Om de skærmbilleder, som din Mac viser, når den starter

Dette er nogle af de skærmbilleder, som du muligvis ser på din skærm, når din Mac starter op.

Startskærme kan variere efter Mac-model, operativsystem (macOS) og andet. Nogle skærmbilleder, eksempelvis forbudssymbolet  eller spørgsmålstegnet, betyder, at du skal afhjælpe et problem, før din Mac kan fuldføre opstarten. For alle Mac-modeller gælder det, at starten er afsluttet, når Finder-menulinjen, skrivebordet og Dock vises.

Forbudssymbol

Forbudssymbol

En cirkel med en linje gennem den betyder, at den valgte startdisk indeholder et Mac-operativsystem, men det er ikke en macOS, som din Mac kan bruge. Du skal geninstallere macOS på den disk.

Spørgsmålstegn

Mappe med et blinkende spørgsmålstegn indeni

En mappe med et spørgsmålstegn angiver, at den valgte startdisk ikke er tilgængelig eller ikke indeholder et Mac-operativsystem. Lær, hvordan du løser et blinkende spørgsmålstegn.

Tom skærm

Tom skærm  Tom, grå skærm

Det er normalt, at der vises en tom skærm en eller flere gange under starten. Den kan være sort, grå, blå eller et skrivebordsbillede. Hvis der ikke vises et billede efter et stykke tid, skal du kontrollere, at din skærm er tændt, tilsluttet, og at der er skruet op for dens lysstyrke.

Globus med meddelelsessymbol

Globussymbol med meddelelsessymbol

Du får muligvis vist en globus med et udråbstegn, hvis det ikke lykkes din Mac at starte fra macOS-gendannelse via internettet. Det kan være, at din Mac ikke kan oprette forbindelse til internettet, eller at den bruger en netværkskonfiguration, der ikke virker sammen med macOS-gendannelse. Prøv at gøre dette for at løse problemet:

• Brug Command-R under opstarten for at forsøge at bruge det indbyggede system til macOS-gendannelse i stedet for macOS-gendannelse via internettet.
  • Opret forbindelse til internettet med Ethernet i stedet for Wi-Fi – eller omvendt.
  • Opret forbindelse til internettet via et andet netværk.
  • Prøv igen senere. Måske er problemet midlertidigt.

Hængelåssymbol

Hængelåssymbol med felt til adgangskode nedenfor

Hvis din Mac bruger en firmware-adgangskode, vises låsesymbolet, når du prøver at starte fra en anden disk, f.eks. et eksternt drev eller macOS Recovery. Angiv firmware-adgangskoden for at fortsætte.

PIN-kode til systemlås

Apple-logo med tomme pladser til en PIN-kode nedenunder

Din Mac spørger efter en PIN-kode, når den er blevet låst eksternt vha. af funktionen Låst tilstand i Find min Mac. Indtast adgangskoden på fire eller seks cifre for at fortsætte.

Log ind-vindue

Brugersymbol med felt til adgangskode nedenfor

Indtast adgangskoden for din brugerkonto i log ind-vinduet for at logge på din Mac. Hvis FileVault er slået til, låser denne også op for din disk. Der vises muligvis et standardskrivebordsbillede i baggrunden, som kan ændres til dit valgte skrivebordsbillede, når du vælger din konto.

Symbolet for Thunderbolt, USB eller FireWire

Et stort Thunderbolt- , USB-  eller FireWire-  symbol på skærmen betyder, at din Mac er i funktionen Computer som ekstern harddisk.