Sikkerhedskopier din Mac med Time Machine

Læs mere om, hvordan du opretter en sikkerhedskopi af arkiverne på din Mac.

Brug Time Machine, den indbyggede sikkerhedskopieringsfunktion på din Mac, til automatisk at sikkerhedskopiere dine personlige data, herunder apps, musik, billeder, e-mails og dokumenter. Hvis du har en sikkerhedskopi, kan du gendanne arkiver, der er blevet slettet, eller som er gået tabt, fordi harddisken (eller SSD'en) i din Mac skulle slettes eller udskiftes. Læs mere om, hvordan du gendanner din Mac fra en sikkerhedskopi.

Opret en Time Machine-sikkerhedskopi

Du kan oprette sikkerhedskopier med Time Machine: Det eneste, du skal bruge, er en ekstern lagringsenhed. Når du har tilsluttet lagringsenheden og valgt den som din disk til sikkerhedskopiering, opretter Time Machine automatisk en sikkerhedskopi hver time for de seneste 24 timer, daglige sikkerhedskopier for den seneste måned og ugentlige sikkerhedskopier for alle foregående måneder. De ældste sikkerhedskopier slettes, når disken til sikkerhedskopiering er fuld.

Sådan tilslutter du en ekstern lagringsenhed

Tilslut en af følgende eksterne lagringsenheder, der købes særskilt. Læs mere om diske til sikkerhedskopiering, der kan bruges med Time Machine.

• Et eksternt drev, der er tilsluttet din Mac, f.eks. et USB- eller Thunderbolt-drev
  • En NAS-enhed (Network-Attached Storage), der understøtter Time Machine over SMB
  • En Mac, der er delt som en modtagerdisk til Time Machine-sikkerhedskopier
  • En AirPort Time Capsule eller et eksternt drev, der er tilsluttet en AirPort Time Capsule eller AirPort Extreme Base Station (802.11ac)

Vælg din lagringsenhed som disk til sikkerhedskopiering

1. Åbn indstillingerne for Time Machine i menuen Time Machine  på menulinjen. Du kan også vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger og klikke på Time Machine.
  2. Klik på Vælg Disk til sikkerhedskopi.
    Vinduet Time Machine i Systemindstillinger i macOS
  3. Vælg din disk til sikkerhedskopier på listen over tilgængelige diske. Hvis du kun vil gøre sikkerhedskopien tilgængelig for brugere, der har adgangskoden til sikkerhedskopien, skal du vælge "Krypter sikkerhedskopier". Klik derefter på Brug disk:
    Indstillingen Vælg disk til sikkerhedskopi i vinduet Time Machine i Systemindstillinger i macOS

Hvis den disk, du har valgt, ikke er formateret som påkrævet af Time Machine, bliver du bedt om først at slette disken. Klik på Slet for at fortsætte. Dette sletter alle oplysninger på disken til sikkerhedskopiering.

Livet bliver nemmere med automatiske sikkerhedskopieringer

Når du har valgt en disk til sikkerhedskopiering, begynder Time Machine med det samme at oprette regelmæssige sikkerhedskopier – automatisk, og uden at du skal foretage dig mere. Den første sikkerhedskopiering kan tage lang tid, men du kan fortsætte med at bruge din Mac under sikkerhedskopieringen. Time Machine sikkerhedskopierer kun de arkiver, der er ændret siden den forrige sikkerhedskopiering, så processen bliver hurtigere.

Hvis du vil igangsætte en sikkerhedskopiering manuelt, skal du vælge Sikkerhedskopier nu i menuen Time Machine  på menulinjen. Brug den samme menu til at tjekke status for en sikkerhedskopiering eller til at springe en sikkerhedskopiering over.

Læs mere

• Læs mere om andre måder at sikkerhedskopiere og gendanne arkiver på
  • Hvis du sikkerhedskopierer til flere diske, kan du trykke på Alternativtasten og holde den nede og derefter vælge Gennemse andre diske til sikkerhedskopier i menuen Time Machine.
  • Hvis du vil fravælge emner ved sikkerhedskopiering, skal du åbne indstillinger for Time Machine, klikke på Indstillinger og derefter klikke på knappen Tilføj (+) for at vælge det emne, der ikke skal medtages. Hvis du vil medtage et fravalgt emne, f.eks. en ekstern harddisk, skal du markere emnet og klikke på knappen Fjern (–).
  • Hvis du bruger Time Machine til at sikkerhedskopiere en netværksdisk, kan du kontrollere disse sikkerhedskopier for at sikre, at de er i orden. Hold Alternativtasten nede, og vælg Kontroller sikkerhedskopier i Time Machine-menuen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.