Om skærme, der vises under start af din Mac

Når du starter din Mac fra macOS, vises der forskellige skærme under starten, herunder eventuelle problemer, der kan forhindre din Mac i at starte.

Start af din Mac

Der kan være små forskelle i de startskærme eller -sekvenser, der nævnes i denne artikel, afhængigt af din Mac-model, macOS-versionen og -firmwaren på din Mac og dine valgte startindstillinger. Eksempel:

• Baggrunden kan være blå, sort eller grå under startprocessen. Den kan også bestå af et skrivebordsbillede.
  • Statusindikatoren kan være en statuslinje eller et roterende symbol  roterende hjul .
  • Hvis du starter fra Windows via Boot Camp, vises Apple-logoet og de andre skærme i denne artikel ikke på din Mac.

Tænd computeren

Første gang du tænder din Mac, er skærmen sort, og der høres en startlyd, hvis din Mac er fra primo 2016 og tidligere.

Din Mac initialiserer BootROM og hukommelsen (RAM). Den udfører derefter en selvtest ved start (POST) og en BootROM-test. Hvis du hører andre bip eller lyde på dette tidspunkt, kan det betyde, at der er et potentielt hardwareproblem, og startsekvensen afbrydes. Hvis du har sat ny hukommelse i din Mac, skal du kontrollere, at den er installeret korrekt.

Tom skærm

Når selvtesten ved start er fuldført, sender din Mac et videosignal til den indbyggede skærm og til tilsluttede skærme. På dette tidspunkt i startprocessen kan skærmen være sort eller grå, og skærmens baggrundslys tændes.

Hvis der ikke vises et billede på skærmen efter et øjeblik, skal du prøve at skrue op for skærmens lysstyrke. Hvis du bruger en ekstern skærm, skal du kontrollere, om den er tændt og tilsluttet korrekt.

FileVault-log ind

Hvis du har slået fuld diskkryptering til via FileVault, bliver du bedt om at indtaste brugerkontonavnet og adgangskoden for at låse startdisken op.

Apple-logo

Når Apple-logoet vises, betyder det, at computeren har fundet startarkivet "boot.efi" på startdisken. Dette fortæller din Mac, hvor systemmappen er placeret på startdisken.

Statusindikator

Når din Mac har fundet systemmappen på startdisken, vises en statuslinje eller et roterende hjul på skærmen. Dette betyder, at din Mac læser arkiverne fra macOS-systemmappen.

Log ind-vindue

Hvis FileVault ikke er slået til på din Mac, eller hvis du har slået automatisk log ind fra i Systemindstillinger, vises der en skærm med tilgængelige brugerkonti på din Mac. Vælg dit brugerkontonavn, og indtast adgangskoden for at logge ind.

Skrivebord

Når din Mac er færdig med at starte, og du er logget ind, vises skrivebordsbilledet og Dock.

Andre mulige skærme

Der vises muligvis en af følgende skærme under start, hvis du har ændret startindstillingerne, eller hvis der er problemer med at starte din Mac.

Mappe med et spørgsmålstegn

Hvis der vises en mappe med et spørgsmålstegn i stedet for et Apple-logo, kan din Mac ikke finde en lokal eller netværksbaseret startdisk. Dette kan ske, hvis den valgte disk i vinduet Startdisk under Systemindstillinger ikke er tilgængelig. Vent et par sekunder for at se, om din Mac kan finde den startdisk, som du har angivet.

Hvis der stadig vises et spørgsmålstegn efter et par sekunder, skal du bruge Startup Manager til at starte din Mac og derefter vælge din startdisk i Systemindstillinger.

Hvis der vises et spørgsmålstegn efter installering af en softwareopdatering, skal du vælge startdisken igen via macOS-gendannelse.

Forbudssymbol

Hvis der vises en cirkel med en streg igennem i stedet for Apple-logoet, kan din Mac ikke finde en gyldig Systemmappe at starte fra.

Hvis du bruger din Mac i skolen eller i en virksomhed, forsøger den muligvis at starte fra den forkerte macOS-version. Kontakt it-afdelingen for at få mere hjælp.

Hvis dette er din personlige Mac, skal du forsøge at geninstallere macOS via macOS-gendannelse.

Hængelåssymbol

Hvis du har indstillet en firmwareadgangskode på din Mac, vises der muligvis et hængelåssymbol under starten, hvis du forsøger at starte din Mac fra en anden enhed, f.eks. et eksternt drev eller macOS-gendannelse. Indtast din firmwareadgangskode for at fortsætte starten.

Roterende globus

Hvis der vises en roterende globus i stedet for et Apple-logo, starter din Mac fra en netværksbaseret startdisk som Netboot eller Internetgendannelse i stedet for en tilsluttet eller indbygget startdisk. Hvis det ikke er hensigten, at din Mac skal starte på denne måde, skal du trykke på afbryderknappen og holde den nede for at slukke din Mac. Tryk derefter igen på afbryderknappen for at starte som normalt.

Hvis din Mac altid starter med en roterende globus, når du er i skolen eller i virksomheden, skal du kontakte it-afdelingen for at få flere oplysninger. Der kan være en server på netværket, som din Mac forsøger at starte fra. Hvis dette er din personlige Mac, skal du forsøge at starte fra macOS-gendannelse for at kontrollere din startdisk og macOS.

Batterisymbol

Hvis der vises et batterisymbol på skærmen i stedet for et Apple-logo, er batteriniveauet på din bærbare Mac for lavt til, at computeren kan starte. Tilslut strømforsyningen for at oplade Mac-computerens batteri, og prøv at starte computeren igen.

PIN-kode

Hvis du låser din Mac med Find min Mac, vises der en låseskærm med fire eller seks cifre under starten. Din Mac fortsætter ikke med at starte, før du har indtastet den kode, som du har indstillet.