Hvis din Mac ikke starter helt

Hvis din Mac ikke starter helt, eller hvis du skal gøre noget under starten, stopper den muligvis ved en af disse skærme.

Spørgsmålstegn

macOS-startskærm, der viser et symbol for en mappe med et spørgsmålstegn og URL'en: support.apple.com/mac/startup

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din Mac starter op med et spørgsmålstegn.

Cirkel med en streg gennem

macOS-startskærm, der viser et forbudssymbol og URL'en: support.apple.com/mac/startup

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din Mac starter op med en cirkel med en streg gennem (forbudssymbol).

Globus med advarselssymbol

macOS-startskærm med globus og meddelelsessymbol og URL'en: support.apple.com/mac/startup

En globus med et udråbstegn betyder, at din Mac prøvede at starte fra macOS-gendannelse via internettet, men at det mislykkedes. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din Mac ikke kan starte fra macOS-gendannelse.

Startskærm med Apple-logo og statuslinje

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din Mac starter op med et Apple-logo eller en statuslinje.

Tom skærm

Tom, grå skærm

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din Mac starter op med en blank skærm, f.eks. en tom, grå, sort eller blå skærm.

Indstillinger med et tandhjulssymbol

macOS-startskærm med indstillinger, der viser symboler for Macintosh HD og Indstillinger

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din Mac starter op i Indstillinger med et tandhjulssymbol, også kaldet startindstillinger.

Udråbstegn i en cirkel

Udråbstegn i en cirkel

Læs om, hvad du skal gøre, hvis din Mac starter op med et udråbstegn i en cirkel.

Hængelåssymbol

macOS-startskærm med symbol for firmwarehængelås og adgangskodefelt

Hvis din Mac bruger en firmwareadgangskode, vises låsesymbolet, når du prøver at starte fra en anden disk, f.eks. et eksternt drev eller macOS-gendannelse. Angiv firmwareadgangskoden for at fortsætte.

Loginvindue

Brugerloginskærm til macOS Sonoma

I loginvinduet skal du indtaste adgangskoden til din brugerkonto for at logge ind på din Mac. Hvis FileVault er slået til, låses din harddisk også op. Der vises muligvis et billede af et standardskrivebord i baggrunden, der ændres til dit valgte skrivebordsbillede, når du vælger din konto.

Loginvinduet vises kun, når du logger af din brugerkonto (Apple-menuen  > Log af), eller når du genstarter eller starter din Mac. Hvis du stadig er logget ind på din brugerkonto, ser du muligvis din låseskærm i stedet. Din låseskærm ligner loginvinduet og bruger den samme loginadgangskode, men giver ikke mulighed for nulstilling af adgangskode.

Læs om, hvad du skal gøre, hvis du har glemt din loginadgangskode.

Aktiveringslås eller PIN-kode til systemlås

• Hvis din Mac, der har en tidligere ejer, viser et vindue for Aktiveringslås, der beder om en andens Apple-id, skal den tidligere ejer muligvis fjerne Aktiveringslås for dig. Læs om Aktiveringslås på Mac.

• Din Mac kan bede om en PIN-kode, når den er blevet fjernlåst ved hjælp af Find, fordi ejeren har mistanke om, at Mac-computeren er mistet eller blevet stjålet. Indtast koden på fire eller seks cifre for at fortsætte.

Symbol for Thunderbolt, USB eller FireWire

Et stort symbol for Thunderbolt Der er ikke angivet et alternativ til billede, USB Der er ikke angivet et alternativ til billede eller FireWire Der er ikke angivet et alternativ til billede mod en mørk baggrund betyder, at din Mac er i funktionen for ekstern harddisk.