Om de skærmbilleder, som din Mac viser, når den starter

Dette er nogle af de skærmbilleder, som du muligvis ser på din skærm, når din Mac starter op.

Startskærme kan variere efter Mac-model, operativsystem (macOS) og andet. Nogle skærmbilleder, eksempelvis spørgsmålstegnet eller forbudssymbolet , betyder, at du skal afhjælpe et problem, før din Mac kan fuldføre opstarten.

Ved alle Mac-modeller er starten afsluttet, når Finder-menulinjen, skrivebordet og Dock vises.

Forbudssymbol

En cirkel med en linje gennem den betyder, at den valgte startdisk indeholder et Mac-operativsystem, men det er ikke en macOS, som din Mac kan bruge. Du skal geninstallere macOS på den disk.

Spørgsmålstegn

En mappe med et spørgsmålstegn angiver, at den valgte startdisk ikke er tilgængelig eller ikke indeholder et Mac-operativsystem. Lær, hvordan du løser et blinkende spørgsmålstegn.

Tom skærm

Tom skærm

Det er normalt, at der vises en tom skærm en eller flere gange under starten. Dens baggrund kan være sort, grå, blå eller et skrivebordsbillede. Hvis der ikke vises et billede efter et stykke tid, skal du kontrollere, at din skærm er tændt, tilsluttet, og at der er skruet op for dens lysstyrke.

Hængelåssymbol

Hvis din Mac bruger en firmware-adgangskode, vises låsesymbolet, når du prøver at starte fra en anden disk, f.eks. et eksternt drev eller macOS Recovery. Angiv firmware-adgangskoden for at fortsætte.

PIN-kode til systemlås

Din Mac spørger efter en PIN-kode, når den er blevet låst eksternt vha. af funktionen Låst tilstand i Find min Mac. Indtast adgangskoden på fire eller seks cifre for at fortsætte.

Log ind-vindue

Indtast adgangskoden for din brugerkonto i log ind-vinduet for at logge på din Mac. Hvis FileVault er slået til, låser denne også op for din disk. Der vises muligvis et standardskrivebordsbillede i baggrunden, som kan ændres til dit valgte skrivebordsbillede, når du vælger din konto.

Symbolet for Thunderbolt, USB eller FireWire

Et stort Thunderbolt- , USB-  eller FireWire-  symbol på skærmen betyder, at din Mac er i funktionen Computer som ekstern harddisk.