Sikkerhedskopier din Mac med Time Machine

Læs mere om, hvordan du opretter en sikkerhedskopi af arkiverne på din Mac.

Du kan bruge Time Machine, den indbyggede funktion til sikkerhedskopiering af din Mac, til automatisk at sikkerhedskopiere alle dine arkiver, herunder apps, musik, billeder, e-mails, dokumenter og systemarkiver. Når du har en sikkerhedskopi, kan du gendanne arkiver fra sikkerhedskopien, hvis de originale arkiver skulle blive slettet på din Mac, eller hvis harddisken (eller SSD) i din Mac slettes eller udskiftes.

Opret en Time Machine-sikkerhedskopi

Du kan oprette sikkerhedskopier med Time Machine: Det eneste, du skal bruge, er en ekstern lagringsenhed. Når du har tilsluttet enheden og valgt den som din disk til sikkerhedskopiering, opretter Time Machine automatisk en sikkerhedskopi hver time for de seneste 24 timer, daglige sikkerhedskopier for den seneste måned og ugentlige sikkerhedskopier for alle foregående måneder. De ældste sikkerhedskopier slettes, når disken til sikkerhedskopiering er fuld.

Sådan tilslutter du en ekstern lagringsenhed

Tilslut en af følgende eksterne lagringsenheder, der købes særskilt. Læs mere om diske til sikkerhedskopiering, der kan bruges med Time Machine.

• Et eksternt drev, der er tilsluttet din Mac, f.eks. et USB-, Thunderbolt- eller FireWire-drev
  • Et eksternt drev, der er tilsluttet en AirPort Extreme Base Station (802.11ac) eller AirPort Time Capsule
  • AirPort Time Capsule
  • Mac, der deles som en modtagerdisk til Time Machine-sikkerhedskopier
  • NAS-enhed (Network-Attached Storage), der understøtter Time Machine over SMB.

Vælg din lagringsenhed som disk til sikkerhedskopiering

Når du slutter en ekstern harddisk direkte til din Mac, bliver du muligvis spurgt, om du vil bruge disken til at sikkerhedskopiere med Time Machine. Vælg Krypter disk til sikkerhedskopi (anbefalet), og klik derefter på Brug som disk til sikkerhedskopi.

En krypteret sikkerhedskopi er kun tilgængelig for brugere, der kender adgangskoden. Læs mere om, hvordan du beskytter din disk med sikkerhedskopier.

Advarsel: Vil du bruge denne disk til at sikkerhedskopiere med Time Machine?

Hvis Time Machine ikke beder om at bruge dit drev, skal du følge disse trin for at tilføje det manuelt:

1. Åbn indstillingerne for Time Machine i Time Machine-menuen Time Machine-symbol på menulinjen. Du kan også vælge Apple-menuen () > Systemindstillinger og klikke på Time Machine.
  2. Klik på Vælg disk til sikkerhedskopi (eller Vælg disk eller Tilføj eller fjern disk til sikkerhedskopi):
    Indstillingsvindue for Time Machine
  3. Vælg din eksterne disk på listen over tilgængelige diske. Vælg derefter "Krypter sikkerhedskopier” (anbefalet), og klik på Brug disk:

Hvis den disk, du har valgt, ikke er formateret som påkrævet af Time Machine, bliver du bedt om først at slette disken. Klik på Slet for at fortsætte. Dette sletter alle oplysninger på disken til sikkerhedskopiering.

Livet bliver nemmere med automatiske sikkerhedskopieringer

Når du har valgt en disk til sikkerhedskopiering, begynder Time Machine med det samme at oprette regelmæssige sikkerhedskopier – automatisk, og uden at du skal foretage dig mere. Den første sikkerhedskopiering kan tage lang tid, alt afhængigt af hvor mange arkiver du har, men du kan fortsætte med at bruge din Mac under sikkerhedskopieringen. Time Machine sikkerhedskopierer kun de arkiver, der er ændret siden den forrige sikkerhedskopiering, så processen bliver hurtigere.

Meddelelse: Sikkerhedskopiering færdig. Time Machine har gennemført den første sikkerhedskopiering til Macintosh HD.

Hvis du vil starte en sikkerhedskopiering manuelt, skal du vælge Sikkerhedskopier nu i menuen Time Machine Time Machine-symbol på menulinjen. Brug den samme menu til at tjekke status for en sikkerhedskopiering eller til at springe en sikkerhedskopiering over.

Læs mere

• Gendan din Mac fra en sikkerhedskopi
  • Andre måder at sikkerhedskopiere og gendanne arkiver på
  • Hvis du sikkerhedskopierer til flere diske, kan du skifte disk, inden du starter Time Machine. Hold Alternativtasten nede, og vælg derefter "Gennemse andre diske til sikkerhedskopier" på Time Machine-menuen.
  • Hvis du vil fravælge emner ved sikkerhedskopiering, skal du åbne indstillinger for Time Machine, klikke på Indstillinger og derefter klikke på knappen Tilføj (+) for at vælge det emne, der ikke skal medtages. Hvis du vil medtage et fravalgt emne, f.eks. en ekstern harddisk, skal du markere emnet og klikke på knappen Fjern (–).
  • Hvis du bruger Time Machine til at sikkerhedskopiere en netværksdisk, kan du kontrollere disse sikkerhedskopier for at sikre, at de er i orden. Hold Alternativtasten nede, og vælg Kontroller sikkerhedskopier i Time Machine-menuen.
  • I OS X Lion v10.7.3 eller en nyere version kan du starte fra din Time Machine-disk efter behov. Tryk på Alternativtasten, når din Mac starter, og hold den nede. Når skærmen Startadministration vises, skal du vælge "EFI Boot" som startdisk.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.