Om de skærmbilleder, som din Mac viser, når den starter

Disse er nogen af de skærmbilleder, som måske vises under starten, og den rækkefølge som de sandsynligvis vises i.

Startskærme kan variere efter Mac-model, operativsystem (macOS) og andet. Starten er afsluttet, når Finder-menulinjen, skrivebordet og Dock vises. Hvis din Mac sidder fast på et af skærmbillederne, skal du trykke på tænd/sluk-knappen og holde den nede, indtil din Mac slukkes. Fjern derefter alle unødvendige eksterne enheder. Hvis det ikke hjælper, kan du prøve at bruge sikker tilstand for at identificere problemet. Hvis din Mac stadigvæk ikke afslutter starten, skal du måske geninstallere macOS eller gendanne fra en sikkerhedskopi.

Tom skærm

Tom skærm

Det er normalt, at der vises en tom skærm en eller flere gange under starten. Dens baggrund kan være sort, grå, blå eller et skrivebordsbillede. Hvis der ikke vises et billede efter et stykke tid, skal du kontrollere, at din skærm er tændt, tilsluttet, og at der er skruet op for dens lysstyrke.

Spørgsmålstegn

En mappe med et spørgsmålstegn angiver, at den valgte startdisk ikke er tilgængelig eller ikke indeholder et Mac-operativsystem. Lær, hvordan du løser et blinkende spørgsmålstegn.

Forbudssymbol

En cirkel med en linje gennem den betyder, at den valgte startdisk indeholder et Mac-operativsystem, men det er ikkeen macOS, som din Mac kan bruge. Du skal geninstallere macOS på den disk.

Hængelåssymbol

Hvis din Mac bruger en firmware-adgangskode, vises låsesymbolet, når du prøver at starte fra en anden disk, f.eks. et eksternt drev eller macOS Recovery. Angiv firmware-adgangskoden for at fortsætte.

PIN-kode til systemlås

Din Mac spørger efter en PIN-kode, når den er blevet låst eksternt vha. af funktionen Låst tilstand i Find min Mac. Indtast adgangskoden på fire eller seks cifre for at fortsætte.

Log ind-vindue

Indtast adgangskoden for din brugerkonto i log ind-vinduet for at logge på din Mac. Hvis FileVault er slået til, låser denne også op for din disk. Der vises muligvis et standardskrivebordsbillede i baggrunden, som kan ændres til dit valgte skrivebordsbillede, når du vælger din konto.