskopiering af disse arkiver kan være tidskrævende, og Time Machine sikkerhedskopierer dem, hver gang arkivet er ændret.

Du kan finde store og ofte benyttede dokumenter på din Mac, og du kan derefter vælge, om du vil udelade sådanne arkiver fra din Time Machine-sikkerhedskopi.

Eller kontakt appudvikleren for at få mere at vide om, hvordan du bedst kan bruge deres app med Time Machine.

Se efter apps, der bruger disken til sikkerhedskopiering meget

Nogle apps, for eksempel antivirusværktøjer, kan bruge disken til sikkerhedskopiering ofte, når de søger efter eller gemmer emner. Find ud af, om appens indstillinger kan ændres for at forhindre det, og brug udelukkende sikkerhedskopidisken til Time Machine.

Tilslut disken til sikkerhedskopiering direkte til din Mac

Hvis du bruger din disk til sikkerhedskopiering med Time Machine via et netværk, vil hastigheden af sikkerhedskopieringen blive påvirket af netværkets ydeevne. Du kan muligvis opnå en højere ydeevne, hvis du opretter direkte forbindelse til disken til sikkerhedskopiering fra din Mac.

Opgrader macOS, og brug en APFS-formateret disk til sikkerhedskopieringen

Hvis du bruger den samme disk til sikkerhedskopiering med Time Machine, som du brugte før opgradering til macOS Big Sur eller nyere, skal du følge disse trin:

1. Tjek, om du bruger macOS Big Sur eller nyere. Find ud af, hvilket macOS din Mac bruger.

2. Vælg din disk til sikkerhedskopiering i Finder.

3. Vælg Arkiv > Vis info på menulinjen. I infovinduet skal du se efter emnet Format.

4. Hvis formatet ikke er APFS, men du vil forbedre ydeevnen af Time Machine, skal du bruge Diskværktøj til at slette disken til sikkerhedskopiering ved at bruge APFS-formatet. Dette sletter alle sikkerhedskopier og andre data på denne disk permanent.

5. Indstil Time Machine til at bruge disken til sikkerhedskopiering igen. Efter den første sikkerhedskopiering bør fremtidige sikkerhedskopier gå hurtigere end før.

Læs mere

Start en Time Machine-sikkerhedskopiering, sæt den på pause, eller genoptag den