Find ud af, hvilket macOS din Mac bruger

Brug Om denne Mac for at kontrollere, hvilken version af Mac-operativsystemet der er installeret på din Mac, og om det er den nyeste version.

Er din Mac opdateret med den nyeste version af Mac-operativsystemet (macOS eller OS X)? Har du den version, der er påkrævet til bestemte produkter eller funktioner? Hvilke versioner er tidligere (ældre) eller senere (nyere) end den version, som du p.t. har installeret? Kontrollér, hvilken version du bruger nu.

Hvis dit macOS ikke er opdateret, kan du muligvis opdatere til en nyere version af macOS.

Hvilken macOS-version bruger du?

Gå til Apple-menuen () i hjørnet af skærmen, og vælg Om denne Mac. Du får vist macOS-navnet, f.eks. macOS Mojave, efterfulgt af versionsnummeret. Hvis et produkt eller en funktion kræver, at du også kender buildnummeret, kan du klikke på versionsnummeret for at se det.

Eksemplet nedenfor viser macOS Mojave, version 10.14, build 18A391.

Hvilken macOS-version er den nyeste?

Her vises alle Mac-operativsystemer med det nyeste øverst. Når der udgives et nyt macOS, får det et navn, f.eks. macOS Mojave. Denne artikel opdateres, så den altid viser den nyeste version, i takt med at opdateringer, der ændrer macOS-versionsnummeret, ændres.

Hvis din Mac bruger en tidligere version, bør du installere de nyeste Apple-softwareopdateringer, som kan omfatte vigtige sikkerhedsopdateringer og opdateringer til de apps, der er installeret af macOS, som f.eks. Safari, iTunes, Bøger, Beskeder, Mail, Kalender og Fotos.

macOS Nyeste version
macOS Mojave 10.14.5
macOS High Sierra 10.13.6
macOS Sierra 10.12.6
OS X El Capitan 10.11.6
OS X Yosemite 10.10.5
OS X Mavericks 10.9.5
OS X Mountain Lion 10.8.5
OS X Lion 10.7.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8
Mac OS X Leopard 10.5.8
Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac OS X Panther 10.3.9
Mac OS X Jaguar 10.2.8
Mac OS X Puma 10.1.5
Mac OS X Cheetah 10.0.4